Kilimanjaro (5895 m) – Afrikas høyeste fjell!

Kilimanjaro routes
Rutene til Uhuru Peak fra leirene Barafu og Kibo

Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro (5895 m) ligger nord-øst i Tanzania nær grensen til Kenya. Nærmeste store by er Arusha med ca. 400 000 innbyggere, men vi pleier å bo i Moshi. Moshi ligger på 830 meter over havet noen få kilometer sør for Kilimanjaro og har 185 000 innbygger. Mot vest ved Arusha ligge vulkanen Mt. Meru (4566 m) og mot nord i Kenya den flotte nasjonalparken Amboseli.

Kilimanjaro består av de tre sovende vulkanene Shira (3962 m), Mawenzi (5149 m) og Kibo der Uhuru Peak er høyeste punkt med sine 5895 meter. Vulkanene har ikke vært aktive på 150-200 år ifølge lokal muntlig historie. EcoExpeditions har over 20 års erfaring på Kilimanjaro og tilbyr alle rutene på fjellet. De mest populære rutene er Lemosho, Machame, Marangu og Rongai. Kilimanjaro kan bestiges av alle med normal fysikk og det kreves ingen erfaring fra fjellklatring.

Lemosho - vakker rute med suveren akklimatisering

Machame - også kjent som Whisky-ruten

Rongai - flott rute med utsikt mot Kenyas sletteland

Marangu - også kalt Coca Cola-ruten

Northern Circuit - den ultimate Kilimanjaro-opplevelsen

Umbwe - Kilimanjaros korteste rute

Western Breach - vårt bratteste alternativ på Kilimanjaro

Det er veldig populært å kombinere Kilimanjaro med safari og Zanzibar. De fleste velger fra to til fem dagers safari til de fantastiske parkene Ngorongoro og Serengeti. Kilimanjaro med to dager på safari og fem dager på Zanzibar er en av våre mest populære pakker.

Kilimanjaro med safari

Kilimanjaro med safari og Zanzibar