Northern Circuit – den ultimate Kilimanjaro-opplevelsen

Moir Hut

Pris: Fra kroner 24 690,- for sju dager i fjellet og fra 26 490,- per person for åtte dager i fjellet, inkludert fly t/r Oslo – Kilimanjaro Airport. Over 95 % på toppen, dyktige guider og god mat.

Dato: Hver uke hele året, men vi anbefaler i utgangspunktet ikke regnsesongene fra slutten av mars til midten av mai og i november.

Bildet over er tatt mot Moir Hut. Vi går via Northern Circuit til topps på Kilimanjaro (5895 m). Turen begynner i nord-øst og følger Rongai-ruten de to første dagen før vi kommer inn på Northern Circuit og fortsetter vestover til Puff Camp og Moir Hut. Herifra knekker vi sør-øst rundt Kibo til Barranco Camp. Etter flere dager på 4000 meter rundt toppen som danner Afrikas høyeste punkt, vil vi være meget godt akklimatisert før vi forsøker oss på selve toppen fra Barafu Hut. Avstanden fra startpunktet Rongai Gate til Uhuru Peak er 63 kilometer, og hele ruten med retur ned til Mweka Gate er totalt 84 kilometer lang. På denne ruten anbefaler vi å bruke åtte dager til fjells.

Dag

Program

1

Ankomst Kilimanjaro Airport. Transport til vårt hotell i Moshi.

2

Små landsbyer og barskog

Moshi – Simba Camp (2600 m). Vi kjører Land Rover (3 t) til landsbyen Nale Muru (1950 m). Vi skrives inn i parken og starter på en bred sti gjennom åkrer med mais og poteter før vi går inn i barskog. Nordsiden av Kilimanjaro er tørrere enn sydsiden så her er det ikke regnskog. I skogen blir det brattere og vi har mulighet til å se en del ville dyr. Leiren ligger ved overgangen mellom granskog og myrlandskap i 2600 meters høyde med utsikt over slettlandet i Kenya.

Gåtid: 2-3 t
Høydeforskjell: + 650 m
Lengde: 7 km
Høyde overnatting: 2600 m

3

Utsikt mot Kibo

Simba Camp (2600 m) – Second Cave (3600 m). Stien fortsetter med jevn stigning opp til Second Cave (3450 m) med flott utsikt Kibo og Eastern Icefields langs kraterkanten. Dette er en kort dag og vi vil ankomme leiren før lunsj. Etter lunsj tar vi en akklimatiseringstur opp mot Kikelewa Camp(3600 m) som ligger på vei mot Mawenzi Tarn. Dette er en populær avstikker for seks eller sju dagers-programmet via Rongai-ruten.
Gåtid: 4 t (til Second Cave)
Høydeforskjell: + 850 m
Lengde: 4 km
Høyde overnatting: 3450 m

4

Inn på Northern Circuit

Second Cave (3600 m) – Puff Camp (4000 m). Vi fortsetter opp mot Kibo og passerer Third Cave (3930 m). Nå forlater vi Rongai-ruten og følger Northern Circuit. Dette er en rute med få turister og stien går over kupert terreng med flott utsikt mot Kenya og den berømte Amboseli Nationalpark mot nord. Mot syd har vi hele tiden Kibo og kan skimte isbreene 2000 meter over oss. En dag med glimrende akklimatisering! I Puff Camp har vi mulighet for å se både Bøffel og Elan som ofte kommer opp for å spise salt i et par små fordypninger i fjellet.
Gåtid: 6-7 t
Høydeforskjell: + 850 m / – 450m
Lengde: 7 km
Høyde overnatting: 4000 m

5

Fantastisk utsikt

Puff Camp (4000 m) – Moir Hut (4150 m). Vi fortsetter i lett kupert terreng og over oss kan vi hele tiden se Northern Icefields. Vi klyver opp en liten rygg før i er framme ved flotte Moir Camp. Storlått utsikt mot Shira-platået og opp mot Northern Icefields.

Gåtid: 6-7 t
Høydeforskjell: + 450 m / – 300m
Lengde: 9 km
Høyde overnatting: 4150 m

6

Gjennom lavafelt

Moir Hut (4150 m) – Barranco (3940 m). Vi går nå sydover og kan se Lava Tower langt der fremme. Vi nærmer oss Machame-ruten og kan skimte Lemosho-ruten, Shira-platået, Shira Ridge og Mt. Meru mot vest. På en klar dag kan vi få se den aktive vulkanen Lengai i horisonten. Ruten går på god sti gjennom lavafelt til Lava Tower (4600 m) hvor vi stopper for lunsj. Etter lunsj går vi ned til Barranco Hut og slår leir.

Gåtid: 6-7 t
Høydeforskjell: + 450 m / – 660 m
Lengde: 9 km
Høyde overnatting: 3940 m

7

Turens flotteste lunsjplass

Barranco – Karanga valley (4000 m, 4 t) – Barafu (4600 m, 3 t). Første timen går opp den bratte Barranco-veggen med flott utsikt mot toppen og nedover Great Barranco-ravinen. På toppen ser vi rett opp mot Heim Glacier og fortsetter i kupert terreng til Karanga Valley hvor vi spiser lunsj. Dette er turens flotteste leirplass med utsikt mot breene Heim, Kersten og Decken. Etter lunsj stiger stien jevnt opp fra leiren til Barafu Hut. Barafu betyr is og er en øde leirplass med lite vegetasjon på 4600 meter. Resten av ettermiddagen bruker vi til å slappe av og få i oss mat og drikke før toppforsøket. Etter middag vil det bli noen timer i soveposen før vi står opp rundt midnatt. Etter litt mat og drikke starter vi mot toppen.

Lengde: Ca. 9 km

Stigning: + 650 m

Høyde Leir: 4600 m

8

Toppdag!

Barafu – Uhuru Peak (5895 m) – Mweka (3100 m). Vi starter tidlig, vanligvis rundt kl. 01:00. Den første delen går jevnt oppover og vi vil kunne se en rekke lys fra hodelykter oppe i fjellsiden. Mot syd vil vi kunne se lysene fra Moshi. Etter fire-fem timer blir det brattere og vi kommer fram til Kibo-krateret ved Stella Point mellom Rebmann og Ratzel breene etter seks timer. Fra kraterkanten opp til Uhuru Peak tar det omlag én time. Fra toppen er det fantastisk utsikt mot Mt. Meru (4565 m), Mawenzi (5149 m) og krateret. Vi returnerer til Barafu (3 t), her spiser vi lunsj før vi fortsetter ned til Mweka Hut (3100 m, 3 t) i lyngskogen ved kanten av regnskogen.

Lengde: Ca. 18 km

Stigning: + 1295 m og – 2795 m

Høyde Leir: 3100 m

9

Ned til gaten og tilbake til hotellet

Mweka (3100 m) – Mweka Gate (1500 m). Etter frokost går vi i tre-fire timer gjennom imponerende regnskog før vi kommer ned til Mweka Village, hvor vi blir hentet og kjørt tilbake til hotellet med ankomst etter lunsj.

Lengde: Ca. 10 km

Stigning: - 1600 m

Høyde Mweka Gate: 1500 m

10

Hjemreise

Avreise til Norge. Mulig med avreise om morgenen og ankomst Norge på kvelden samme dag.

11

Ankomst Norge.

 

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Kilimanjaro Airport
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Moshi
 • På Kilimanjaro overnatter vi i telt
 • All mat, samt kaffe, te og renset vann på Kilimanjaro
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på Kilimanjaro
 • Transport fra og tilbake til Kilimanjaro Airport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Moshi
 • Ekstra overnatting i Moshi
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, USD 50