Cayambe – Ecuadors vakreste vulkan

Cayambe

Dette er en spektakulær, men teknisk enkel bestigning av Cayambe (5790 m), et av Ecuadors høyeste fjell. Vi legger inn akklimatisering på flere lokale topper med Illiniza Norte (5116 m) som den høyeste. Turen passer for de aller fleste. De som ønsker ytterligere utfordringer kan utvide turen med Ecuadors høyeste fjell Chimberazo (6310 m). Sightseeing i Quito er inkludert.

Pris: Fra kroner 27 990, inkludert fly t/r Oslo – Quito

Dato: Best forhold i januar og februar, og fra juni til august  

 

Dag

Program

1

Avreise

Avreise fra Norge med ankomst Ecuadors hovedstad, millionbyen Quito samme dag. Quito ligger på 2.800 m så vi vil merke høyden.

2

Sightseeing

Rundtur i Quito. Vi besøker først den fantastiske gamlebyen fra kolonitiden som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi vil se nærmere på parlamentsbygningen, Uavhengighetsplassen med presidentpalasset og domkirken. Vi besøker også La Compania-kirken med de forgylte alterpartiene, et av de fremste eksempel på barokkarkitektur i den nye verden. I tillegg besøker vi San Francisco-kirken, den første kirken som spanjolene bygde i Amerika (1535). Vi rekker også et besøk i kunstgalleriet i Tianguez, og helt til slutt kjører vi opp på El Panecillo-høyden hvor vi får se Sør-Amerikas eneste Jomfru Maria med vinger, og et spektakulært utsyn over Quito og de høye fjellene som omringer byen.

3

Indianermarked

Quito – Otavalo (2530 m). Etter frokost kjører vi til den lille byen som kalles Mitad del Mundo, Verdens midte, som i to hundre år har markert ekvator. Her kan man bokstavelig talt stå med ett ben på den nordlige halvkule og ett ben på den sydlige. Vi fortsetter til Otavalo og besøker et fargerikt utendørs indianermarked. Her er det gode muligheter til å få kjøpt ponchoer, broderte bluser, keramikk, vevde veggtepper, lær, og lokalt produserte smykker. Otavalo er kanskje den kulturelt og økonomisk best organiserte indianerbyen i hele Sør-Amerika. Kvinnene bruker fremdeles sine vakre broderte klesdrakter. Overnatting Otavalo.

4

Akklimatisering

Akklimatiseringstur til Cuicocha og Cubilche (3800 m, 3-4 t). Flott dagstur som starter i 2800 meters høyde og går til topps på vulkanen Cubilche på 3800 meter. Overnatting Otavalo (2530 m).

5

Ny topptur

Ny akklimatiseringstur til topps på Imbabura (4630 m – ca. 9 t). Vi starter grytidlig og bruker fem-seks timer til toppen. Overnatting Otavalo.

6

Opp i fjellet for alvor

Vi kjører og går til klatrehytten Nuevas Horizontes (4650 m). Den ligger mellom Illiniza Norte (5116 m) og Illiniza Sur (5266 m). Vi går opp til breen (4900 m) ovenfor hytten før vi returnerer og overnatter i hytten.

7

Aktiv akklimatisering

Akklimatiseringstur til topps på Illiniza Norte (5116 m). Vi bruker fire-fem timer opp langs østryggen, ryggen byr ikke på tekniske problemer. Overnatting i komfortable Tambopaxi Lodge (3720 m) med flott utsikt mot Cotopaxi.

8

Transport og forberedelser

Vi kjører nordover mot Cayambe og opp til Oleas-Ruales-Berge-hytten (4600 m) for overnatting. Rolig ettermiddag med avslapping.

9

Rolig akklimatiseringsdag

Vi legger inn litt trening i grunnleggende teknikker for ferdsel på bre. På ettermiddagen slapper vi av, pakker og forbereder oss til nattens toppforsøk på Cayambe.

10

Toppdag Cayambe!

Vi starter rett over midnatt og går den første timen på fjell og grus opp til breen. Deretter tar vi på oss stegjern, binder oss inn i tau og forsetter oppover breen. Vi går mellom store bresprekker helt til vi kommer til den siste bratte delen som tar oss opp på Cayambes topplatået, 5790 meter over havet. Vi returnerer til hytten og tilbake til Quito. 

11

Reservedag

Quito. Ekstra dag som kan brukes til toppforsøk.

12

Hjemreise

Avreise til Norge. Tidspunkt avhenger av hvilke billetter hver enkelt har.  

13

Ankomst Norge

Vi ankommer Norge etter to flotte og innholdsrike uker i Ecuador.

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser og mindre grupper.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Quito
 • Tur ihht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • På fjellet overnatter vi i hytter
 • All mat på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide på fjellet
 • Transport i Ecuador

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotell
 • Ekstra overnatting på hotell om nødvendig
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Flyplassavgifter