Machu Picchu - Salcantay - Inka Trail kombinasjon

 Machu Picchu with Orchid

På denne turen har vi utvidet den klassiske fotturen til inkabyen Machu Picchu med noen ekstra dager på fantastiske Salcantay. Turen inkluderer også sightseeing i Cusco-området, Sacred Valley og en full dags sightseeing i Lima. 

Dag

Program

1

Avreise fra Norge
Fly Norge – Lima. Ankomst på kvelden. Transport til vårt hotell i Miraflores.

2

Sightseeing
Lima. Vi starter med det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass og rådhuset. Sightseeingen inkluderer også et besøk i kirken og klosteret San Francisco fra 17. århundre med sine katakomber. Dette området står på UNESCOs verdensarvliste. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre.

3

Opp i høyden
Fly til Cusco (3300 m). Vi tar det med ro resten av dagen for å venne oss til høyden. Om kvelden spiser vi middag på en typisk peruansk restaurant.

4

Ny sightseeing
Sightseeing i Cusco hvor vi besøker byens katedral, soltempelet Korikancha og det berømte fortet Sacsaywaman, Quenco, Puca Pucara og Tambomachay.

5

Den hellige dalen
Omvisning i ‘Den hellige dalen’. Full dags tur til Urubamba-dalen med besøk til landsbyen Pisac, en vakker by med indiansk brukskunstmarked. Etter lunsj besøker vi fortet Ollantaytambo som under Tahuntinsuyos kongedømme var et gigantisk senter for jordbruk, administrasjon, religion og det militære. Til slutt besøker vi markedet i Chincero før vi returnerer til Cusco

6

Fridag Cusco

7

CUSCO (3350m) - CHALLACANCHA (2909m) - SORAYPAMPA (3400m)

Vi kjører fra Cusco til Mollepata (4t) der vi starter fotturen. Mollepata er en liten landsby i Apurimac dalen som er kjent for produksjon av sitrus frukter. Vi fortsetter til Challacancha hvor vi treffer våre medhjelpere som vil frakte utstyret på muldyr. Stien fortsetter opp tile n åsrygg der vi har flott utsikt mot snøkledde Humantay (5,917m). Vi fortsetter innover dalen til den vakre leirplassen Soraypampa. Etter lunsj har vi en akklimatiseringstur til innsjøen Umantay (4200 m). Retur til leiren Soraypampa hvor vi overnatter.

Lengde: Ca 10 km
Antall timer: 6 t
Høyeste punkt: 4200 m
Høyde leir: 3400 m

8

SORAYAPAMPA (3400m)PAMPA JAPONESA (4300m)

Vi fortsetter innover dalen I fantastiske omgivelser. Flott utsikt mot Salcantay på 6271 m . Leiren Pampa Japonesa (4300m) ligger bare en km fra dette flotte fjellet og rundt leiren er det flere bekker og to innsjøer..   

Lengde: Ca 6 km
Antall timer: 4-5 t
Starthøyde: 3400 m
Høyeste punkt: 4300 m
Høyde leir: ca. 4300 m

9

PAMPA JAPONESA (4300m) – INCACHIRIASKA (4880 m) – SISAYPAMPA (4200 m)

Fra leiren er det fire timer med jevn stigning opp til Incachiriaska Pass (4880m) som betyr “stedet hvor Inkaene kjøler seg ned”. I dette området finnes det flere kondorer. Fra passet er de en lang bakke ned til vår leir i Sisaypampa (4200 m)..

Lengde: Ca 10 km
Antall timer: 4-5 t
Starthøyde: 4300 m
Høyeste punkt: 4880 m
Høyde leir: ca. 4200 m

10

SISAYPAMPA – PAMPACAHUA – PAUCARCANCHA

Vi fortsetter inn til enden av dalen, snur nordover og går inn i den litt større og bredere dalen Pampacahua. Her renner det en gammel inkakanal ned gjennom spredt jorbruksbebyggelse.  Vi beveger oss etter hvert inn under tregrensen og ankommer leirplassen Paucarcancha på 3150 meters høyde.

Lengde: 10 km
Antall timer: 6 t
Starthøyde: 4000 m
Høyde leir: 3150 m

11

PAUCARCANCHA – HUAYLLABAMBA – LLULLUCHAPAMPA - PACAMAYO

Dagen begynner rolig i relativt lav høyde med besøk i landsbyen Huayllabamba. Herifra går det bratt oppover til landsbyen Yunkachimpa og lunsj på 3400 meter. I denne landsbyen sier vi farvel til hestedriverne som så langt har fraktet bagasjen vår og sier samtidig hallo til gjengen som skal ta utstyret videre. Etter en matbit går vi til Llullucha-kløften og krysser gjennom et parti med unca-skog til Llulluchapampa. Vi har nå gått inn i Machu Picchu Sanctuary og fortsetter til Warmiwañusqa-passet på 4200 meter. God utsikt til ruten videre. Fra passet går vi ned til Pacamayo-elven og finner et passende område for campering, et sted mellom 3500 og 3000 meters høyde. Høyden på leirene kan variere noe på hele turen etter lokale forhold, vær og akklimatiseringsutvikling.

Lengde: 12 km
Antall timer: 8 t
Starthøyde: 3500 m
Høyeste punkt: 4200 m
Høyde leir: Ca. 3500 m

12

PACAYMAYO – WIÑAYWAYNA

Turens lengste dag er også veldig interessant da vi vil besøke en rekke arkeologiske utgravningssteder. Fra Pacaymayo klatrer vi opp til pass nummer to, Abra de Runkurakay (3970 m). Halvveis til passet besøker vi Runkurakay-ruinene (3800), en sirkulær bygning som har blitt brukt som vakttårn. Fra passet går det nedover til Yanacocha, og gjennom skogen til Sayacmarca (3624 m) som består av en rekke bygninger, trange gater, fontener og vanningskanaler. Vi fortsetter opp til pass nummer tre, Abra de Phuyupatamarca (3700 m) på en fantastisk oppbygd sti. Etter passet kommer vi fram til Inka byen Phuyupatamarca, ‘Byen over skyene’. Dette er en av de best bevarte byene på Inka Trail, plassert på en fjelltopp med vakker utsikt mot Urabamba-elven og stien videre til Wiñaywayna (2700 m). Wiñaywayna er et kompleks av ruiner med et jordbrukssenter bygd i terrasseform, et religiøst område og en del med bolighus. Her er det et lite hotell med restaurant og varm dusj. Vi slår leir fem minutter fra hotellet, etter omkring åtte timers gange.

Lengde: 16 km
Antall timer: 8 t
Starthøyde: Ca. 3500 m
Høyeste punkt: 3900 m
Høyde leir: 2650 m

13

WIÑAYWAYNA – MACHU PICCHU – CUSCO

Vi står opp 04:00 og starter turen opp til Inti Punku, ‘Solporten’, etter frokost. Vi bruker ca en time opp til Inti Punku på stien om går langs bratte fjellsider inne i skogen. Fra Solporten fortsetter vi til et fint utsiktspunkt der vi ser solen stå opp over fantastiske Machu Picchu. Vi fortsetter ned til Machu Picchu (2400 m) og registreres ved inngangen der vi legger igjen ryggsekker og annet utstyr. Deretter har vi en to-tre timers omvisning med guide. Etter omvisningen har vi fri til å utforske dette utrolige stedet på egenhånd eller ta en tur opp på Huayna Picchu, det fjellet vi ser i enden av bildet over med utsikt mot Machu Picchu. Dette må eventuelt bestilles på forhånd. Andre interessante steder å besøke er Temple of the Moon og den flotte inka-broen. Til slutt drar vi ned til Aguas Calientes hvor vi får mulighet for et bad i de varme kildene før vi tar toget tilbake til Cusco.

Lengde: 4 km
Antall timer: 2 t
Starthøyde: 2650 m
Høyeste punkt: 2700 m
Høyde Machu Picchu: 2400 m

14

Hjemreise
Cusco – Lima. Vi flyr tilbake til Lima og videre til Norge.

15

Ankomst Norge.

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Lima
 • Flybilletter innenlands i Peru
 • Tur ihht. programmet ovenfor
 • Engelskspråklige guider på hele turen i Peru og bærere på fotturen
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost, tillegg for enkeltrom
 • På fotturen overnatter vi i telt
 • All mat på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide
 • Inngangsbilletter til museer og monumenter
 • Lunsj og middag
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på turen