Kazbegi – flotte dagsturer som passer alle aldre

chaukhebi_kazbegi

Åtte dager med flotte fjellturer og god mat i fantastiske omgivelser. Georgia byr på alt en fjellturist kan ønske seg. Mellom dagsturene i pittoresk natur bor vi et par netter på et hyggelige lite vertshus og et par netter på mer luksuriøse ROOMS Hotel i Kazbegi. Fotturene er godt tilrettelagt og passer for alle. Bildet over viser utsikt mot Mt. Chaukhebi.

Turen kan utvides med noen dager badeferie ved Svartehavet eller med en bestigning av Mt. Kazbek (5047 m).

Pris: Fra kroner 14 490,- per person inkludert fly t/r Norge – Tiblisi

Dato: Etter avtale, fleksible datoer hele sesongen

Dag

Program

1

Avreise fra Norge

2

Tiblisi

Vi ankommer Tiblisi på morgenen, møtes på flyplassen og blir fraktet til hotellet. Ankomsttidspunktet avhenger av hvilke fly vi kommer med. De som er sultne etter flyturen får seg en matbit, før vi setter kursen mot gamlebyen – The Old Town – for sightseeing. Gamlebyen byr på et rikt utvalg severdigheter innenfor et relativt lite område, etter flyturen er det godt å strekke litt på seg og vi går de få minuttene mellom høydepunktene. Vi begynner med Metekh Church, kirken er bygd på slutten av 1200-tallet og ligger veldig fint til på en klippe rett ved elven Mtkvari. Herifra går vi videre til Sioni Cathedral, dette er en georgiansk ortodoks katedral bygd så tidlig som på 500-tallet, senere restaurert en rekke ganger og nå siste gang i 1983. Før vi kjører opp til statuen av Mother Georgia og går ned til Narikala Fortress, rusler vi innom både Peace Bridge og Anchiskhati Church. Vi avslutter sightseeingen med et besøk på Sulphur Bath, de som ønsker å ta seg et bad må huske å pakke badetøy. Overnatting på hotell i Tiblisi.     

3

Opp i fjellet

Tbilsi – Mtskheta – Elia (1990 m) – Kazbegi (1750 m). Etter frokost på hotellet setter vi kursen opp i fjellene mot Kazbegi. På turen kjører vi innom Georgias tidligere hovedstad, Mtskheta, for en kjapp omvisning i den 3000 år gamle byen. Her, som i Tiblisis eldre bydel, finnes arkitektur fra så tidlig som på 500-tallet. Både Jvari Church og Svetitskhoveli Cathedral er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Fra Mtskheta går turen videre opp den vakre og stadig omtalte Georgian Military Highway, som strekker seg helt fra Tiblisi og til den russiske grensen. Vi stopper, tar bilder og nyter fjellutsikten flere ganger før vi etter hvert kommer frem til Kazbegi. Kazbegi har rundt 2000 innbyggere og er det administrative senteret i regionen. Vi installerer oss på et hyggelig vertshus før vi går en liten ettermiddagstur opp på Mount Elia (1990 m). Turen tar et par timer og vi stiger rundt 250 høydemeter, fenomenal utsikt.  

4

Dagstur

Kazbegi (1750 m) – Gergeti (2170 m) – Gveleti eller Sabertse Pass (3150 m) – Kazbegi. Etter frokost pakker vi lunsjen, tar på gode sko og går til fjells. Fra Kazbegi tar det i overkant av tre timer opp mellom frodige dalsider og skogsterreng til Gergeti Trinity Church på 2170 meters høyde. Kirken er bygd på 1300-tallet og ligger utsøkt til på en gresskledt høyde over elven Chkheri. Utsikt mot breene på Mt. Kazbek (5047 m). Fra Gergeti Trinity Church er det to muligheter, de som ønsker det kan fortsette oppover mot Sabertse Pas på 3150 meter, herifra er utsikten mot Mt. Kazbegi virkelig spektakulær. De som synes de har fått nok høydemeter kan rusle ned til Gveleti Waterfalls (1740 m) i den dype fjellkløften eller smale dalen Dariali Gorge som strekker seg helt til den russiske grensen. Gruppen samles igjen på gjestehuset i Kazbegi. Dusj, middag og kanskje et godt glass vin til kvelds.

5

Fottur i Juta

Kazbegi – Juta (2200 m) – Kazbegi. Dagen begynner vi med en kjøretur gjennom spektakulære Sno Valley til den lille landsbyen Juta (2200 m). Turen på den relativt smale veien tar langt inn i fjellheimen og vi forstår etter hvert hvorfor landsbyen er avskåret fra resten av landet hele vinteren. Det å komme til Juta kan oppleves som en liten tidsreise, landsbyen og innbyggerne har holdt på mange av de gamle tradisjonene og det er naturlig å sammenlikne det vi ser med hvordan vi hadde det i Norge for ganske mange tiår siden, virkelig artig å se at dette også er et godt alternativ. Fra Juta tar vi beina fatt på fint tilrettelagt sti opp til omkring 2600 meter over havet og foten av Mt. Chaukhebi (3842 m), vandringen tar totalt pluss minus fire timer. Selv for fjellturister kan litt luksus være kjærkomment i ferien og vel tilbake i Kazbegi flytter vi inn på det som kanskje er Georgias aller flotteste hotell. ROOMS Hotel i Kazbegi ligger glimrende til med storslagen utsikt og alt som kjennetegner et godt hotell er på plass.

6

Truso Gorge

Kazbegi – Truso Gorge – Kazbegi. Etter en tidlig og god frokost kjører vi til den vakre dalen Truso Gorge. Truso Gorge er kjent som en av Kaukasus’ flotteste områder. Den er ikke skogkledt som mange av de andre dalene på samme høyde og her får vi virkelig følelsen av å komme høyt til fjells, dalen tåler fint sammenlikninger både med Himalaya og Andesfjellene.     Elven Tergi har sitt utspring her og den unike geologien i området gir vannet et fantastisk fargespill. Fotturen opp dalen er på omkring to mil og vi stiger rundt 400 meter, vi tar det med rolig og bruker mellom seks og sju timer. Kjører tilbake til hotellet i Kazbegi for en bedre middag.

7

Fjelltur og retur

Kazbegi – Khada Gorge – Tbilisi. Vi starter tidlig i dag også, pakker, sjekker ut av hotellet og kjører til landsbyen Gudauri. Fra Guauri rusler vi gjennom den frodig dalen Khada Gorge, forbi det gamle fortet Khada Fortress og videre langs et idyllisk rolig elveleie. Turen tar omlag seks timer og etter ca. 12 kilometer og 800 høydemeter nedover ankommer vi landsbyen Quesheti. Det er en veldig flott etappe med fargerike blomster og enestående natur på alle kanter. I Quesheti setter vi oss bilene og kjører tilbake til Tiblisi. Etter en dusj på hotellet møtes vi til middag inne i byen.

8

Hjemreise

Avreise fra Tiblisi på morgenen, ankomst Norge til kvelds.

 

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser.   

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Tiblisi
 • Tur ihht. programmet over
 • Transport t/r flyplassen i Tiblisi
 • Overnatting i dobbeltrom
 • All mat, samt te, kaffe og kokt eller renset vann på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bagasjetransport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Visumkostnader
 • Tillegg for enkeltrom
 • Middag og lunsj på hotellet i Tiblisi, på ROOMS i Kazbegi og under transport
 • Billetter til severdigheter
 • Drikkevarer som vin, cola og flaskevann på turen 
 • Private forsikringer
 • Tips