Ekstratur til vindistriktet Kakheti eller Svartehavet.

Batumi

Etter noen dager i fjellet er det populært med noen dager på stranden. Batumi ligger ved Svartehavet ca 380 km (6t i bil på gode veier eller 5 timer med komfortabelt tog fra Tbilisi). Ca pris for en 5d tur med overnatting på sentral 3* hotell av god standard ligger på kr 3500 pr prs. Det er en rekke flotte hotell av forskjellig standard. Ta kontakt for program og pris.

Georgia Wine

Som tillegg til våre fjellturer kan vi også tilby en tre dagers vintur til Kakheti området vest for Tbilisi der over 60% av all vin i Georgia produseres. Vi besøker vingårder og lokale markeder der vi får smake vin og lokal mat. Siste dagen besøker vi et område vest for Tbilisi og besøker to flotte vingårder.

På turen besøker vi blant annet disse vinngårdene:

Kisiskhevi village Mosmieri Winery:  http://mosmieri.ge/

Kharebe Winery. http://www.winery-khareba.com/en

Chateau Mukhrani: http://chateaumukhrani.com/

Iago: http://www.iago.ge/

Dag

Program

1

Tbilisi - Tsinandali-Kisiskhevi-Kondoli- Telavi

Vi starter utforskningen av Kakheti området i Georgia som er kjent for den spesielle Georgiske vin og gjestfrihet. Vi får en innføring i hvordan de lager vin i dette området og får smake på denne spesielle vinen.

Vi starter med et besøk på Duke godset fra 1800 tallet i Tsinandali. På eiendommen finner vi flere historiske bygninger et vakkert parkanlegg i tillegg til vingård og vinkjeller. Deretter kjører vi til landsbyen Kisiskhe der vi besøker en vingård der vi får smake tre typer vin og lokale matretter. Vi fortsetter til Kondoli der vi besøker en liten vinkjeller der vi får smake Georgisk hvit og rød vin som er produsert i store kar laget av leire som kalles Qvevri. Senere besøker vi en fabrikk som lager Qvevri.. Overnatting på familiehotell i Telavi,

2

Telavi-Alaverdi-Gremi-Kvareli-Sighnaghi-Telavi

På formiddagen besøker vi det lokale markedet der de selger lokalt produserte grønnsaker, frukt og ost. Vi får mulighet til å smake litt av de de tilbyr. Vi fortsetter til Alaverdi katedralen fra 11 århundre og stopper ved Gremi fortet fra 16 århundre. Neste stopp er Khareba som er en av de beste vingårdene i Kakheti området. Vi smaker på to typer vin som er laget i Qvevri. Lunsj spiser vi hos en lokal familie som vil by på typisk hjemmelaget mat. Til slutt besøker vi landsbyen Sighnaghi fra 18 hundre tallet.

Overnatting på familiehotell i Telavi,

3

Telavi-Mukhrani-Chardakhi-Tbilisi

Om morgenen kjøre vi til Chateau Mukhrani fra 16 århundre og det er fremdeles mulig å se den gamle vinkjelleren der det er plass til 60 fat med vin. Her spiser vi lunsj og får smake lokal vin av høy kvalitet som er produsert ved en kombinasjon av lokale og internasjonale metoder. Neste stopp er Iago’s vinkjeller der vi får smake den organiske vinen "Chinuri" som er produsert på tradisjonell måte i Kvevri. Retur til Tbilisi. Hotell