Nordruten – teknisk enkel bestigning i vakkert område

Elbrus rute fra nord
Elbrus - rute fra nord

Elbrus (5642 m) er Europas høyeste fjell og ligger i Kaukasus på russisk side, nær grensen til Georgia. Ruten fra nordsiden er litt mer krevende enn Normalruten, men er fortsatt en teknisk enkel bestigning i et vakkert fjellområde. Mulighet for sightseeing i Moskva på veien hjem. Bildet over viser ruten opp på Elbrus fra nord-siden av fjellet.

Pris: Fra kroner 21 990,- per person inkludert fly t/r Oslo – Moskva Mineralnye Vody

Dato: 25. august i 2017 og ellers etter avtale, best forhold i august og starten av september

Dag

Program

1

Eksotisk og spennende kjøretur

Norge – Moskva – Mineralnye Vody i Kaukasus.* I Mineralnye Vody blir vi møtt av våre representanter, før vi fortsetter videre til byen Pyatigorsk hvor vi overnatter på Intourist Hotel. På ettermiddagen fordeler vi eventuelt leieutstyr og har en liten sightseeing i byen.

 

* Det kan bli nødvendig å fly til Moskva en dag tidligere og overnatte der før flyturen videre til Mineralnye Vody. 

2

Opp i fjellet

Pyatigorsk – Basecamp (2250 m, 6t). Vi starter tidlig og bruker om lag 6 timer til vår basecamp på Elbrus. Første del går på asfaltert vei før det går over på grus og vi trenger 4wd. Camping. På ettermiddagen er det mulig med en akklimatiseringstur til Mushroom Rocks (3500m).

3

Akklimatiseringsturer

Basecamp – Akklimatiseringsturer opp til omlag 3800 meter – ca. 4 timer per dag. Turer i området ved basecamp hvor vi utforsker interessante lavaformasjoner og bærer opp utstyr til hytten på highcamp (3800 m). Vi legger vanligvis inn en et besøk til de varme kildene området er berømt for, og en eller to turer til de flotte fossene ikke langt fra basecamp. Overnatting i telt i BC, eget spisetelt.

4

Akklimatisering, samme som dag 3.

5

Akklimatisering, samme som dag 3.

6

Flytter opp til highcamp

Basecamp – Highcamp (3800 m, 5-6 t). Vi flytter opp til hytten på highcamp. Akklimatiseringstur opp til Lenz Rocks (4600 m) hvor vi legger igjen utstyr til etablering av toppleiren, telt, mat, drivstoff, primus og annet kjøkkenutstyr. Overnatting i hytten.

7

Akklimatisering

Highcamp. Akklimatiseringstur opp til Lenz Rocks (4600 m, 5-6 t).

8

Flytting og forberedelser

Highcamp – Lenz Rocks (4600 m, 5-6 t). Vi flytter opp til Lenz Rocks. Her slår vi leir, sjekker utstyret, spiser og forbereder oss til toppstøtet.

9

Toppdag!

Vi starter omkring 06:00, i grålysningen, og må regne med å bruke 7-8 timer til toppen, Europas høyeste punkt på 5642 meter. Etter å ha vært på toppen returnerer vi enten til: a) Lenz Rocks og overnatter her, eller b) helt tilbake til hytten. Dette er avhengig av været og hvor mye tid vi har brukt. Hvis værforholdene gjør det umulig å campe ved Lenz Rock vil vi bestige vesttoppen fra hytten. Dette er en lenger toppdag og mer krevende enn alternativet fra Lenz Rock. Hvis vi må gå fra hytten starter vi litt over midnatt og går gjennom hele natten.

10

Retur

Highcamp (3800 m) – Basecamp (2500 m, 3 t). Vi returnerer til Basecamp (2500 m) med alt utstyret. Festmiddag!

11

Tilbake på hotellet

Vi kjører tilbake til vårt hotell i Pyatigorsk. Sightseeing og middag.

12

Begynner hjemreisen

Etter frokost kjører vi til Mineralnye Vody og flyr tilbake til Moskva. Hotell Izmailova. De som ikke har stopp i Moskva drar videre til Norge med ankomst Oslo samme dag.

13

Sightseeing i området rundt den Røde Plass. Moskva – Norge.

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser. Tillegget for stopp i Moskva på returen er fra ca. kroner 1800.  

NB! Reiseforsikring må være gyldig over 4000 m og for reise til Kaukasus. På grunn av reiseråd som advarer mot reise i Kaukasus er ikke alle reiseforsikringer gyldig i dette området. Hvis dere trenger reiseforsikring er Gouda ( www.gouda.no ) et bra alternativ.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Moskva
 • Flybillett t/r Moskva – Mineralnie Vody
 • Transport t/r flyplassene i Moskva og i Kaukasus
 • Overnatting i dobbeltrom i Pyatigorsk
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost i Moskva på retur
 • På fjellet overnatter vi i telt eller enkle hytter 
 • Fotturen med full pensjon
 • Tre-fire timers sightseeing med guide i området rundt Den Røde Plass

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Visumkostnader, ca. kroner 1200
 • Tillegg for enkeltrom
 • Middag og lunsj i Moskva
 • Ev. overnatting i Moskva på utreise, fra kroner 300 per person for enkel standard
 • Billetter til severdigheter
 • Drikke på hotellet i Pyatigorsk 
 • Private forsikringer
 • Tips