Normalruten – skibestigning av Europas høyest fjell

Elbrus saddle
Elbrus - mellom vest og øst toppene

På ski opp på og ned fra Europas høyeste fjell (5642 m). Normalruten på Elbrus er teknisk enkel og det ligger godt til rett for skibestigning. Vi har to egne skiturer i 2017, en i mai og en i juni. Mulighet for sightseeing i Moskva på veien hjem. Merk at turen i juni blir guidet av den russiske snowboardstjernen Oksana Chekulaeva.

Pris: Fra kroner 19 990,- per person inkludert fly t/r Oslo – Moskva Mineralnye Vody

Dato: Avreise 12. mai og 18. juni i 2017

Dag

Program

1

Avreise fra Norge

Norge – Moskva – Mineralnye Vody i Kaukasus *. Fra flyplassen i Mineralnye Vody tar det fire timer med minibuss opp til Terskol i Baksan-dalen som ligger ved foten av Elbrus på rundt 2000 meters høyde. Vi overnatter på hotell Nakra. Hotellet har et flott badstueanlegg med et lite basseng. Hotell Nakra.

 

* Kan bli nødvendig å fly til Moskva en dag tidligere og overnatte der før flyturen til Mineralnye Vody.

2

Akklimatisering

Skikjøring på Cheget-fjellet og hvor vi går er avhengig av snøforholdene. Vi kan bruke skiheisen som går opp til 3050 meter og fortsette opp mot toppene over toppstasjonen. Hvis været er bra, har vi fantastisk utsikt mot Elbrus og kan se både Barrels, Priyut og ruten vi vil følge til toppen (4-5 t). Hotell Nakra.

3

Akklimatisering

Skitur i en av dalene i nærheten av Terskol. Vær og snøforhold avgjør hvor vi drar. Badstue på hotellet. Sjekk av utstyr. Det er mulig en av disse to dagene blir en akklimatiseringstur til fots i området, dette avhenger av skiforholdene. Hotell Nakra

4

Flytter opp i fjellet

Vi flytter opp til midtstasjonen på gondolbanen, Krugozow (2950 m), hvor vi overnatter på hotell. Fra hotellet har vi en utrolig utsikt mot Elbrus og fjellene på grensen mot Georgia. På ettermiddagen kjører vi på ski i anlegget. Mulig å ta heisen opp til Mir (3500 m), toppstasjonen for gondolbanen. Old Vista Hut.

16

Blir kjent med snøen

Etter frokost tar vi heisene opp til Bockhi (Barrels) (3817 m). Om ettermiddagen tar vi en akklimatiseringstur opp til Priyut (1 t - 4152m). Det er flotte skimuligheter i området. Overnatting i National Park Hut (3900 m).

17

Dagstur

Dagstur opp mot Pastukhov Rocks (4650 m). Overnatting i National Park Hut.

18

Vi nærmer oss toppstøtet

Vi flytter opp til Hut of Muzafar (4100 m). Bagasjen vil bli fraktet opp med beltebil. Om ettermiddagen gjør vi klart utstyr for toppforsøket kommende natt. Overnatting i Hut of Muzafar.

19

Toppdag!

Hvis været er bra prøver vi oss på toppen. Vi står opp litt over midnatt og forlater leiren en time senere. Målet er Elbrus West Summit, den høyeste av de to toppene med sine 5642 meter. Vi må regne med å bruke 7-10 timer til toppen. Returen til Hut of Muzafar tar 2-4 timer. Overnatting på Hut of Muzafar.

20

Retur

Retur til hotell Nakra i Terskol på formiddagen hvor vi feirer toppen med en tradisjonell kaukasisk middag.  Alternativt ny mulighet for toppforsøk.

21

Ekstradag

Skikjøring i området rundt Terskol. Hotell Nakra. Alternativt ny mulighet for toppforsøk. Hvis vi har toppforsøk denne dagen må vi ned til Terskol samme dag. Dette betyr at vi må bruke beltebil for å rekke heisene. Guiden vil orientere om dette hvis det blir aktuelt.

22

Hjemreise

Etter frokost kjører vi minibuss ned til Mineralnye Vody der vi tar fly tilbake til Moskva. Hotell Izmailova. De som ikke har stopp i Moskva drar videre til Norge med ankomst samme dag.

23

Sightseeing

Sightseeing i området rundt den Røde Plass. Moskva – Norge.


Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser. Tillegget for stopp i Moskva på returen er fra ca. kroner 1800.  

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Moskva
 • Flybillett t/r Moskva – Mineralnie Vody
 • Transport t/r flyplassene i Moskva og i Kaukasus
 • Overnatting i dobbeltrom i Terskol
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost i Moskva på retur
 • På fjellet overnatter vi i sovesaler og mindre rom 
 • Skituren med full pensjon
 • Tre-fire timers sightseeing med guide i området rundt Den Røde Plass

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Visumkostnader, ca. kroner 1200
 • Leie av ski i Russland eller frakt av ski fra Norge
 • Tillegg for enkeltrom
 • Middag og lunsj i Moskva
 • Ev. overnatting i Moskva på utreise, fra kroner 300 per person for enkel standard
 • Billetter til severdigheter
 • Drikke på hotellet i Terskol
 • Utgifter til beltebil ved persontransport i fjellet 
 • Private forsikringer
 • Tips