Drakensberg-fjellene med Nambiti «Big Five» viltreservat

Drakensberg

Pris: Fra kroner 16 990,- pr prs

Dato: 1.5 2024

Flotte dagsturer i Drakensberg fjellene med 4* innkvartering. Vi starter med Royal Natal National Park der vi går to dagsturer inkludert Tugele Gorge Walk inn til bunnen av verdens nest høyeste fossefall. Deretter forflytter vi oss til Cathedral Peak området der vi går en flott rundtur og topptur til 3000 m høye Cathedral Peak. I Drakensberg overnatter vi på de to flotte 4* hotellene Little Switzerland Resort og Cathedral Peak Hotell. Til slutt tilbringer vi tre dager i Nambiti «Big Five» viltreservat der vi overnatter på luksuriøse Springbok Lodge.

 

Little Switzerland Resort

Drakensberg

Ved Royal Natal National Park bor vi på Little Switzerland Resort. Fra hotellet har vi nydelig utsikt mot Drakensberg og Royal Natal National Park. Hotellet tilbyr en rekke aktiviteter som turer på hesteryggen, terrengsykkel og har en rekke fotturer på merkede løyper som starter fra hotellet.

Les mer her: https://www.lsh.co.za/

Cathedral Peak Hotel

 

 Cathedral Peak Hotel

Vi bor meget komfortabelt på Cathedral Peak Hotel. I tillegg til fantastiske muligheter for fotturer tilbys turer på hesteryggen, terrengsykkel, golf, tennis i tillegg til en rekke andre aktiviteter. De som ønsker å slappe av en dag kan besøker hotellets spa avdeling

Les mer her: https://www.cathedralpeak.co.za/

Nambiti «Big Five» Private Game Reserve

Springbok Lodge

Etter fjellturen tilbringer vi tre dager i Nambiti «Big Five» Private Game Reserve. Vi bor på luksuriøse Springbok Lodge og vil dra på flere «game drives» der vi har mulighet for å se «Big Five» som er løve, leopard, bøffer, elefant og nesehorn.

 Nambiti: https://nambiti.com/

 Springbok Lodge: https://thespringboklodge.co.za/

Program:

Dag

Program

1

Norge – Johannesburg. Ankomst Johannesburg ca. kl 21 med overnatting på hotell nær flyplassen.

2

Johannesburg til Royal Natal National Park. 

Vi kjører til vårt hotell nær Royal Natal National Park. Turen tar ca. 3t 30 min (322 km). Vi bor på Little Switzerland Resort med flott utsikt mot fjellene. På ettermiddagen går vi en tur på en av de mange merkede løypene nær hotellet.

3

Tugela Gorge stien og Amfiteateret 

Etter frokost er det en kort kjøretur på 30m til Royal Natal National Park. Vi starter med den berømte Tugela Gorge Walk som regnes for å være en av de fineste dagsturene i Drakensberg. Stien går gjennom juvet som er dannet av Tugela elven inn til bunnen av Tugela Falls. På veien passerer vi  eroderte sandsteinformasjoner inkludert «Policeman's Helmet» og  «Devil's Tooth». Etter fotturen returnerer vi til hotellet. 

Høydeforskjell: +450 m – 450 m.

Lengde 14 km / 5-6 t

4

Gudu Falls og Lookout Rock 

Etter frokost kjører vi tilbake til Royal Natal. I dag går vi en flott rundtur som tar oss opp til den flotte fossen Gudu Falls som er 230 m høy. Vi fortsetter til Lookout Rock og passerer Cascades med flotte bademuligheter før vi kommer tilbake til utgangspunktet. Vi kjører tilbake til hotellet. 

Høydeforskjell: +550 m – 550 m.

Lengde 6,5 km / 4-5 t

5

Royal Natal til Cathedral Peak Hotel 

Etter frokost kjører vi til Cathedral Peak Hotel. 85 km / 1t 30 m. På ettermiddagen går vi en 3-4 timers tur i området ved hotellet.

6

Topptur på Cathedral Peak (3005 m)

De som ønsker, kan bli med på krevende tur til topps på Chatedral Peak. Turen går på gode stier og siste biten mot toppen er litt lett klatring der guiden kan sikre med tau for de som ønsker.. Turen tar 8-10 timer og er på 17,7 km t/r med høydeforskjell på 1535 m.  For de som ikke ønsker toppturen vil det bli lagt opp en mindre krevende tur. 

Høydeforskjell: +1535 m – 1535 m.

Lengde 17,7 km / 8-10 t

7

Doreen Falls, Ribbon Falls og Mushroom Rocks 

I dag går vi en flott rundtur som inkluderer Doreen Falls, Ribbon Falls og Mushroom Rocks. Fantastisk utsikt mot Drakensberg fjellene inkludert 3004m høye Catherdral Peak. 

Høydeforskjell: 697 m

Lengde: 11,7 km / 4:30 - 5:30 t.

8

Cathedral Peak Hotel til Nambiti “Big Five” Game Reserve 

Etter frokost kjører vi til Nambiti Private Game Reserve (120 km / 2t) der de har «Big Five» (elefant, nesehorn, bøffel, leopard og løve). Vi sjekker inn på Springbok Lodge der vi spiser lunsj. Etter High Tea på ettermiddagen er det game drive i viltreservatet. Dagen avslutter med «Sundowners» før vi returnerer til hotellet for en bedre middag.

9

Nambiti “Big Five” Game Reserve 

Morgensafarien starter tidlig etter enkel frokost rundt kl 05. Det er mest aktivitet tidlig på dagen så vi har store muligheter for å se mye av det rike dyrelivet og med litt flaks «Big Five». På formiddagen er vi tilbake på hotellet der vi nyter en sen frokost og slapper av fram til vi drar på game drive på ettermiddagen. Hotellet ligger innenfor strømgjerde så det er trygt å bevege seg på oppmerkede stier til fots for å se etter fugler og hjortedyr som er inne på området.

10

Nambiti “Big Five” Game Reserve til Johannesburg 

Ny tur ut i viltreservatet om morgenen. Etter brunsj kjører vi tilbake til Johannesburg og tar fly hjem til Norge.

11

Ankomst Norge

Pris: Fra kroner 16 990,- pr prs

Dato: 1.5 2024

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom
 • All mat på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide på fotturene
 • Transport t/r Johannesburg Airport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Johannesburg
 • Tilslutningsfly til Oslo
 • Tips
 • Drikkevarer som mineralvann, øl, vin og liknende
 • Enkeltromstillegg
 • Vaksinasjoner og forsikringer