Etiopias Simien Nasjonalpark med Ras Deshen (4620 m)

Simien Nasjonalpark

Pris: Fra kroner 21 990,- pr prs.

Dato: Fleksible datoer i sesongen fra september til mai.

Etiopia er et veldig spennende reisemål med flotte fjellområder og unik historie. Her har vi samlet det beste landet har å by på i to innholdsrike uker. Vi starter med sightseeing i hovedstaden, klyver til topps på Etiopias høyeste fjell, Ras Deshen (4620 m) og besøker den UNESCO-listede pilegrimsbyen Lalibela.

Dag

Program

1

Avreise

Norge – Addis Ababa. Vi flyr til Etiopias hovedstad, Addis Abeba. Byen er Etiopias største med omkring fire millioner innbyggere. Addis er plasser på en kupert høyslette som strekker fra 2300 meter over havet og helt opp mot 3000 meter.

2

Addis Abeba

Avhengig av hvilke flytider vi får, starter vi dagen rolig. Etter lunsj drar vi på en rundtur i den spennende byen, museumsbesøk, severdigheter og Øst-Afrikas største markedsplass med eksotiske og fargerike varer, en uhyre fascinerende plass. Etter en lang flytur og siden vi allerede har kommet oss et stykke opp i høyden, tar vi det ganske rolig.

3

Sightseeing

Addis Abeba – Gondar (2300 m). Vi starter tidlig, kjører til flyplassen og flyr videre til Etiopias gamle hovedstad, Gondar. Flyturen tar i overkant av en time og etter å ha sjekket inn og spist lunsj på hotellet, tar vi en rundtur i byens interessante historie. Byen ble grunnlagt av Emperor Fasilidas omkring 1635. Byen byr blant annet på flere flotte middelalderske slott og kirker.    

4

Inn i parken

Gondar – Debark (2700 m) – Sankaber (3200 m). Vi starter dagen tidlig og utnytter den relativt kjølige morgenlufta til en fin biltur opp til Debark på 2700 meter, på grensen til Simien Mountains National Park. Bilturen tar mellom tre og fire timer avhengig av trafikken. Etiopia er et veldig fargerikt land og det travle markedet i Debark er et fantastisk skue. Før vi fortsetter inn i parken, registrerer vi oss hos park-kontoret rett utenfor byen. På kontoret treffer vi også vår parkguide. Vi tar oss tid til noen siste innkjøp og kjører inn i parken. Vår første leir etablerer vi i nærheten av Sankaber ved foten av Simien Mountains. Er vi heldige får vi allerede nå se turens første bavianer og store gribber.

5

Opp i høyden

Senkaber – Geech Camp (3600 m, 7-8 t). Første trekkingdag. Før vi går, treffer vi mulldyrdriverne våre og laster opp utstyret. Etappen begynner med nedstigning inn i Mochwahtis Valley med Jinbar River. Vi krysser dalen og beveger oss oppover på den andre siden. Vi tar en kort avstikker til et punkt med flott utsikt til et av Jinbar Rivers mektige fossefall på den ene siden og det canyon-aktige landskapet med pinakler og bratte klipper på den andre. Dette er hjemmet til fjellbavianen Gelada, steinbukk og egyptiske gribber. Stien er godt opparbeidet og er vanlig rute mellom landsbyene for de lokale innbyggerne. Etter noen kilometer krysser vi elven og fortsetter stigningen oppover til Geech Village på 3600 meter. På tur gjennom landsbyen drikker vi lokal kaffe på et av gjestehusene. Leiren ligger rett over bebyggelsen. På ettermiddagen kan de som ønsker det spasere rolig opp til et flott utkikkspunkt en liten halvtime fra campen.       

Lengde: Ca. 11 km

Stigning: + 900 m, – 500 m

Høyde Leir: 3600 m

6

Dagstur

Geech – Imetgogo (3925 m) – Geech. Vi tar en rolig dagstur, ca. åtte timer tur-retur, opp til et av de flotteste utkikkspunktene i område. Dette er utmerket for akklimatiseringen, samtidig er det en veldig fin tur. Imetgogo er nesten 4000 meter høy, første etappe er lettgått opp til en litt mer luftig rygg. Er vi heldige får vi demonstrert hvordan de lokale lammegribbene knuser åttselsrester mot fjellet for å få tak i den smakfulle margen godt gjemt inne i beinrestene.   

Lengde: Ca. 11 km

Stigning: +/ – 500 m

7

Over 4000 m

Geech – Inayte (4070 m) – Chenek (3600 m, 6-7 t). På tur til leirplassen Chenek, går vi via toppen Inayte på 4070 meter. Fotturen strekker seg gjennom delvis kupert canyon-terreng med innslag av gressletter fylt med flotte tre meter høye lobelias. Vi skimter dalbunnen på vår venstre side store deler av etappen. Fra leirplassen har vi suveren utsikt over området.

Lengde: Ca. 13 km

Stigning: +/ – 750 m

Høyde Leir: 3600 m

8

Amba Bhawit

Chenek – Amba Bhawit (4477 m) – Ambiquo (3200 m, 8 t). For å nå vår neste leirplass, landsbyen Ambiquo ved foten av Ras Deshen, må vi krysse Amba Bwahit. Amba Bwahit er områdets nest høyeste fjell og måler hele 4477 meter over havet. Dette er en lang dag og ruten tar oss gjennom en relativt frodig dal og vi følger et krysstallklart vassdrag de første timene før vi går inn på en rygg mot toppen. Er vi heldige kan vi få se steinbukken Walia Ibex i dette området. Nydelig utsikt mot Ethiopias høyeste punkt, Ras Deshen. Nedstigningen gjennom jordbruksområdene over landsbyen Chiro Leba, før vi igjen må klatre noen hundre meter opp til Ambiquo.       

Lengde: Ca. 16 km

Stigning: + 1100 m, – 1600 m

Høyde Leir: 3200 m

9

Toppdag!

Ambiquo – Ras Deshen (4620 m) – Ambiquo (3200 m, 10-11 t). De som føler seg i godt slag og ønsker det, starter på turen mot Etiopias høyeste fjell, Ras Deshen ved daggry. Fjellet er 4620 meter over havet og vi begynner tidlig for å sikre oss nok tid til den lange bestigningen. Tempoet er lavt, men vi spiser raskt høydemeter gjennom områder med lobelia, den lille landsbyen Mizma og flokker med beitende husdyr. Etter rundt sju timer blir terrenget steinete og brattere før vi når toppen. Utsikten er utrolig og vi tar oss god tid til å nyte landskapet, i klart vær kan vi se helt inn i Eritrea. Vi følger samme rute ned igjen til campen.  

Stigning: + 1600 m, – 1600 m

Høyde Leir: 3200 m

10

Retur

Ambiquo – Chenek (3600 m, 8 t). Nok en ganske lang dag tilbake mot Chenek. Vi passerer igjen landsbyen Chiro Leba og over Amba Bwahit. Leirplassen ligger ved enden av Gondar-Sanakaber Road og vi vil si farvel til vårt trekking-team. I området rundt leiren får vi en siste mulighet til å se bavianer, gribber og steinbukk.

Lengde: Ca. 16 km

Stigning: + 1600 m, – 1000 m

Høyde Leir: 3600 m

11

Velfortjent dusj

Chenek – Gondar. Vi blir hentet og kjørt ut av Simien Mountains og til Gondar. Kjøreturen tar om lag fem timer. Vi sjekker inn på det komfortable hotellet. Mulig å ta en tur på egenhånd rundt i området på ettermiddagen, eller bare slappe av på hotellet.

12

Sightseeing

Gondar – Lalibela. Vi tar morgenflyet til pilegrimsbyen Lalibela. Lalibela er kjent for sine elleve steinkirker hogd direkte ut av fjellet, uthoggingen er datert tilbake til 1100-tallet. Den spektakulære Bete Giyorgis er den mest kjente av disse og vi tar oss god til å utforske kirken kjent som verdens åttende underverk. Disse kirkene ble registrert på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1987.  

13

Fridag

Rolig fridag. De som ønsker det kan utforske resten av denne fasinerende byen på egenhånd.

14

Tilbake til Addis

Etter frokost kjører vi til flyplassen og setter oss på flyet tilbake til hovedstaden. Vi disponerer rom på hotell for dusj og avslapping i Addis Abeba frem til en felles avslutningsmiddag. Transport til flyplassen på kvelden. Nattfly til Norge.

15

Ankomst Norge

Avhengig av hvilke flybilletter som er tilgjengelige ankommer vi Norge på formiddagen.


Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom
 • All mat, samt kaffe, te og renset eller kokt vann på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og muldyrtransport av bagasje
 • Transport fra og tilbake til flyplassene

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Addis Ababa
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellene
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, USD 50