Sahara med fottur langs Atlanterhavskysten

Sahara og atlanterhavskysten

Vi starter med eventyrlige Marrakech før vi krysser Atlasfjellene over det høyeste kjørbare passet i Marokko til Sahara. I ørkenen besøker vi historiske byer og overnatter blant de fantastiske sanddynene i Erg Chegaga. Vi kjører 4WD langs traseen til Paris - Dakar Rally og drar ut til kysten. Der besøker vi Agadir og Essaouira og går en fire dagers fottur langs Atlanterhavskystens strender og klipper. Vi avslutter med sightseeing i Marrakech.

Pris: Fra kroner 13 990,- pr prs

Dato: 31.3-8.4, 12-20.5, 1-9.6, 7-15.7, 4-12.8, 8-16.9, 6-14.10. Resten av året etter avtale. 

Dag

Program

1

Marrakech

Vi blir hentet på Marrakech flyplass og kjørt til vår hotell i sentrum avbyen.  På veien får vi et glimt av byens fantastiske arkitektur som befinner seg innenfor bymurene.  Hvis det blir tid tar vi en tur til  Jamaa lfna Square for å se på det fantastiske folkelivet.

2

Marrakech – Ait Benhadou – Ouarzazate – Zagora

Etter frokost kjører vi fra Marrakech over ELHaouz-slettene og over Atlas-fjellene via Tizi N' Tichka passet (2260 m). Dette er det det høyeste veipasset i Marokko og er ofte snødekt i vintermånedene. Åsene og de dype kløftene i Atlasfjellene går over i ørken når vi nærmer oss Ait Benhaddou. Landsbyen står på UNESCOs verdensarvliste og er et godt bevart Kasbah som har blitt brukt som kulisse for mange historiske filmer inkludert Lawrence of Arabia, The Last Temptation of Christ og Gladiator. Det var en av de viktigste festningsbyene på de gamle Salt Road Caravan rutene, hvor handelsmenn transporterte salver, gull, elfenben og salt fra Afrika sør for Sahara til Marrakech og videre ut i verden. Vi passerer Ouarzazate og kjører opp de vulkanske fjellene i Jebel Saghro. Denne fjellkjeden har blitt formet over millioner av år av vulkansk aktivitet og består av utfordrende fjelltopper, vulkanske bergarter og isolerte daler. Etter en times kjøring gjennom dette dette månelandskapet ankommer vi den fruktbare Draa-dalen som er den største palmelunden i landet. Dalen er mer enn 200 km lang og består av palmeplantasjer og fantastiske sours (landsby med bymur, sammenhengende hus og lager for mat og andre verdier i midten). Til slutt ankommer vi Zagora (døren til Sahara) og  det berømte veiskiltet til Timbuktu som leser "52 jours" - 52 dager med kamel. Overnatting i Zagora

3

Zagora – Mahmid – Erg Chegaga

Etter frokost kjører vi til Tamgroute hovedsete til 1500-tallets Saadian dynastiet. Her har vi lagt inn et besøk i keramikkverkstedene og den gamle landsbyen før vi fortsetter til Mhamid. Vi bytter bil og starter vi vårt off-road eventyr til de fantastiske sanddynene i Erg Chegaga. Vi kjører gjennom oaser, over sanddyner, steinørken og tørre elveleier i et fantastisk og vilt landskap. Vi møter nomadene som bor i dette området og får oppleve den komplette stillheten i ørkenen. Etter lunsj i vår komfortable telt leir drar vi på tur med kameler blant sanddyner. Vi nyter solnedgangen over Sahara fra en av de høyeste sandynene før vi returnerer til leiren. Etter middag sitter vi ved bålet under stjernehimmelen.

4

Erg Chegaga – Taznakht - Taroudant

Fra Erg Chegaga kjører vi gjennom fascinerende villmark langs samme rute som Paris-Dakar rally har fulgt. Vi passerer den inntørkede innsjøen Iriki som kun har vann når det er mye nedbør. Etter noen timer kommer vi fram til den søvnige Berber byebn Foum-Zguid. Vi fortsetter gjennom Anti Atlas-fjellene til Taznkht som er kjent for produksjon av tepper og Taliouine som produserer den beste Safran i landet. På ettermiddagen er vi framme i Taroudant som ligger i krysset mellom Souss-dalen og Atlas fjellene. "Little Marrakech" var den første hovedstaden i Saadian dynastiet i det sekstende århundre og et tilfluktssted for opprørske prinser som var populære blant de sørlige stammene.

5

Taroudant – Agadir – Sidi Hbmad Sayh

Om morgenen besøker vi det fargerike markedet i Taroudant før vi fortsetter til Agadir som er  Marokkos viktigste vestlige havn ved Atlanterhavet. Vi stopper og tar en kaffe på stranden i Taghazout som er et kjent sted for vindsurfing. Vi fortsetter langs kysten gjennom en fantastisk skog av Argan trær til landsbyen Taskra hvor vi møter vi vårt team og spiser lunsj.  Vi starter fotturen med å gå ned til kysten og fram til leiren på den vakre sandstranden i Iftan. Svømming mulig.

Gåtid 2 t.

6

Sidi Hmad Sayh – Sidi Mbark

Dagens etappe følger en sti langs imponerende kalksteinshyller. På veien møter vi mange fiskere og fortsetter til sanddynene i Assif n'Boud som ligger ved utløpet til en liten elv. Vi slår leir nær stranden ved fossene i Sidi m'Barek som gir oss muligheten til en svømmetur i havet og en dusj med ferskvann. Etter lunsj har vi ettermiddag til å slappe av og slappe av på stranden. Til slutt nyter vi en magisk solnedgang over atlanterhavet.

Gåtid 4 t.

Lengde: 12 km

7

Sidi Mbarek – Sidi Kaouki – Essaouira

Vi går opp fra denne vakre stranden og følger kysten til fiskelandsbyen til Sidi Kaouki som også er populært sted for vindsurfere. Etter lunsj kjører vi til Essaouira (20 km) som er det moderne navnet på den berømte historiske byen Mogador. Dette er en fargerik kystfiskeby kjent for sine smale smug, sjømat, håndverksbutikker, arkitektur med hvitkalkede vegger og lyse blå skodder med utstrakt bruk av tre.  Essaouira betyr bilde og når en ser de hvite husene i Essaouira innpakket av sine nyanser av oransje, rosa og rødt vil du forstå at dette er en av de vakreste pittoreske byene i Marokko! Utenfor Essaouira ligger en gruppe steinete øyer kalt Mogador og byen er omgitt av lange sandstrender og sanddyner. Dette er fremdeles en travel fiskehavn og den vakre havnen er fylt med små fargerike båter som går ut tidlig hver morgen. Essaouira har tidligere hatt berømte innbyggere som Orson Welles og Jimi Hendrix. I den senere tid har filmskaperen Ridley Scott brukt byen som kulisser for sin film Kingdom of Heaven. Etter å ha sjekket inn på hotellet blir vi med en lokal guide for en spasertur gjennom den gamle medinaen, jødiske Mellah, havnen og Skala (sjøveggen). Overnatting på hotell utenfor medinaen.

Gåtid 3 t.

Lengde: 9 km

8

Essaouira – Marrakech

Formiddagen bruker vi til å utforske Essaouira og etter lunsj kjører vi til Marrakech

9

Transport til flyplassen og retur til Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom på hotellene
 • På fotturen overnatter vi i telt
 • All mat på fottur og ellers som spesifisert i programmet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • Transport i Marokko
 • Sightseeing i Marrakech

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Marrakech
 • Fly t/r Norge - Marrakech
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag i byene
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom