Til topps på Toubkal (4168 m) med Marrakech

Toubkal - 4167 m

Opplev det beste av Atlas fjellene! Fem dager over høye pass og gjennom fargerike Berber landsbyer med avslutning på toppenn av Marokkos høyeste fjell Toubkal (4168 m).  Fantastisk utsikt mot slettene rundt Marrakech, Jbel Siroua og Sahara. I fjellet overnatter vi i komfortable gjesthus og all bagasje fraktes på muldyr. Vi har med egen kokk som tilbereder Marokkanske spesialiteter. Før hjemreisen har vi sightseeing i eksotiske Marrakech.

Pris: Fra Kr 9 990,- pr prs

Dato: 31.3-7.4, 12-19.5, 1-8.6, 7-14.7, 4-11.8, 8-15.9, 6-13.10. Resten av året etter avtale. 

Mulighet for skibestigning desember til mars.

Dag

Program

1

Marrakech

Vi blir hentet på Marrakech flyplass og kjørt til vår hotell i sentrum avbyen.  På veien får vi et glimt av byens fantastiske arkitektur som befinner seg innenfor bymurene.  Hvis det blir tid tar vi en tur til  Jamaa lfna Square for å se på det fantastiske folkelivet.

2

Marrakech - Oukaimeden (2600m) - Tachdirt (2300m)

Etter frokost kjører opp til skistedet Oukaimeden og på veien krysser vi den vakre Ourika-dalen og passerer typiske Berber-landsbyer. Vi møter våre medhjelpere med hestene de vil bruke til å frakte bagasjen. Før lunsj går vi en tur i området for å se på helleristninger og nyte utsikten mot Marrakech.  Fotturen starter med en lang jevn stigningh opp til Tizi n'Addi passet (2800m) og fortsetter langs en muldyrsti ned til landsbyen Tachdirt (2314m). Overnatting og middag på gjestehuset.

2 timers kjøring, 4t30 gange.

3

Tachdirt - The Col d'Aguersioual (2000m) – Matat

I dag går vi nedover dalen gjennom landsbyer i de bratte fjellsidene. Vi passerer Tamgutte, Tinghrine, og Ikkiss før vi går opp til passet d'Aguersioual (2000 m) og ned til landsbyen Aguersioual. Lunsj spiser vi under de store valnøtttrærne nede i dalen. Om ettermiddagen går vi opp til landsbyen Matat der vi overnatter i gjestehus.

6 timers gange.

4

Matat - Tizi Oudite - Azib n Tamsoult

Dagen starter med jevn stigning gjennom skog av einer til Tizi Oudid passet på 2200m. Vakker utsikt over Azzadendalen med landsbyene Aïd Aissa og Tizi Oussem. Stien fortsetter over dyrkede terrasser med valnøtttrær og fargerike hus. Etter lunsj en fortsetter vi til gjestehuset Azib Tamsoulte (2250m).

6 timers gange

5

Azib Tamsoult – Aguelzim pass – Toubkal refuge

Foran oss er en bratt stigning  opp til Aguelzim passet på 3560m. På veien passerer vi fossene ved Ighouliden. Etter vi har krysset passet spiser vi lunsj med fantastisk utsikt til Toubkal. Etter lunsj går vi ned til Refuge Du Toubkal (3207 m) som blir vårt utgansgpunkt for toppeturen neste morgen. Vi spiser godt og samler krefter før vi tar en tidlig kveld.

6 timers gange

6

Toppdag på Jebel Toubkal (4168m)

Vi starter tidlig og første del går gjennom et område med store stein. Vi kommer deretter inn i en dal og klater opp på ryggen mot syd. Vi følger ryggen med flott utsikt mot Sahara og kommer opp på topp platået der det kun er noen hundre meter til toppen. Fantastisk utsikt mot Sahara i syd og slettene mot nord. Vi går tilbake samme vei som vi kom opp. Vi pakker alt utstyret og går ned dalen til Imlil (1850 m) der vår bil venter på oss. Retur til Marrakech

10 timers gange

7

Marrakech – halv dags sightseeing

Etter frokost drar vi på sigfhtseeing i en by som i århundrer har vært et møtested for fjellets Berbere og ørkenfolkene i sør. Som mange nordafrikanske byer består Marrakech av to forskjellige deler, Gueliz (den moderne franskbygde byen) og Medina (gamlebyen). Vi starter ved Koutoubia-moskeen som er den største moskeen i Marrakech kjent for sin minaret som har inspirert blant annet Hassan Tower of Rabat. Deretter besøker vi de fascinerende saadiske gravene, som dateres tilbake til sultan Ahmed al-Mansur som regjerte fra 1578 til 1603. Dette bemerkelsesverdige mausoleet er kjent for sin vakre bygninger. Siste stopp på turen er Bahia-palasset som fanger essensen av både islamsk og marokkansk stil. Vi ender i Djamaa el Fna, hvor byen er en labyrint av travle basarer, palasser og moskeer. Dette berømte landemerket er også verd et besøk om kvelden da dette området har et yrende liv med matboder, slangetemmere, vannselgere og akrobater. Dette er et sted for kveldsunderholdning for både lokalbefolkningen og turister.

8

Transport til flyplassen og retur til Norge.


Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Marrakech
 • På fjellet overnatter vi i gjestehus
 • All mat på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • Transport i Marokko
 • Sightseeing i Marrakech

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Fly t/r Norge - Marokko
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag i Marrakech
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom