Lemosho – vakker rute med suveren akklimatisering

Shira I Camp

Pris: Fra kroner 19 790,- for seks dager i fjellet og fra 21 990,- per person for sju dager i fjellet. Over 95 % på toppen, dyktige guider og god mat.

Dato: Hver uke hele året, men vi anbefaler i utgangspunktet ikke regnsesongene fra slutten av mars til midten av mai og i november.

Lemosho er kanskje den vakreste ruten på Kilimanjaro (5895 m). Avstanden til Uhuru Peak fra startpunktet er 47 kilometer og totalt til Mweka Gate er ruten 68 kilometer lang. Vi starter vest for Shira Plateau og går gjennom flott regnskog før vi krysser platået og opp på Shira Ridge. Fra ryggen går vi opp til Lava Tower og videre til Barranco Hut. Vi fortsetter med flott utsikt mot breene på Kilimanjaros sørside til Barafu Hut. Fra Barafu går vi til topps på Kilimanjaro via Stella point. Returen går ned til Mweka Camp hvor vi overnatter før siste etappen til Mweka Gate og tilbake til hotellet. Lemosho-ruten er en teknisk enkel rute som gir veldig god akklimatisering. Bildet over er fra campen Shira I mot Kilimanjaro.

Dag

Beskrivelse

1

Avreise

Norge – Kilimanjaro. Avreise fra Norge om morgenen med ankomst Kilimanjaro på kvelden samme dag, i noen tilfeller er det nattfly med ankomst Kilimanjaro på natt eller neste morgen. Transport til vårt hotell i Moshi, ved foten av Kilimanjaro. Fra hotellet har vi flott utsikt mot Kilimanjaros høyeste punkt, Uhuru Peak, som rager nesten 5000 meter over oss.

2

Moshi

Fridag med mulighet for sightseeing i området rundt Moshi.

3

Gjennom regnskogen

Moshi – Mti Mkubwa (2650 m, 3 t). Etter frokost kjører vi opp til Londorossi Park Gate (2250 m, 2 t). Vi kjører videre i 45 min med 4WD til Lemosho Glades (2100 m), hvor vi starter fotturen. Hele etappen går gjennom tykk regnskog til Mti Mkubwa, eller Big Tree som leiren også kalles. Når vi kommer fram har bærerne allerede satt opp teltene og kokken er i ferd med å forberede middag.

Lengde: Ca. 7 km

Stigning: + 550 m

Høyde Leir: 2750 m

4

Opp på høyfjellsplatået

Mti Mkubwa – Shira Platau (3500 m, 4 t) – Shira II (3850 m, 3 t).  Vi går gjennom skogen på en bratt sti i ca. en time før vi kommer inn i et område med lyng og myr. Vi krysser en del bekker i småkupert terreng. Deretter følger en jevn stigning opp på Shira Ridge (3600 m) og går ned til leirplassen Shira I (3500 m) hvor vi spiser lunsj. Fra Shira I fortsetter vi til Shira II (3850 m) og slår leir. Storslått utsikt mot Kibo, Shira Ridge og Mt. Meru (4565 m).

Lengde: Ca. 17 km

Stigning: + 1190 m

Høyde Leir: 3840 m

5

Over vulkansk lava

Shira II – Barranco (3940 m, 6 t). Dette blir en relativt krevende dag da vi går opp til 4600 meter før vi går ned igjen til Barranco på 3950 meter. Ruten går på god sti gjennom et lavafelt østover mot Kibo og Lava Tower (4600 m). I bakgrunnen rager Western Breach og Uhuru Peak. Vi stopper for lunsj ved Lava Tower før vi går ned til Barranco Hut der vi slår leir. Mange vil merke at vi er høyt oppe, og hodepine og litt kvalme er ikke uvanlig. De fleste symptomene forsvinner etter en hvil i Barranco. Dette er en glimrende akklimatiseringsdag for større høyder!

Lengde: Ca. 10 km

Stigning: + 660 m (Lava Tower), - 550 m (Lava Tower – Barranco), netto + 110 m.

Høyde Leir: 3950 m

6

Under isbreene

Barranco – Karanga valley (4000 m, 4 t). Første timen går opp den bratte Barranco-veggen, med flott utsikt mot toppen og nedover Great Barranco-ravinen. På toppen ser vi rett opp mot Heim Glacier og fortsetter i kupert terreng til Karanga Valley (4000 m, 3 t). Dette er turens flotteste leirplass med utsikt mot breene Heim, Kersten and Decken.

Lengde: Ca. 5 km

Stigning: + 50 m

Høyde Leir: 4000 m

7

Stein og is

Karanga Valley – Barafu (4600 m, 3t). Stien stiger jevnt opp fra leiren til Barafu Hut. Barafu betyr is, og er en øde leirplass med lite vegetasjon i 4600 meters høyde. Ettermiddagen bruker vi til å slappe av og få i oss mat og drikke før toppforsøket. Etter middag vil det bli noen timer i soveposen før vi står opp rundt midnatt. Etter litt mat og drikke starter vi mot toppen.

Lengde: Ca. 4 km

Stigning: + 600 m

Høyde Leir: 4600 m

8

Toppdag!

Barafu – Uhuru Peak (5895 m) – Mweka (3100 m). Vi starter tidlig, vanligvis rundt kl 01:00. Første delen går jevnt oppover og vi vil kunne se en rekke lys fra hodelykter oppover i fjellsiden. Mot syd vil vi kunne se lysene fra Moshi. Etter 4-5 timer blir det brattere og vi kommer fram til Kibo-krateret ved Stella Point mellom Rebmann og Ratzel breene etter 6 timer. Fra kraterkanten opp til Uhuru Peak tar det omlag en time. Fra toppen er det fantastisk utsikt mot Mt. Meru (4565 m), Mawenzi (5149 m) og krateret. Vi returnerer til Barafu (3 t), her spiser vi lunsj før vi fortsetter ned til Mweka Hut (3100 m – 3 t) i lyngskogen ved kanten av regnskogen.

Lengde: Ca. 18 km

Stigning: + 1295 m og - 2795 m

Høyde Leir: 3100 m

9

Ut av fjellet

Mweka (3100 m) – Mweka Gate (1500 m). Etter frokost går vi i 3-4 timer gjennom imponerende regnskog før vi kommer ned til Mweka Village fra hvor vi blir kjørt tilbake til hotellet med ankomst etter lunsj.

Lengde: Ca. 10 km

Stigning: - 1600 m

Høyde Mweka Gate: 1500 m

10

Hjemreise

Retur til Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Moshi
 • På Kilimanjaro overnatter vi i telt
 • All mat, samt kaffe, te og renset vann på Kilimanjaro
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på Kilimanjaro
 • Transport fra og tilbake til Kilimanjaro Airport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Kilimanjaro Airport
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Moshi
 • Ekstra overnatting i Moshi
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, USD 50