Den klassiske Marangu ruten til toppen av Kilimanjaro med EcoExpeditions

Kibo Hut

Pris: Fra kroner 16 990 for fem dager i fjellet, fra 18 990,- for seks dager i fjellet og fra 20 990,- per person for sju dager i fjellet. Over 95 % på toppen, dyktige guider og god mat.

Dato: Hver uke hele året, men vi anbefaler i utgangspunktet ikke regnsesongene fra slutten av mars til midten av mai og i november.

Bildet er tatt på vei mot Kibo Hut. Marangu-ruten er den eneste ruten på Kilimanjaro (5895 m) hvor det er mulig å overnatte i hytter. Marangu er en direkte og godt tilrettelagt rute gjennom variert terreng. Fra startpunktet Marangu Gate via Mandara Hut, Horombo Hut og Kibo Hut til Uhuru Peak er det 35,5 kilometer, vi returnerer samme vei. Ruten tar vanligvis fem dager, men vi anbefaler å bruke minst seks dager også her. I programmet har vi lagt inn en hviledag ved Horombo Hut.

Dag

Beskrivelse

1

Nedreise

Norge – Kilimanjaro. Avreise fra Norge om morgenen med ankomst Kilimanjaro på kvelden samme dag, i noen tilfeller er det nattfly med ankomst Kilimanjaro på natt eller neste morgen. Transport til vårt hotell i Moshi, ved foten av Kilimanjaro. Fra hotellet har vi flott utsikt mot Kilimanjaros høyeste punkt, Uhuru Peak, som rager nesten 5000 meter over oss.

2

Ordning av utstyr

Moshi. Fridag med mulighet for sightseeing i Moshi-området.

3

Gjennom regnskogen

Marangu (1830 m) – Mandara Hut (2700 m, 4 t). Etter frokost kjører vi opp til Marangu (1830 m) hvor fotturen starter. Første etappen går gjennom fantastisk regnskog og vi er oppe ved Mandara på 2700 meter etter omkring fire timer. Hyttene på Kilimanjaro er bygd med norske u-hjelp-midler, og eventyreren Odd Eliassen har vært sterkt involvert i prosjektet. Vi overnatter i hyttene ved Mandara.

Gåtid: 4-5 t
Høydeforskjell: + 720 m
Lengde: 7 km
Høyde overnatting: 2700 m

4

Opp i høyfjellet

Mandara – Horombo (3700 m, 6 t). Vi går ut av skogen etter en halv time og Kilimanjaro kommer til syne mot nordvest. Vi går gjennom lynghei opp til Horombo med ankomst etter omlag seks timer. Vi er nå på 3720 meter med fantastisk utsikt over savannene og ser både Kilimanjaro og Mawenzi (5149 m).

Gåtid: 5-7 t
Høydeforskjell: + 1000 m
Lengde: 11 km
Høyde overnatting: 3700 m

5

Akklimatisering

Horombo. Hviledag for å venne oss til høyden.  For de som føler seg i form vil det bli dagstur opp til Mawenzi Hut på 4600 meter.

6

Opp i sadelen

Horombo – Kibo Hut (4703 m, 7 t). På dag fire i fjellet går vi opp til Kibo hut (4703 m) som er utgangspunktet for toppforsøket vårt. Før vi kommer opp i sadelen mellom Kilimanjaro og Mawenzi, forlater vi både vann og vegetasjon, det siste vannhullet ligger 2-3 timer fra Kibo. Vi merker nå høyden og må forvente hodepine og at det et slitsomt å bevege seg selv i rolig tempo. Vi er framme ved Kibo etter rundt 7 timer og kan se stien opp til Gillmans Point (5680 m), hvor vi skal gå om noen få timer.

Gåtid: 5-7 t
Høydeforskjell: + 1050 m
Lengde: 10 km
Høyde overnatting: 4750 m

7

Toppdag!

Vi starter kl. 01:00 for å være sikre på å nå toppen før soloppgangen. Første delen går opp fjellsiden til Gillmans Point (5680 m). Fra Gillmans Point følger vi kraterkanten i borti to timer opp til Uhuru Peak (5895 m), det høyeste punktet på Kilimanjaro. Her oppe er utsikten fantastisk og vi ser solen stå opp over krateret og savannene som omgir fjellet 5000 meter under oss. Mot øst ser vi Mawenzi (5149 m) og mot nordvest Mt. Meru (4566 m). Etter obligatorisk foto og hvilepause på Afrikas høyeste punkt starter vi nedturen. Det er 2195 høydemeter ned til Horombo, og vi har lagt inn lunsjpause på Kibo Hut.

Tid til toppen: 8-9 t
Høydeforskjell: + 1236 m
Avstand til toppen: 4 km

Toppunkt: 5896 m

Returtid (til Horombo): 5-6 t
Høydeforskjell: – 2200 m

8

Tilbake til hotellet

Horombo – Marangu Gate. Vi går ned til Marangu Gate, samme vei vi gikk opp, og blir kjørt til hotellet.

Gåtid: 5-7 t
Høydeforskjell: – 1720 m
Lengde: 18 km
Høyde Mweka Gate: 1980 m

9

Hjemreise

Fly tilbake til Norge.

10

Hjemme

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Moshi
 • På Kilimanjaro overnatter vi i telt
 • All mat, samt kaffe, te og renset vann på Kilimanjaro
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på Kilimanjaro
 • Transport fra og tilbake til Kilimanjaro Airport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Kilimanjaro Airport
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Moshi
 • Ekstra overnatting i Moshi
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, USD 50