Lite trafikkert rute på Kilimanjaro

Pofu camp

Pris: Pris: Fra kroner 19 790,- for seks dager i fjellet og fra 21 990,- per person for sju dager i fjellet. Over 95 % på toppen, dyktige guider og god mat.

Dato: Hver uke hele året, men vi anbefaler i utgangspunktet ikke regnsesongene fra slutten av mars til midten av mai og i november.

Dette er ruten med minst trafikk på Kilimanjaro. Vi vil treffe få turister før toppdagen da vi kommer inn på rutene fra Kibo og Barafu leirene rett før vi når toppen av Kilimanjaro (5895 m). Første dagen følger vi Lemosho ruten før vi går inn på Northern Circuit. Med fantastisk utsikt mot Kenyas sletter og Amboseli parken har vi tre leiplasser før School Hut som er vårt utgangspunk for toppforsøket.  

Dag

Beskrivelse

1

Avreise

Norge – Kilimanjaro. Avreise fra Norge om morgenen med ankomst Kilimanjaro på kvelden samme dag, i noen tilfeller er det nattfly med ankomst Kilimanjaro på natt eller neste morgen. Transport til vårt hotell i Moshi, ved foten av Kilimanjaro. Fra hotellet har vi flott utsikt mot Kilimanjaros høyeste punkt, Uhuru Peak, som rager nesten 5000 meter over oss.

2

Moshi

Fridag med mulighet for avslapping etter en lang flytur, organisering av utstyr og eventuelt sightseeing i området rundt Moshi for de som ønsker det.

3

Gjennom regnskogen

Moshi – Mti Mkubwa (2650 m, 3 t). Etter frokost kjører vi opp til Londorossi Park Gate (2250 m, 2 t). Vi kjører videre i 45 min med 4WD til Lemosho Glades (2100 m), hvor vi starter fotturen. Hele etappen går gjennom tykk regnskog til Mti Mkubwa, eller Big Tree som leiren også kalles. Når vi kommer fram, har bærerne allerede satt opp teltene og kokken er i ferd med å forberede middag.

Lengde: Ca. 7 km

Stigning: + 550 m

Høyde Leir: 2750 m

4

Opp på høyfjellsplatået

Mti Mkubwa – Shira Platau (3500 m, 4 t) – Fischer Camp (3930 m, 1,5 t)). Vi går gjennom skogen på en bratt sti i ca. en time før vi kommer inn i et område med lyng og myr. Vi krysser en del bekker i småkupert terreng. Deretter følger en jevn stigning opp på Shira Ridge (3600 m) og går ned til leirplassen Shira I (3500 m) hvor spiser lunsj. Etter lunsj fortsetter vi opp til Fischer Camp der vi overnatter. Storslått utsikt mot Kibo og Shira Ridge.

Lengde: Ca. 16 km

Stigning: + 1280 m

Høyde Leir: 3930 m

5

Nordsiden av Kibo

Fischer Camp – Moir Hut (4140 m, 1 t) – Buffalo Camp (4020 m, 5t)

Vi går direkte mot nordsiden av Kibo og etter en time med jevn stigning passerer vi Moir Hut. Stien videre går bratt opp over en åsrygg med flott utsikt over slettene i Kenya og Amboseli parken. Vi er nå på nordsiden av Kilimanjaro og følger bunnen av den bratte skråningen som går opp til toppen av fra Kibo. Stien går i kupert terreng fram til Buffalo Camp (4020 m) der vi overnatter.

Lengde: Ca. 11 km

Stigning: + 300 m, – 200 m, netto + 90 m.

Høyde Leir: 4020 m

6

Til Third Cave på Rongai Ruten.

Buffalo Camp - Third Cave Camp (3800 m, 5t)

Stien fortsetter i kupert terreng langs nordsiden av Kibo med flott utsikt mot Kenyas sletteland. På veien passerer vi Pofu Camp der vi spiser lunsj. Vi fortsetter til Third Cave Camp som ligger på Rongai ruten.

Lengde: Ca. 7 km

Stigning: - 220 m

Høyde Leir: 3800 m

7

Fra sadelen til Scool Hut

Third Cave  – School Hut (4800 m, 5t). Stien stiger jevnt opp fra leiren til sadelen mellom Kibo og Mawenzi. Stien stiger jevnt opp til School Hut der vi er framme tidlig på ettermiddagen. Resten av dagen bruker vi til å slappe av og få i oss mat og drikke før toppforsøket. Etter middag vil det bli noen timer i soveposen før vi står opp rundt midnatt. Etter litt mat og drikke starter vi mot toppen.

Lengde: Ca. 4 km

Stigning: + 1000 m

Høyde Leir: 4800 m

8

Toppdag!

School Hut – Uhuru Peak (5895 m) – Mweka (3100 m). Vi starter tidlig, vanligvis rundt klokka 01:00. Første delen går jevnt oppover og etter en stund vil vi se en rekke lys fra hodelykter til klatrere som kommer opp fra Kibo leiren. Stien fortsetter bratt opp til Gilmans Point på krater kanten. Stien følger krater kanten fram til Stella Point mellom breene Rebmann og Ratzel der vi er framme etter ca 6 timer. Fra Stella Point og opp til Uhuru Peak tar det ca. en time. Fra toppen har vi fantastisk utsikt mot Mt. Meru (4565 m), Mawenzi (5149 m) og krateret. Vi returnerer til Barafu (3 t), her spiser vi lunsj før vi fortsetter ned til Mweka Hut (3100 m, 3 t) i lyngskogen ved kanten av regnskogen.

Lengde: Ca. 18 km

Stigning: + 1095 m og – 2795 m

Høyde Leir: 3100 m

9

Ut av fjellet

Mweka (3100 m) – Mweka Gate (1500 m). Etter frokost går vi i tre-fire timer gjennom imponerende regnskog før vi kommer ned til Mweka Village fra hvor vi blir kjørt tilbake til hotellet med ankomst etter lunsj.

Lengde: Ca. 10 km

Stigning: – 1600 m

Høyde Mweka Gate: 1500 m

10

Retur

Retur til Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Moshi
 • På Kilimanjaro overnatter vi i telt
 • All mat, samt kaffe, te og renset vann på Kilimanjaro
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på Kilimanjaro
 • Transport fra og tilbake til Kilimanjaro Airport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Kilimanjaro Airport (fra kr 5000 pr prs)
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Moshi
 • Ekstra overnatting i Moshi
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, USD 50