Rongai – flott rute med utsikt mot Kenyas sletteland

Mawenzi tarn

Pris: Fra kroner 19 790,- for seks dager i fjellet og fra 21 990,- per person for sju dager i fjellet. Over 95 % på toppen, dyktige guider og god mat.

Dato: Hver uke hele året, men vi anbefaler i utgangspunktet ikke regnsesongene fra slutten av mars til midten av mai og i november.

Bildet over viser leiren Mawenzi Tarn, i bakgrunnen ser vi skydekket over Amboseli i Kenya. Rongai er en veldig flott rute som starter på nord-østsiden av Kilimanjaro (5895 m) nær grensen til Kenya. Vi returnerer via Marangu-ruten. Avstanden fra startpunktet Rongai Gate til Uhuru Peak er 44 kilometer, og hele ruten med retur ned til Marangu Gate er totalt 79 kilometer lang. Klimaet på nordsiden er tørrere enn på sørsiden og her er det barskog i skogbeltet. Når vi kommer ut av skogen får vi fin utsikt mot slettene i Kenya og nasjonalparken Amboseli. Vi går via Simba Camp og Kikelewa Camp hvor vi tilbringer to netter for å bli skikkelig akklimatisert. Vi fortsetter til Mawezi Tarn og starter toppstøtet fra Kibo Hut (4703 m).

Dag

Beskrivelse

1

Reiser nedover

Norge – Kilimanjaro. Avreise fra Norge om morgenen med ankomst Kilimanjaro på kvelden samme dag, i noen tilfeller er det nattfly med ankomst Kilimanjaro på natt eller tidlig morgen. Transport til vårt hotell i Moshi, ved foten av Kilimanjaro. Fra svømmebassenget har vi flott utsikt mot Uhuru Peak, det høyeste punktet på Kilimanjaro som rager nesten 5000 meter over oss.

2

Organisering av utstyr

Moshi. Fridag med mulighet for sightseeing i Moshi-området.

3

Små landsbyer og barskog

Moshi – Simba Camp (2600 m, 2-3 t). Vi kjører Land Rover (3 t) til landsbyen Nale Muru (1950 m). Vi skrives inn i parken og starter på en bred sti gjennom område der det dyrkes mais og poteter før vi går inn i barskog. Nordsiden av Kilimanjaro er tørrere enn sydsiden så her er det ikke regnskog. I skogen blir det brattere og vi har mulighet til å se en del ville dyr. Leiren ligger ved overgangen mellom granskog og myrlandskap i 2600 meters høyde med utsikt over slettelandet i Kenya.

Høydeforskjell: + 650 m
Lengde: 7 km
Høyde overnatting: 2600 m

4

Utsikt mot Kibo

Simba Camp (2600 m) – Kikelewa Camp (3600m, 4-6 t). Stien fortsetter i jevn stigning opp til Second Cave (3450 m) med flott utsikt mot Kibo og Eastern Icefields langs kraterkanten. Etter lunsj forlater vi hovedstien og tar en mindre sti mot Mawezi opp til Kikelewa Camp. Leiren ligger i en dal med Giant Senecios, disse høye karakteristiske plantene, på 3600 meter.
Høydeforskjell: + 1000 m
Lengde: 6 km
Høyde overnatting: 3600 m

5

Akklimatisering

Kikelewa Camp (3600 m, 1-2 t). Vi har en rolig dag i leiren. På formiddagen går vi en rolig tur 3-400 meter over enn leiren.

Høydeforskjell: + 3-400 m
Lengde: 1-2 km

Høyde overnatting: 3600 m

6

Fra gress til lavastein

Kikelewa Camp(3600 m) – Mawenzi Tarn (4330 m, 3 t). En kort dag opp gressbakker med fantastisk utsikt mot Kenya, Mawenzi og Kibo. Før vi er framme med leiren Mawenzi Tarn (4330 m) går vi fra gress og over i vulkansk grus og lavastein. Leiren ligger vakkert plassert i en fordypning i bakken ved en liten innsjø og med Mawenzi ragende over oss. Resten av dagen slapper vi av og samler krefter.
Høydeforskjell: + 730 m
Lengde: 5 km
Høyde overnatting: 4330 m

7

Opp til Kibo Hut

Mawenzi Tarn (4330 m) – Kibo Hut (4750 m, 4-6 t). Vi krysser månelandskapet som utgjør sadelen mellom Mawenzi og Kibo. Vi overnatter på Kibo Hut (4750 m) ved bunnen av kraterveggen. Resten av dagen brukes til å hvile og forberede oss for toppforsøket kommende natt.
Høydeforskjell: + 420 m
Lengde: 9 km
Høyde overnatting: 4750 m

8

Toppdag!

Kibo Hut – Uhuru Peak – Kibo – Horombo (3720 m). Vi starter toppforsøket rett over midnatt og stein går opp en lang bake gjennom løs grus i kraterveggen. Vi ankommer Gillmans Point (5685 m) etter fem-seks timer. Etter en matbit fortsetter vi langs kraterkanten bort til Stella Pont og opp til Uhuru Peak (5895 m). Etter en liten hvil på toppen returnerer vi til Kibo der vi får litt mat og drikke før vi går videre ned til Horombo (3720 m).

Tid til toppen: 7-9 t
Høydeforskjell: +1146 m
Avstand til toppen: 5 km

Toppunkt: 5895 m

Returtid til Horombo: 5-6 t
Høydeforskjell: -2195 m

Avstand fra topp til Horombo: 14 km
Høyde overnatting: 3700 m

9

Gjennom regnskog

Horombo – Marangu Gate (5-7 t) – Moshi. Etter frokost fortsetter vi nedover til Mandara Hut (2700 m) som er første leiren på Marangu-ruten. Deretter er det ca. tre timer gjennom flott regnskog ned til Marangu Gate hvor bilen venter og frakter oss tilbake til hotellet i Moshi.
Høydeforskjell: - 1720 m
Lengde: 18 km
Høyde Mweka Gate: 1980 m

10

Hjemreise

Avreise til Norge. Mulig med avreise om morgenen og ankomst Norge på kvelden samme dag.

11

Norge

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Moshi
 • På Kilimanjaro overnatter vi i telt
 • All mat, samt kaffe, te og renset vann på Kilimanjaro
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på Kilimanjaro
 • Transport fra og tilbake til Kilimanjaro Airport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Kilimanjaro Airport
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Moshi
 • Ekstra overnatting i Moshi
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, USD 50