Umbwe – Kilimanjaros korteste rute

Barranco Camp

Pris: Fra kroner 19 490,- for seks dager i fjellet og fra 21 490,- per person for sju dager i fjellet. Over 95 % på toppen, dyktige guider og god mat.

Dato: Hver uke hele året, men vi anbefaler i utgangspunktet ikke regnsesongene fra slutten av mars til midten av mai og i november.

Bildet er tatt fra en frokost i sola ved Barranco Camp. Umbwe er den korteste og mest direkte ruten på Kilimanjaro. Vi følger en fjellrygg fra Umbwe Gate mellom elvene Lonzo og Umbwe opp til Barranco Hut. Ruten videre går under de flotte breene som henger i fjellsiden ned fra toppen via Karanga og opp til Barafu Hut.

Dag

Beskrivelse

1

Flytur

Norge – Kilimanjaro. Avreise fra Norge om morgenen med ankomst Kilimanjaro på kvelden samme dag, i noen tilfeller er det nattfly med ankomst Kilimanjaro på natt eller tidlig morgen. Transport til vårt hotell i Moshi, ved foten av Kilimanjaro. Fra svømmebassenget har vi flott utsikt mot Uhuru Peak, det høyeste punktet på Kilimanjaro som rager nesten 5000 meter over oss.

2

Moshi. Hotell.

3

Gjennom regnskogen

Moshi – Umbwe Gate (1800 m) – Forest Cave (2940 m, 5-6 t).

Etter frokost kjører vi opp til Umbwe Gate (45 min) hvor vi starter fotturen. Første del av etappen går gjennom tykk regnskog. Deretter følger vi ryggen mellom elvene Lonzo og Umbwe fram til leirplassen som ligger ved en liten hule i fjellet. Når vi kommer fram har bærerne allerede satt opp teltene og kokken er i ferd med å forberede middag.

Lengde: Ca. 5 km

Stigning: + 1140 m

Høyde Leir: 2490 m

4

 Opp Barranco-dalen

Forest Cave – Barranco (3940 m, 3-4 t).  Vi fortsetter ut av skogen og inn i et område med lyng og gress. Nå går vi rett mot Kibo og kan se isbreene som kommer ned fra toppen. Etter én time passerer vi Upper Caves og fortsetter langs den bratte skråningen ned i Great Barranco Valley. Etter tre-fire timer kommer vi fram til Barranco Hut.

Lengde: Ca. 5 km

Stigning: + 1000 m

Høyde Leir: 3940 m

5

Akklimatisering

Barranco (3940 m). Kombinert hvile og akklimatisering. De som ønsker det kan ta en tur opp mot Lava Tower (4600 m). Dette er en glimrende akklimatiseringsdag før større høyder! Resten av dagen går med til å se over utstyr, spise, drikke og slappe av.

Lengde: 0-5 km

Stigning: + 550 m til Lava Tower

Høyde Leir: 3950 m

6

Under isbreene

Barranco – Karanga Valley (4000 m, 4 t). Første timen går opp den bratte Barranco-veggen, med flott utsikt mot toppen og nedover Great Barranco-ravinen. Fra toppen av veggen ser vi rett opp mot Heim Glacier. Vi fortsetter i kupert terreng til Karanga Valley (4000 m, 3 timer). Dette er turens flotteste leirplass med utsikt mot breene Heim, Kersten and Decken.

Lengde: Ca. 6 km

Stigning: + 50 m

Høyde Leir: 4000 m

7

Stein og is

Karanga Valley – Barafu (4600 m, 3 t). Stien stiger jevnt opp fra leiren til Barafu Hut. Barafu betyr is, og er en øde leirplass med lite vegetasjon i 4600 meters høyde. Ettermiddagen bruker vi til å slappe av og få i oss mat og drikke før toppforsøket. Etter middag vil det bli noen timer i soveposen før vi står opp rundt midnatt. Etter litt mat og drikke starter vi mot toppen.

Lengde: Ca. 3 km

Stigning: + 600 m

Høyde Leir: 4600 m

8

Toppdag!

Barafu – Uhuru Peak (5895 m) – Mweka (3100 m). Vi starter tidlig, vanligvis rundt kl 01:00. Første delen går jevnt oppover og vi vil kunne se en rekke lys fra hodelykter oppover i fjellsiden, og mot syd vil vi kunne se lysene fra Moshi. Etter fire-fem timer blir det brattere og vi kommer fram til Kibo-krateret ved Stella Point mellom breene Rebmann og Ratzel (6 t). Fra kraterkanten opp til Uhuru Peak tar det omlag en time. Fra toppen er det fantastisk utsikt mot Mt. Meru (4565 m), Mawenzi (5149 m) og krateret. Vi returnerer til Barafu (3 t), her spiser vi lunsj før vi fortsetter ned til Mweka Hut (3100 m, 3 t) i lyngskogen ved kanten av regnskogen.

Lengde: Ca. 18 km

Stigning: + 1295 m og – 2795 m

Høyde Leir: 3100 m

9

Tilbake til hotellet

Mweka (3100 m) – Mweka Gate (1500 m). Etter frokost går vi i tre-fire timer gjennom imponerende regnskog før vi kommer ned til Mweka Village, her venter bilene og vi blir kjørt tilbake til hotellet med ankomst rett etter lunsj.

Lengde: Ca. 10 km

Stigning: – 1600 m

Høyde Mweka Gate: 1500 m

10

Hjemreise

Avreise til Norge. Mulig med avreise om morgenen og ankomst Norge på kvelden samme dag.

11

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Moshi
 • På Kilimanjaro overnatter vi i telt
 • All mat, samt kaffe, te og renset vann på Kilimanjaro
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på Kilimanjaro
 • Transport fra og tilbake til Kilimanjaro Airport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Kilimanjaro Airport
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Moshi
 • Ekstra overnatting i Moshi
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, USD 50