Western Breach – vårt bratteste alternativ på Kilimanjaro

Western Breach

Pris: Fra kroner 19 790,- for seks dager i fjellet og fra 21 990,- per person for sju dager i fjellet. Over 95 % på toppen, dyktige guider og god mat.

Dato: Hver uke hele året, men vi anbefaler i utgangspunktet ikke regnsesongene fra slutten av mars til midten av mai og i november.

Western Breach er en lite brukt rute som går opp på vestsiden av fjellet. Programmet nedenfor er for Western Breach i kombinasjon med Lemosho-ruten. Det er også mulig å kombinere Western Breach med rutene Northern Circuit, Machame og Umbwe.

NB! Denne ruten er brattere enn de andre rutene og forholdene kan være krevende med is og snø!

Dag

 Beskrivelse

1

Nedreise

Norge – Kilimanjaro. Avreise fra Norge om morgenen med ankomst Kilimanjaro på kvelden samme dag, i noen tilfeller er det nattfly med ankomst Kilimanjaro på natt eller tidlig morgen. Transport til vårt hotell i Moshi som ligger ved foten av Kilimanjaro. Fra hotellet har vi flott utsikt mot Uhuru Peak som er høyeste punktet på Kilimanjaro som rager nesten 5000 meter over oss.

2

Organisering av utstyr

Moshi. Fridag med mulighet for sightseeing i Moshi området.

3

Gjennom regnskogen

Moshi – Mti Mkubwa (2750 m, 3t). Etter frokost kjører vi opp til Londorossi Park Gate (2250 m, 2 t). Vi kjører videre i 45 min med 4WD til Lemosho Glades (2100 m), hvor vi starter fotturen. Hele etappen går gjennom tykk regnskog til Mti Mkubwa, eller Big Tree som leiren også kalles. Når vi kommer fram har bærerne allerede satt opp teltene og kokken er i ferd med å forberede middag.

Lengde: Ca. 8 km

Stigning: + 650 m

Høyde Leir: 2750 m

4

Opp på høyfjellsplatået

Mti Mkubwa – Shira I (3500 m, 4t).  Vi går gjennom skogen på en bratt sti i omkring én time før vi kommer inn i et område med lyng og myr. Vi krysser en del bekker i småkupert terreng. Deretter følger en jevn stigning opp på Shira Ridge (3600 m) og går ned til leirplassen Shira I på 3500 meter.

Lengde: Ca. 7 km

Stigning: + 740 m

Høyde Leir: 3500 m

5

Storslått utsikt

Shira I – Shira II (3850 m, 3t). Fra Shira I fortsetter vi til Shira II (3850 m) hvor vi slår leir. Første del går over Shira-platået, en stor slette med gress og lava. Deretter klatrer vi opp på forlengelsen av Shira-ryggen og opp til leiren. Storslått utsikt mot Kibo, Shira Ridge og Mt. Meru (4565 m). På ettermiddagen tar vi en kort akklimatiseringstur i området.

Lengde: Ca. 6 km

Stigning: + 350 m

Høyde Leir: 3840 m

6

Akklimatisering

Shira II (3850 m) – Lava Tower (4600 m) – Shira II. Rolig akklimatiseringstur opp til Lava Tower. En viktig dag i et flott terreng. Her legger vi virkelig akklimatiseringsgrunnlaget for det snart forestående toppforsøket. Sjekk av utstyr og avslapping til kvelds.

Lengde: Ca. 12 km t/r

Stigning: + 750 m

Høyde Leir: 3840 m

7

Over vulkansk lava til Arrow Glacier

ShiraII – Arrow Glacier (4800 m, 4-5t). Dette blir en relativt krevende dag da vi går opp til Lava Tower og videre til Arrow Glacier Camp. Ruten går på god sti gjennom lavafelt østover mot Kibo og Lava Tower (4600 m). Foran oss rager Western Breach og Uhuru Peak. Vi slår leir ved Arrow Glacier, spiser og drikker godt og gjør oss klare for toppforsøket kommende natt.

Lengde: Ca. 7 km

Stigning: + 860 m.

Høyde Leir: 4800 m

8

Toppdag!

Arrow Glacier – Uhuru Peak (5895 m) – Mweka (3100 m). Vi starter tidlig, vanligvis rundt kl. 01:00. Første delen går jevnt oppover og det blir gradvis brattere.  Når vi nærmer oss kraterkanten passerer vi rutens luftigste parti hvor vi følger en fjellhylle rundt en bratt skrent. Etter fire-fem timer begynner det å lysne og mot vest kan vi se Mt. Meru og Shira-platået under oss. Vi går inn i krateret gjennom Great West Notch i 5600 meters høyde og passerer Furtwangler-breen før siste stigningen opp til toppen. Fra kraterkanten opp til Uhuru Peak tar det én til to timer. Fra toppen er det fantastisk utsikt mot Mt. Meru (4565 m), Mawenzi (5149 m) og krateret. Vi returnerer til Barafu (3 t), spiser lunsj, og fortsetter videre ned til Mweka Hut (3100 m, 3 t) i lyngskogen ved kanten av regnskogen.

Lengde: Ca. 18 km

Stigning: + 1095 m og – 2795 m

Høyde Leir: 3100 m

9

Tilbake til hotellet

Mweka (3100 m) – Mweka Gate (1500 m). Etter frokost går vi i tre-fire timer gjennom imponerende regnskog før vi kommer ned til Mweka Village, her venter bilene og vi kjører tilbake til hotellet med ankomst etter lunsj.

Lengde: Ca. 10 km

Stigning: – 1600 m

Høyde Mweka Gate: 1500 m

10

Hjemreise

Avreise til Norge. Mulig med avreise om morgenen med ankomst Norge på kvelden samme dag.

11

Ankomst Norge

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Moshi
 • På Kilimanjaro overnatter vi i telt
 • All mat, samt kaffe, te og renset vann på Kilimanjaro
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på Kilimanjaro
 • Transport fra og tilbake til Kilimanjaro Airport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Kilimanjaro Airport
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Moshi
 • Ekstra overnatting i Moshi
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, USD 50