Aconcagua Vacas – litt færre folk og litt mer fjell

Aconcagua - Vacas

En teknisk enkel bestigning av det høyeste fjellet på den vestlige halvkule via Vacas-dalen på østsiden av fjellet. Ruten går i et vakkert område med færre besøkende enn de andre rutene på Aconcagua. Vi følger normalruten ned fra fjellet og ut av parken. Bildet over er tatt mot Aconcagua og Plaza Argentina.

Pris: Fra kroner 53 990,- per person.

Dag

Beskrivelse

1

Fly nedover

Avreise Norge.

2

Argentina

Ankomst Mendoza. Sjekker inn på hotell i Mendoza. Felles middag på en av Mendozas utmerkede restauranter. Glimrende kjøtt og rødvin!

3

Opp i fjellet

Mendoza – Penitentes (2725 m). Vi kjøper klatretillatelsen og kjører opp i fjellet etter lunsj.

4

Akklimatisering

Akklimatiseringstur i området rundt hotellet.

5

Akklimatisering

Akklimatiseringstur i området rundt hotellet. På ettermiddagen gjør vi klart utstyret som skal lastes på muldyrene neste morgen. Vi bærer kun dagstursekk med vannflaske, kamera og litt tøy inn til Plaza Argentina.

6

Rio Vacas

Penitentes – Pampa de Lenas (2800 m). Vi kjører til Punte de Vacas, vi følger Rio Vacas opp den trange Vacas-dalen. Etter ca. fire timer er vi framme ved Pampa de Lenas hvor vi overnatter.

7

Høyfjellsørken

Pampa de Lenas – Casa de Piedra (3200 m). Dalen åpner seg mer når vi nærmer oss Casa de Piedra og vi befinner oss i en fargerik høyfjellsørken. Fra Casa de Piedra har vi flott utsikt opp Relinchos-dalen mot Aconcagua og ruten vi skal følge til toppen.

8

Utsikt mot fjellet

Casa de Piedra – Plaza Argentina (4190 m). Vi følger en liten elv som kommer fra breene inne ved Plaza Argentina. De første to timene går gjennom den trange Relinchos-dalen før vi kommer opp en bred åpen dal som går inn til leiren. Vi går direkte mot Aconcagua med utsikt mot Polish Glacier og ruten vi skal følge opp til Leir 3.

9

Hviledag

Plaza Argentina. Vi bruker dagen til hvile eller en kort akklimatiseringstur i området.

10

Dagstur

Dagstur til Leir 1 (4950 m). Vi bruker dagen til akklimatiseringstur og bærer opp utstyr til Leir 1. Lett terreng med en blanding av grus og is. Tidlig i sesongen kan det være en del snøfelt med peneientes, små spisse tårn av is, som det kan ta litt tid å passere. Hver deltaker må regne med å bære ca. 10 kilo fellesutstyr.

11

Hvile, organisering av utstyr

Hvile og akklimatisering i Basecamp Plaza Argentina.

12

Flytting

Vi flytter opp til Leir 1.

13

Bæring

Vi bærer opp utstyr og mat til Leir 2, Upper Guanacos (5500 m). Leiren ligger på en rygg, toppen av nabodalen Guanacos Valley, ca. 300 høydemeter nedenfor Polish Glacier. Vi har nå storslagen utsikt mot Andesfjellene og Polish Glacier. Mot nord kan vi se Mercedario (6770 m). Hver enkelt må regne med å bære ca. 10 kilo fellesutstyr. Retur til Leir 1.

14

Ny flytting

Vi flytter opp til Leir 2.

15

Organisering

Hviledag i Leir 2.

16

Ny bæredag
Leir 2 – Leir 3 (6000 m) – Leir 2. Vi bærer opp utstyr til Leir 3, Colera, og returnerer til Leir 2. Kort tur, men stor høyde kan gjøre det til en krevende tur. Glimrende akklimatisering.

17

Siste leir

Vi flytter opp til Leir 3, Colera (6000 m). Vi går opp til Polish Glacier (5800 m) og traverserer vestover mot normalruten. Hver enkelt må regne med å bære rundt ca. 4 kilo fellesutstyr på denne etappen. Leiren kalles Colera og ligger skjermet for vind, i hvert fall så godt det er mulig i denne høyden, og nær normalruten som vi følger på toppforsøket neste dag. Ettermiddagen brukes til hvile og til å få i seg nok mat og drikke.

18

Toppdag!

Leir 3 (6000 m) – Aconcagua (6962 m) – Leir 3. Vi klatrer opp til Independecia (6500 m) i mørket med hodelykter. Deretter kommer vi til Portezuelo de Viento og må være forberedt på sterk vind. Vi krysser en fjellside før vi kommer til den 300 meter lange Canaleta, denne går opp til Filo de Guanaco som toppryggen kalles. Fra ryggen kan vi se nedover den 3000 meter høye øst-veggen til Aconcagua. Fra toppen kan vi nyte et uforglemmelig panorama av snødekte fjell og samle krefter til nedturen. Vi returnerer til Leir 3 for overnatting.

19

Retur

Retur til Plaza de Mulas (4260 m). En lang bakke ned til Mulas. På veien passerer vi leiren Nido de Condores, leiren ligger på et platå med utsikt nordover til Mercedario.

20

Maratondag

Lang dag ut Horocones-dalen til Puente del Inca. Videre til Mendoza med bil og ovenatting på hotell. Vi feirer en forhåpentligvis suksessfull tur med en bedre middag og litt av Mendozas utmerkede vin.

21

Ekstradag

En ekstra dag i tilfelle dårlig vær.

22

Ekstradag

En ekstra dag i tilfelle dårlig vær.

23

Hjemreise

Vi setter oss på flyet hjemover.

24

Norge

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Hotell i Peninentes (3) og Mendoza (2), dobbeltrom med frokost
 • Tur iht. programmet over
 • Fjellturen med full pensjon
 • Guide på hele fjellturen
 • Transport av baggasje opp til BC
 • Flyplasstransport og annen transport i Mendoza 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Mendoza
 • Parkavgift
 • Tillegg for enkeltrom
 • Middag og lunsj på hotellene
 • Bærere over BC
 • Transport mellom flyplassene i Buenos Aires
 • Ekstra overnattinger i Mendoza om reservedagene ikke blir brukt i fjellet
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tips