Patagonia – Fitz Roy, Torres del Paine og Perito Moreno

Fitz Roy

Velkommen til Patagonia, et av verdens mest spektakulære steder. I løpet av 15 dager tur-retur Norge får vi mulighet til å se og ikke minst gå flere klassiske fjellturer i Patagonia. Vi har også lagt inn sightseeing i Argentinas hovedstad Buenos Aires enten før eller etter fjellturen. Bildet over er av majestetiske Mt. Fitz Roy (3405 m).

Pris: Fra kroner 36 990, inkludert fly t/r Oslo – Buenos Aires – El Calafate.

Dato: 30. november og 27. desember i 2018 og 12. januar i 2019, og ellers etter avtale i sesongen fra november til mars. 

Dag

Beskrivelse

1

Fly nedover

Avreise fra Norge.

2

Ankomst

Ankomst Buenos Aires på morgenen. Resten av dagen fri.

3

El Chalten

Buenos Aires – El Calafate – El Chalten. Vi fraktes til flyplassen for innenlandsreiser og setter kursen mot El Calafate. Herifra tar vi buss videre til El Chalten (4 t), en liten by ved foten av Mt. Fitz Roy (3405 m). Vi innkvarteres på et koselig lite hotell med eget basseng.

4

Mt. Fitz Roy Basecamp

Vi står opp tidlig og tilbringer dagen i fjellet. Går opp til Mt. Fitz Roy basecamp og Laguna de los Tres (1170 m). Spektakulær utsikt mot det berømte fjellet, første gang besteget i 1952 av de franske klatrerne Terray og Magnone. Ikke langt fra innsteget ligger Laguna de los Tres, en naturlig oppdemt ansamling av brevann fra de omkringliggende isbreene. Herifra kan vi nyte utsikten mot Lake Viedma og Patagonias tilsynelatende endeløse stappelandskap.

Stigning: 1100 m

Tid: Omkring 8 t

5

Laguna Torre

En ny dag, en ny Patagonia-klassiker. Denne gangen til foten av Mt. Torre, et vakkert fjell mest kjent for sin høye vanskelighetsgrad. Hvert år må brorparten av ekspedisjonene som forsøker seg gjøre vendereis før toppunktet. Etter en liten time oppover flater terrenget ut og vi kommer inn i et område med en god del vegetasjon. Vi går videre parallelt med elven The Fitz Roy River til vi kommer inn i et skogkledt område med fantastisk utsikt mot blant annet Cerro Torre. Lunsj ved Laguna Torre.

Stigning: 600 m

Tid: 5 t 

Retur til El Chalten. og buss videre til El Calafate. Overnatting på hotell.      

6

Dagstur til Perito Moreno.

Transport med buss til besøkssenteret for Perito Moreno breen. Vi besøker observasjonsplattformene med fantastisk utsikt mot breen. I området er det restaurant, kafe og suvenir butikk.

7

Torres del Paine

El Calafate – Torres del Paine. Vi setter oss på bussen til Torres del Paine. Vi booker oss inn på noe som kan minne om en norsk turisthytte, Refugio Torre Central.

8

Base Torre Trek

Refugio Torre Central – Refugio El Chileno. Etter et par timer med hard jobbing og inspirerende utsikt over Lake Nordenskjold kommer vi til Refugio El Chileno. Her legger vi fra oss oppakningen og hviler litt før vi fortsetter oppover gjennom et parti med skog og opp en tung morene til parkens og områdets kanskje mest spektakulære utsikt mot Torre Sur (2850 m), Torre Central (2800 m), Torre Norte (2600 m) og Cerro Nido de Condor.

Strekning: 13 km i krevende terreng

Tid: Omkring 8 t

9

Base of Los Cuernos

Refugio El Chileno – Los Cuernas Refugio. Dette er en relativt rolig dag og vi rusler gjennom et imponerende landskap i skarpe farger og utsikt til Lake Nordenskjold. Fremme ved Base of Los Cuernos ligger Los Cuernos Refugio, kanskje det vakreste stedet på hele turen, perfekt for å samle krefter til neste dags utfordringer. 

Strekning: 11 km

Tid: 5 t

10

French Valley Trek

En relativt lang dag, men vi stresser ikke og lar den fantastiske utsikten hjelpe oss oppover og bortover. Vi stopper flere steder for en hvil og for å nyte omgivelsene. Er vi heldige vil vi få se ras og kalving fra The French Glacier før vi når frem til dagens kanskje største høydepunkt, utsikten over Mirador Britanico, Paine Grande, Cerro Hoja, Cerro Mascara, Cerro Catedral, Cerro Aleta de Tubiron, Cuerno Norte, og så videre og så videre. Retur ned dalen og videre til Pehoe.  

Strekning: 25 km

Tid: Mellom 10 og 12 t

11

Pehoe Lake

Pehoe – Puerto Natales. Båten går rundt lunsj så vi har formiddagen fri til å utforske området rundt Pehoe. Båt over Pehoe Lake før vi setter oss på bussen til Puerto Natales for overnatting.

12

Tilbake til Buenos Aires

Puerto Natales – El Calafate – Buenos Aires. Vi tar en tidlig buss til El Calafate og flyr derifra tilbake til Buenos Aires.

13

Buenos Aires

Sightseeing. Engelsktalende guide tar oss med på en liten spasertur rundt i byen

14

Hjemreise

Fly tilbake til Norge.

15

Norge

Ankomst Norge.

 

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser og mindre grupper.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Buenos Aires – El Calafate
 • Buss- og båtbilletter
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom eller sovesal på hoteller og hytter
 • All mat på fjellet
 • Frokost på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • Transport fra og tilbake til flyplassene i Argentina

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide, bærere og sjåfører
 • Lunsj og middag på hotellene
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader