Cotopaxi med opsjon på Chimborazo

Cotopaxi

Dette er en fantastisk tur til Ecuadors "Avenue of Volcanoes". På turen får vi muligheten til å bestige tre av de høyeste fjellene i Ecuador; Illiniza Norte (5116 m), Cotopaxi (5897 m) og opsjon på Ecuadors høyeste fjell Chimborazo (6310 m). Sightseeing i Quitos UNESCO-listede gamleby.

Det er mulig å utvide turen med en tur til Galapagos Island eller en tur inn i Amazonas.

Dato: Best forhold i januar og februar, og fra juni til august.  

Dag

Program

1

Avreise

Avreise fra Norge med ankomst Quito samme dag. Quito ligger på 2800 meter og vi vil merke høyden.

2

Sightseeing

Sightseeing i Quito. Vi besøker først den fantastiske gamlebyen fra kolonitiden, den står på UNESCOs verdensarvliste. Her vil vi se nærmere på parlamentsbygningen med relieffer som beskriver hendelser i Ecuadors historie, Uavhengighetsplassen med presidentpalasset og domkirken. Vi besøker også La Compania-kirken med de forgylte alterpartiene, et av de fremste eksempel på barokkarkitektur i Den nye verden. I tillegg besøker vi San Francisco-kirken, den første kirken som spanjolene bygde i Amerika (1535). Vi rekker også et besøk i kunstgalleriet i Tianguez, og kjører til slutt opp på El Panecillo-høyden hvor vi får se Sør-Amerikas eneste Jomfru Maria med vinger, og det åpner seg et spektakulært utsyn over Quito og de høye fjellene som omringer byen.

3

Ekvator

Quito – Otavalo. Etter frokost kjører vi til den lille byen som kalles Mitad del Mundo, Verdens midte, som i to hundre år har markert ekvator. En obelisk står på stedet, og et lite museum forteller om de ulike etniske gruppene og Equadors rike historie. Her kan man bokstavelig talt stå med ett ben på den nordlige halvkule og ett ben på den sydlige. Vi fortsetter til Otavalo og besøker et fargerikt utendørs indianermarked hvor det frembys ponchoer, broderte bluser, keramikk, vevde veggtepper, lær, og lokalt produserte smykker. Otavalo er kanskje den kulturelt og økonomisk best organiserte indianerbyen i hele Sør-Amerika og folk bruker fremdeles sine vakre broderte klesdrakter. På ettermiddagen kjører vi opp til innsjøen Cuicocha (2800 m) og har en fire timers akklimatiseringstur i området ved vulkanen Cotacachi. Overnatting i Otavalo.

4

Akklimatisering

Akklimatiseringstur til Fuya Fuya (4265 m). Vi kjører opp til Mojanda Lakes (3735 m) og går til topps på vulkanen Fuya Fuya (2-3 t). Overnatting i Otavalo.

5

Ny flott akklimatisering

Ny akklimatiseringstur til topps på Imbabura (4630 m). Vi starter klokka 07:00 og bruker sju-åtte timer tur-retur toppen. Hvis været er bra vil vi ha flott utsikt mot Northern Ecuadorian Andes. Overnatting i Otavalo.

6

Transport

Vi kjører sydover mot Illiniza og Cotopaxi. På veien kjører vi innom Cayambe og stopper for lunsj i Sangolqui. Overnatting i La Estacion Hacienda nær Illiniza.

7

Toppstøt Illiniza Norte!

Akklimatiseringstur til topps på Illiniza Norte (5116 m). Vi kjører et stykke oppover og går videre til klatrehytten Nuevas Horizontes (4650 m), mellom Illiniza Norte (5116 m) og Illiniza Sur (5266 m). Vi bruker fire-fem timer opp langs østryggen som ikke byr på tekniske problemer, men det kan ligge litt snø de siste meterne og vi tar med stegjern og isøks i sekken. Overnatting i komfortable La Estacion Hacienda Lodge.

8

Restitusjon og forberedelser

Vi flytter opp til Jose Rivas hytten (4800 m) på Cotopaxi. Vi bruker dagen til trening på bre og går igjennom grunnleggende teknikker for ferdsel på snø og is. På ettermiddagen slapper vi av og forbereder oss til nattens toppforsøk på et av verdens vakreste fjell.

9

Toppstøt Cotopaxi!

Vi starter ca. klokka 01:00 og går den første timen på rød grus opp til breen. Deretter tar vi på oss stegjern og forsetter oppover breen. Vi går mellom store bresprekker helt til vi kommer til den siste bratte traversen. Fra toppen av Cotopaxi (5897 m) har vi spektakulær utsikt til fjellene og det aktive krateret under oss. Vi returnerer til hytten og kjører tilbake til Quito. De som skal videre til Chimborazo, kjører til Banos.

10

Ekstradag

Quito. Reservedag. Hvis dagen ikke brukes i fjellet er dette fridag i Quito.

11

Hjemreise

Avreise til Norge.  

12

Norge

Ankomst Norge, tidspunkt avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet.

Alternativet med Chimborazo (6310 m) ser slik ut fra dag ni:

Dag

Program

9

Toppstøt Cotopaxi!

Vi starter ca. klokka 01:00 og går den første timen på rød grus opp til breen. Deretter tar vi på oss stegjern og forsetter oppover breen. Vi går mellom store bresprekker helt til vi kommer til den siste bratte traversen. Fra toppen av Cotopaxi (5897 m) har vi spektakulær utsikt til fjellene og det aktive krateret under oss. Vi returnerer til hytten og kjører til Banos. Dette er et glimrende sted å slappe av før turen går videre til Chimberazo. Mulig å bade i varme kilder eller delta på en rekke aktiviteter. På veien stopper vi i landsbyen Salasaca, kjent for sine vakre, håndlagde tekstiler.

10

Hviledag

Rolig dag i Banos, muligheter for terrengsykkel, gå tur i de vakre omgivelsene eller slappe av i de varme kildene.

11

Opp i fjellet

Vi kjører helt fram til Carrel Hut (4800 m) på Chimborazo og går den korte turen opp til Whymper Hut (5000 m). Vi forbereder oss til bestigningen av det høyeste fjellet i Ecuador. Toppen av Chimborazo er det punktet på kloden som er lengst fra jordens sentrum.

12

Toppdag Chimborazo!

Vi starter rundt midnatt og går de første to timene på grus før vi kommer til breen. Etter å ha tatt på oss stegjernene og om forholdene tilsier det binder oss inn i tau-lag. Vi fortsetter opp venstre side av Thielmann-breen og når etter hvert fortoppen Veintimilla. Deretter krysser vi et langt flatt område før vi endelig kommer opp til det høyeste punktet i Ecuador, 6310 meter over havet. Både følelsen og utsikten er spektakulær. Turen til topps tar mellom åtte og ti timer og vi må regne med ca. fire timer tilbake til hytten. På ettermiddagen eller kvelden kjører vi tilbake til hotellet i Quito. 

13

Reservedag

Quito. Ekstradag. Hvis dagen ikke brukes i fjellet blir dette en fridag i Quito.

14

Hjemreise

Avreise til Norge.  

15

Norge

Ankomst Norge, tidspunkt avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet.

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser og mindre grupper.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Quito
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • På fjellet overnatter vi i hytter
 • All mat på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide på fjellet
 • Transport i Ecuador

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotell
 • Ekstra overnatting på hotell om nødvendig
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Flyplassavgifter