Orizaba – inkludert Iztaccihuatl og Malinche

Popo view from Itzaccihuatl

Orizaba (5675 m) er Mexicos høyeste fjell. Det er en vakker, kjegleformet og snødekt vulkan ikke så langt fra Mexico City. Det ligger flere flotte vulkaner i dette området og for å sikre god akklimatisering har vi lagt inn både Malinche (4462 m) og Iztaccihuatl (5230 m) i programmet. Turen tar i utgangspunktet 15 dager tur-retur Norge, men vi jobber med flere fine tilvalg i Mexico for de som ønsker å utvide turen. Ta kontakt om dere har spørsmål til dette. Bildet over er tatt fra Iztaccihuatl, med den aktive Popocatépetl i bakgrunnen.

Pris: Fra kroner 25 690,-, inkludert fly t/r Oslo – Mexico City.

Dato: Vi har lagt opp til en tur med avreise 17. desember 2017 og en tur med avreise 13. januar 2018, ellers etter avtale.

Dag

Program

1

Avreise

Norge – Mexico City (2250 m). Transport til og overnatting på hotel.

2

Mexico City

Sightseeing i Mexicos hovedstad og en av verdens største byer med over 20 millioner innbyggere. Vi besøker blant annet Centro Historico, det historiske sentrum, med palasser, katedraler og mindre kirker, det verdensberømte antropologiske museum, Museo Nacional de Antropologia e Historia, med en bred presentasjon av landets pre-kolombianske kulturer.

3

Dagstur

Mexico City – Teotihuacan. Akklimatisering og sightseeing til Teotihuacan-pyramidene. Retur til Mexico City på ettermiddagen.

4

Ut av byen, opp i fjellet

Mexico City – Malinche (4462 m). Vi kjører ca. 70 km til Puebla og ca. 13 km nordover til Malinche. Overnatting i fjellhytte på ca. 3100 meter.

5

Toppdag

Til topps på Malinche (4462 m). Malinche er glimrende for akklimatiseringen. Enkel tur i vakker natur til toppen. Overnatting i fjellhytte på ca. 3100 meter.

6

4000 meter

Malinche – Iztaccihuatl. Vi kjører til foten av Iztaccihuatl på i underkant av 4000 meter. Overnatting i Alzomoni hytten.

7

Gjør oss klare til toppstøt

Basecamp – Highcamp (4600 m). Vi pakker sammen utstyret og flytter opp til highcamp på 4600 meter. Vi spiser og drikker godt, slapper av og forbereder oss til toppforsøket påfølgende natt. Telt.

8

Toppdag Iztaccihuatl!

Vi star opp et par timer før soloppgang og går mot toppen av Iztaccihuatl (5230 m) via Ayaloco-breen. Hvis været er klart vil vi oppleve en fantastisk soloppgang høyt oppe på fjellet. Vi tar på stegjern og finner fram isøksen før siste delen mot toppen av vulkanen.  Ruten går opp en enkel rygg og krysser breen før siste noe brattere stykket. Vi har storslagen utsikt mot nabofjellet Popocatépetl (5426 m), en aktiv vulkan og Mexicos nest høyeste fjell. Vi returnerer til La Joya, pakker og kjører til Puebla (2150 m) for en velfortjent dusj, middag og myk seng.

9

Hviledag i Puebla

Sightseeing med besøk på markedet, butikker og interessante bygninger I byen. Alternativt kan vi slappe av ved svømmebassenget.

10

Mexicos høyeste fjell

Puebla – Piedra Grande (4270 m). Vårt neste fjell på programmet er Mexicos høyeste fjell, El Pico de Orizaba (5675 m) eller Citlalcotepetl som det også av og til blir kalt, noe som igjen kan oversettes til ‘stjernefjellet’ på norsk, kjært barn mange navn. Vi kjører til Tlachichuca hvor vi laster utstyret over i 4X4 og fortsetter den siste biten opp til basecamp, Piedra Grande (4270 m). Overnatting i telt.

11

Siste forberedelser

Basecamp – Highcamp (4900 m). Vi bryter leir og flytter opp til highcamp. Vi slapper av i leiren og forbereder oss for neste morgens toppforsøk.

12

Toppdag El Pico de Orizaba!

Toppdagen på Orizaba (5675 m) likner på Izta og vi starter et par timer før soloppgang, mens snøen er frossen og fin å gå på. Vi krysser et område med mye stein og går et stykke i taulag, før vi krysser et oppsprukket område på breen. Siste delen går på en rygg langs kraterkanten før vi når toppen. Fra toppen er det mulig å se Mexicogolfen mot øst og det sentrale mexicanske høylandet mot vest.

13

Ekstradag

Kan brukes på fjellet som ekstra toppdag. Retur til Mexico City hvor vi overnatter på hotell.

14

Mexico City

Mexico City. Hjemreise.

15

Norge

Ankomst Norge.

 

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris fra andre flyplasser og for mindre grupper.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Mexico City
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom, tillegg for enkeltrom
 • På fjellet overnatter vi i telt eller hytte
 • All mat, samt kaffe, te og renset vann på fjellet
 • Kun frokost på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på fjellet
 • Transport i Mexico

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellene
 • Eventuelle ekstra overnattinger på hotell
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner