Cordillera Blanca – med fantastiske Santa Cruz Trail

Taullipampa

To fantastiske uker i Perus Cordillera Blanca. Vi starter med noen dager i Huaraz med dagsturer i vakker natur.  Deretter går vi berømte Santa Cruz Trail, kjent som den vakreste fotturen i Peru. De som ønsker kan utvide med topptur til Ishinca (5530 m).

Pris fottur dag 1 - 12: Fra kroner 15 990 per person.

Pris fottur + topptur dag 1 - 18: Fra kroner 23 990 per person.

Dato: Etter avtale i sesongen fra april til november.

Dag

Program

1

Avreise

Norge – Lima. Normalt er det ankomst Lima kvelden, men det avhenger av hvilke billetter som er tilgjengelige. Overnatting Lima.

2

Minibuss til Huaraz

Lima – Huaraz (3091 m). Vi kjører minibuss til Huaraz, turen tar ca. sju timer. Overnatting på hotell.

3

Huaraz

Akklimatisering med lett fottur i området rundt Huaraz. Overnatting på hotell.

4

Llaca-dalen

Laguna Llaca (4474 m). Flott dagstur til Llaca-sjøen. Vi kjører den første del, i underkant av to timer, før vi går opp den frodige Llaca-dalen.  Vakker utsikt mot Ocsapalca og Ranrapalcas vestvegg (6162 m). Retur til Huaraz på ettermiddagen.

Høyste punkt: 4475 m

Antall timer fottur: 2-3 t

5

Ny flott dagstur

Laguna Churup (4450 m). Ny flott dagstur til Laguna Churup. Vi kjører første del, rundt en og en halv time, og går gjennom landbruksland og landsbyene Unchus og Llupa. Dette er en litt mer krevende tur enn forgående dag og er glimrende forberedelse til Santa Cruz Trail. Retur til Huaraz på ettermiddagen.

Høyste punkt: 4450 m

Antall timer fottur: 5-6 t

6

Santa Cruz Trail begynner

Huaraz – Cashapampa (2990 m) – Llama-Corral (3760 m). Vi kjører fra Huaraz vestover i Callejón de Huaylas og passerer Perus høyeste fjell Huascaran (6768 m). Etter ca. tre timer er vi framme i landsbyen Cashapampa (2990 m), her treffer vi våre medhjelpere, de vil transportere bagasjen på esler. Vi starter fotturen i utkanten av landsbyen og går mot Santa Cruz, det store pyramideformede fjellet fotturen har fått navnet sitt fra. Vi går oppover Santa Cruz-dalen langs en liten elv. Etterhvert åpner dalen seg og vi finner leirplassen Llamacorral (3750 m, 5 t) like ved elven.

Lengde: 7 km
Antall timer: 4-5 t
Høydeforskjell: 770 m

Høyeste punkt: 3760 m
Høyde leir: 3760 m

7

Santa Cruz Trail dag to

Llamacorral – Alpamayo Viewpoint (4200 m) – Taullipampa (4250 m). Dagens etappe går via et utsiktspunkt mot Alpamayo (4200 m) til Taullipampa (4250 m, 6-7 t). Vi fortsetter oppover Santa Cruz-dalen og passerer de turkise innsjøene Ichiccocha og Jatuncocha. Vi tar en sidestur opp en bratt fjellside til et flott utsiktspunkt mot vakre Alpamayo (5947 m). Fjellet er beskrevet som verdens vakeste fjell og tiltrekker seg klatrere fra hele verden.  Vi fortsetter til leirplassen som ligger ved foten av det vakre fjellet Taulliraju, og med utsikt mot fjellene Paria, Artseonraju, Rinrijirca, Quitaraju og Alpamayo.

Lengde: 13 km
Antall timer: 6-7 t
Høydeforskjell: 490 m

Høyeste punkt: 4250 m
Høyde leir: 4250 m

8

Santa Cruz Trail dag tre

Taullipampa – Punta Union Pass (4750 m) – Paria Valley (3800 m). Vi klatrer opp en god sti til passet Punta Union (4750m, 3 t), med fantastisk utsikt mot fjellet Taulliraju. Fra passet har vi også flott utsikt nedover Santa Cruz-dalen med innsjøen Jutuncocha og snøkledde fjell på begge sider. Fra passet går vi ned i Huaripampa-dalen og passerer forbi to nye små innsjøer. Vi slår leir på i Paria (3900 m) hvor elvene Paria og Huaripampa møtes.

Lengde: 13 km
Antall timer: 6-7 t
Høydeforskjell: + 500 m og – 950 m

Høyeste punkt: 4750 m
Høyde leir: 3800 m

9

Santa Cruz Trail dag fire

Paria – Vaqueria – Portachuelo Pass (4760 m) – Huaraz. Vi fortsetter langs Punta Union-stien nedover dalen gjennom jordbruksland til landsbyen Vaqueria. Landsbyen er tilknyttet bilvei og vi forsetter med bil og krysser Portachuelu-passet på 4760 meter med utrolig utsikt mot fjellene Huascaran, Huandoy og Pisco. Fra passet går veien bratt ned i dalen, videre til Yungay og tilbake til Huaraz. 

Lengde: 6 km
Antall timer: 3-4 t til fots og 2-3 t i bil

10

Til Lima

Huaraz – Lima. Overnatting i Miraflores.

11

Sightseeing i Lima

Lima – Sightseeing – Avreise. Vi starter med en liten rundtur i Miraflores, før vi fortsetter til det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass, rådhuset, og avslutter sightseeingen i kirken og klosteret San Francisco, med tilhørende katakomber fra det 17-århundre. Dette området står på UNESCOs verdensarv-liste. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre-distriktet. Avreise til Norge om kvelden.

12

Norge

Ankomst Norge. Tidspunkt avhenger av hvilke billetter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet.

Det er mulig å utvide turen med bestigning av meget flotte Ishinca på 5530 meter. Opplegget starter på dag 10. Bestigningen er teknisk enkel: 

Ishinca

Dag

Program

10

Forberedelser

Huaraz. Hvile og forberedelse til klatreturen.

11

Inn til BC

Vi kjører fra Huaraz til landsbyen Pashpa (1-2 t). Vi går opp dalen Quebrada Ishinca på en god sti til leirplassen øverst i dalen. En flott spasertur gjennom quenual-skog og med utsikt mot Huascaran og etterhvert også Tocllaraju. Basecamp ligger på 4390 meter (5 t).

12

Toppdag!

Toppdag på Ishinca (5530 m, 10-12 t). Nordveggen. Vi starter tidlig, allerede 03:00, og det går jevnt oppover på en god sti til Lake Ishinca (3 t), hvor breen begynner. Vi fortsetter opp nordveggen, stigningen er jevn, men bare de siste 20 meterne er bratte. Vi bruker omlag fire timer på is mot toppen. Avhengig av forholdene må vi muligens klatre østveggen via Ranrapalca-breen, men også denne ruten er enkel og passer nybegynnere. Retur til leir.

13

Ekstradag

Ekstradag som brukes i Huaraz eller Lima hvis det ikke blir behov for flere dager i fjellet.  

14

Ut av fjellet

Vi går ned Ishinca-dalen til Collon, og kjører tilbake til Huaraz.

16

Til Lima

Huaraz – Lima. Overnatting i Miraflores.

17

Sightseeing i Lima

Lima – Sightseeing – Avreise. Vi starter med en liten rundtur i Miraflores, før vi fortsetter til det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass, rådhuset, og avslutter sightseeingen i kirken og klosteret San Francisco, med tilhørende katakomber fra det 17-århundre. Dette området står på UNESCOs verdensarv-liste. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre-distriktet. Avreise til Norge om kvelden.

18

Norge

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Lima
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost, tillegg for enkeltrom
 • På fjellet overnatter vi i telt eller hytte
 • All mat på fjellet, kun frokost på hotellene i Lima og Huaraz
 • Guide og bærere på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide
 • Inngangsbilletter til museer og monumenter
 • Lunsj og middag
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på turen