Inka trail til Machu Picchu med Titicaca

Machu Picchu and Titicaca

En 14-dagers tur som inkluderer den klassiske fotturen til inkabyen Machu Picchu, sightseeing i Cusco-området, Titicacasjøen og sightseeing i Lima.

Inka Trail blir for tiden utsolgt fem-seks måneder på forhånd. Det selges 500 tillatelser per dag til turister, guider og hjelpere og dette administreres av myndighetene i Peru. Når tillatelsene er utsolgt for en dato vil det ikke være mulig å få plass på den dagen selv om for eksempel noen kansellerer sin plass. Tillatelsene registreres på navn og passnummer og kan ikke overdras til andre.

Hvis Inka Trail er utsolgt for de datoene dere ønsker å reise, anbefaler vi på det sterkeste flotte og undervurderte Salcantay som alternativ trekking disse dagene. Avsluttes med tog til Machu Picchu på dag fire. Les mer her.

Pris: Fra kroner 28 990 per person inkludert fly innenlands i Peru.

Dato: Hver fredag i sesongen fra april til november, eller etter avtale.

Dag

Program

1

Avreise

Fly Norge – Lima. Ankomst på kvelden. Transport til vårt hotell i Miraflores.

2

Sightseeing

Lima – Sightseeing. Vi starter med en liten rundtur i Miraflores før vi fortsetter til det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass og rådhuset. Sightseeingen avsluttes med et besøk i kirken og klosteret San Francisco fra 17. århundre med sine katakomber. Dette området står på UNESCOs liste over verdensarven. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre.

3

Cusco

Fly til Cusco (3300 m). Vi tar det med ro resten av dagen for å venne oss til høyden. Om kvelden spiser vi middag på en typisk peruansk restaurant.

4

Akklimatisering

Cusco. Sightseeing i Cusco hvor vi besøker byens katedral, soltempelet Korikancha og det berømte fortet Sacsaywaman , Quenco , Puca Pucara og Tambomachay.

5

Den hellige dalen

Omvisning i ‘Den hellige dalen’. Full dags tur til Urubamba-dalen med besøk til landsbyen Pisac, en vakker by med indiansk brukskunstmarked. Etter lunsj besøker vi fortet Ollantaytambo som under Tahuntinsuyos kongedømme var et gigantisk senter for jordbruk, administrasjon, religion og det militære. Til slutt besøker vi Chincero-markedet før vi fortsetter til vårt hotell i Sacred valley.

6

Inka Trail dag en

Sacred Valley – Wayllabamba. Vi starter etter frokost og det tar ca. en time å kjøre til startpunktet for Inka Trail. Vi starter med å krysse elven Urabamba, før vi fortsetter nedover langs elven. På veien passerer vi ruinene av inka fortene Huilla Raccay og Miskay (2800 m). Etter omlag åtte kilometer kommer vi fram til en sidedal hvor elven Kusichaca renner ut i Urabamba. På motsatt side av dalen ligger inkabyen Patallacta (2750 m). Stien går oppover langs Kusichaca til vår første leirplass ved Wayllabamba (3000 m). Wayllabamba betyr gresslette på Quechua. Vi har fantastisk utsikt mot Vilcanota-ryggen med Veronica som høyeste punkt (5832 m). Vi har god tid og bruker rundt seks timer på dagens marsj.

Lengde: 12 km
Antall timer: 6 t
Starthøyde: 2600 m
Høyeste punkt: 3000 m
Høyde leir: 3000 m

7

Inka Trail dag to

Wayllamba – Pacaymayo. Vi står opp i 06:00 og etter frokost starter vi på turens hardeste dag, 1200 høydemeter på ni kilometer. Vi vil passere over flere gressletter og et parti med regnskog før vi til slutt er opp i høyfjellsterreng ved Llulluchapampa (3680 m). I løpet av dagen har vi gode muligheter til å få se gressende lama og i skogen er det et rikt fugleliv med blant annet kolibri. I dette området finnes også den sjeldne brillebjørnen. Etter fem timer er vi oppe i passet Abra Warmihuañusca, også kjent som ‘Dead Woman´s Pass’, på 4200 meter, turens høyeste punkt. Vi nyter utsikten før vi følger stien bratt nedover til Pacaymayo, hvor vi slår leir på 3600 meter. Denne dagen er nærmere åtte timer og det er svært viktig at alle har nok drikke og litt energimat som sjokolade, nøtter, rosiner eller liknende i sekken.

Lengde: 11 km
Antall timer: 7 t
Starthøyde: 3000 m
Høyeste punkt: 4200 m
Høyde leir: 3600 m

8

Inka Trail dag tre

Pacaymayo – Winaywayna. Turens lengste dag er også veldig interessant da vi vil besøke en rekke arkeologiske utgravningssteder. Fra Pacaymayo klatrer vi opp til pass nummer to, Abra de Runkurakay (3970 m). Halvveis til passet besøker vi Runkurakay ruinene (3800), en sirkulær bygning som har blitt brukt som vakttårn. Fra passet går det nedover til Yanacocha, og gjennom skogen til Sayacmarca (3624 m) som består av en rekke bygninger, trange gater, fontener og vanningskanaler. Vi fortsetter opp til pass nummer tre, Abra de Phuyupatamarca (3700 m) på en fantastisk oppbygd sti. Etter passet kommer vi fram til Inka byen Phuyupatamarca, ‘Byen over skyene’. Dette er en av de best bevarte byene på Inka Trail, plassert på en fjelltopp med vakker utsikt mot Urabamba-elven og stien videre til Wiñaywayna (2700 m). Wiñaywayna er et kompleks av ruiner med et jordbrukssenter bygd i terrasseform, et religiøst område og en del med bolighus. Her er det et lite hotell med restaurant og varm dusj. Vi slår leir fem minutter fra hotellet, etter omkring åtte timers gange.

Lengde: 16 km
Antall timer: 8 t
Starthøyde: 3500 m
Høyeste punkt: 3900 m
Høyde leir: 2650 m

9

Inka Trail dag fire

Winaywayna – Machu Picchu – Cusco. Vi står opp 04:00 og starter turen opp til Inti Punku, ‘Solporten’, etter frokost. Vi bruker ca en time opp til Inti Punku på stien om går langs bratte fjellsider inne i skogen. Fra Solporten fortsetter vi til et fint utsiktspunkt der vi ser solen stå opp over fantastiske Machu Picchu. Vi fortsetter ned til Machu Picchu (2400 m) og registreres ved inngangen der vi legger igjen ryggsekker og annet utstyr. Deretter har vi en to-tre timers omvisning med guide. Etter omvisningen har vi fri til å utforske dette utrolige stedet på egenhånd eller ta en tur opp på Huayna Picchu, det fjellet vi ser i enden av bildet over med utsikt mot Machu Picchu. Dette må eventuelt bestilles på forhånd. Andre interessante steder å besøke er Temple of the Moon og den flotte inka-broen. Til slutt drar vi ned til Aguas Calientes hvor vi får mulighet for et bad i de varme kildene før vi tar toget tilbake til Cusco.

Lengde: 4 km
Antall timer: 2 t
Starthøyde: 2650 m
Høyeste punkt: 2700 m
Høyde Machu Picchu: 2400 m

10

Puno

Cusco – Puno. Vi tar buss til Puno om morgenen.

11

Amantani

Vi tar båt ut til den vakre øyen Amantani i Titicacasjøen og vi vil besøke Uros, flytende øyer, på veien. Båtturen tar ca 2,5 timer og framme på øyen møter de vi skal bo hos. På ettermiddagen er det en tur opp på de to høyeste punktene på Amatani; Pachamama og Pachatat. Om kvelden har de lokale innbyggerne oppvisning i folkedans iført sine folkedrakter. Enkel innkvartering hos lokal familie.

12

Taquile

Vi tar båt til øyen Taquile hvor vi går opp en trapp med 500 trinn til Plaza de Armas hvor vi spiser lunsj. Øyen er berømt for Inka-ruiner, vakker natur og fargerikt håndarbeid som kan kjøpes på markedet til veldig hyggelige priser. På ettermiddagen returnerer vi til Puno og videre til Lima.

13

Hjemreise

Vi returnerer til Norge på kvelden.

14

Norge

Ankomst Norge.

 Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Lima – Cusco og Juliaca - Lima
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom, tillegg for enkeltrom
 • På Inka Trail overnatter vi i telt
 • All mat på fjellet
 • Kun frokost på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på Inka Trail

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Lima
 • Tilslutning fra andre byer i Norge og overnatting i forbindelse med tilslutning.
 • Tips til guide og bærere
 • Inngangsbilletter til museer og monumenter
 • Lunsj og middag
 • Enkeltromtillegg
 • Drikkevarer på turen
 • Personlige vaksinasjoner og forsikringer