Gå siste etappen av klassiske Inka Trail opp til inkabyen Machu Picchu

Machu Picchu

Gå siste etappen av klassiske Inka Trail opp til inkabyen Machu Picchu med sightseeing usco-området, Sacred Valley og en full dags sightseeing i Lima.

Dette er et fiint alternativ til den fire dagers lange fotturen til Machu Picchu fpr de som ønsker en kortere tur. Også mulig å velge denne turen hvis fire dagers fotturen er utsolgt.

Pris: Fra kroner 20 490 per person inkludert fly t/r Lima - Cusco.

Dato: Hver fredag i sesongen fra april til november, eller etter avtale.

Dag

Program

1

Avreise fra Norge
Fly Norge – Lima. Ankomst på kvelden. Transport til vårt hotell i Miraflores.

2

Sightseeing
Lima. Vi starter med det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass og rådhuset. Sightseeingen inkluderer også et besøk i kirken og klosteret San Francisco fra 17. århundre med sine katakomber. Dette området står på UNESCOs verdensarvliste. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre.

3

Opp i høyden
Fly til Cusco (3300 m). Vi tar det med ro resten av dagen for å venne oss til høyden. Vi kan for eksempel anbefale middag på en av de fine peruanske restaurantene i området, flere tips om dette kommer i reiseinformasjonen dere får tilsendt før avreise.

4

Ny sightseeing
Sightseeing i Cusco hvor vi besøker byens katedral, soltempelet Korikancha og det berømte fortet Sacsaywaman, Quenco, Puca Pucara og Tambomachay.

5

Den hellige dalen
Omvisning i ‘Den hellige dalen’. Full dags tur til Urubamba-dalen med besøk i landsbyen Pisac, en vakker by med indiansk brukskunstmarked. Etter lunsj besøker vi fortet Ollantaytambo som under Tahuntinsuyos kongedømme var et gigantisk senter for jordbruk, administrasjon, religion og det militære. Til slutt besøker vi Chincero-markedet før vi fortsetter til vårt hotell i Sacred Valley.

6

Fottur på Inka Trail

Ollantaytambo – KM104 (2150 m) – Inti Punku (2737 m) – Aguas Calientes (2040 m). Vi hentes tidlig på hotellet,og kjører til Ollantaytambo og videre til starten av fotturen, KM104, med tog. Vi tar beina fatt, krysser elven på en bro og går ca. fire timer opp til Wiñayhuayna-ruinene på 2700 meters høyde. Vår engelsktalende guide vil forklare historien til dette stedet og her er det bare å fyre løs med spørsmål. Etter å ha spist en velfortjent lunsj fortsetter vi opp til Inti Punku også kjent som ‘Sun Gate’. Her får vi se Machu Picchu for første gang, en fantastisk utsikt over inkabyen. Vi fortsetter ned til inngangsporten og setter oss på en buss ned til Aguas Calientes og hotellet hvor vi skal tilbringe natten.

Lengde: 7 km
Antall timer: 6 t, fottur
Starthøyde KM104: 2150 m
Høyeste punkt Sun Gate: 2737 m
Høyde Aguas Calientes: 2040 m

7

Machu Picchu

Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes – Ollantaymbo – Cuzco. Tidlig avreise fra hotellet og full dag på Machu Picchu. Omvisning med engelskspråklig guide.

 

Machu Picchu, inkaenes tapte by, er en førkolumbisk by i Andesfjellene over Urubamba-dalen i Peru. Byen ligger på omkring 2430 meter og står på UNESCOs verdensarvliste. Ruinene er meget godt bevart og er kanskje det fremste symbolet på inkakulturen. Anlegget består av omkring 200 byggverk og er inndelt i én bydel og én jordbruksdel med kunstig anlagte terrasser. Nord for ruinene rager det hellige fjellet Huayna Picchu. Hovedbygningene er bygd med den klassiske inka-byggeteknikken med steiner hogd slik at de passer perfekt med steinene rundt. Bydelen består av en rekke bygninger av religiøs betydning. Det første tempelet vi kommer til er ‘Temple of the Sun’ med fantastiske steinvegger. Intihuatana er en uthugd stein som ble brukt som solur og for å observere stjernekonstellasjonene året igjennom. Liknende solur var en viktig bestanddel av alle inkaenes rituelle sentre. Steinen ligger på en sokkel med utsikt mot Sacred Plaza, Urabamba og Huayna Picchu. I tillegg ser det ut til at hovedlinjene faller sammen med retningene til fire viktige fjell i området. Veronica mot øst hvor solen står opp rett bak hovedtoppen ved vår og høstjevndøgn. Salcantay, det viktigste fjellet i denne delen av Peru, mot syd. Pumasillo mot vest og solen går ned bak fjellet ved vintersolverv, og mot nord har vi det hellige fjellet Huayna Picchu. I sentrum av byen finner vi Three-Windowed Temple som er en del av komplekset som omslutter Sacred Plaza.

 

Det er mulig å gå til topps på det hellige fjellet Huayna Picchu (2560 m) og turen tar en liten time. Vi ser denne toppen i enden av oversiktsbildet dere ser øverst i programmet. Fra toppen er det utsikt mot Machu Picchu, Urabamabadalen og fjelltoppene i området. Dette må bestilles på forhånd i god tid før avreise, det er et begrenset antall personer som får lov til å gå til topps hver dag.

 

Etter omvisningen tar vi bussen tilbake til Aguas Calientes, tog til Ollantaytambo på ettermiddagen, og videre til Cusco med buss eller bil.

8

Hjemreise
Cusco – Lima. Vi flyr tilbake til Lima og videre til Norge.

9

Norge

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Lima – Cusco
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom, tillegg for enkeltrom
 • Kun frokost på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide på Inka Trail

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Lima
 • Tilslutning fra andre byer i Norge og overnatting i forbindelse med tilslutning
 • Tips til guide
 • Inngangsbilletter til museer og monumenter
 • Lunsj og middag
 • Enkeltromtillegg
 • Drikkevarer på turen
 • Vaksinasjoner og forsikring