Machu Picchu – med kombinasjonen Salcantay og Inka Trail

 Machu Picchu with Orchid

På denne turen har vi utvidet den klassiske fotturen til inkabyen Machu Picchu med noen ekstra dager på fantastiske Salcantay. Turen inkluderer også sightseeing i Cusco-området, Sacred Valley og en full dags sightseeing i Lima. 

Pris: Fra kroner 26 990,- per person inkludert fly t/r Lima - Cusco.

Dato: Hver fredag i sesongen fra april til november, eller etter avtale.

Dag

Program

1

Avreise fra Norge
Fly Norge – Lima. Ankomst på kvelden. Transport til vårt hotell i Miraflores.

2

Sightseeing
Lima. Vi starter med det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Her besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass og rådhuset. Sightseeingen inkluderer også et besøk i kirken og klosteret San Francisco fra det 17. århundre med sine spennende katakomber. Dette området står på UNESCOs verdensarvliste. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museet i Pueblo Libre.

3

Opp i høyden
Fly til Cusco (3300 m). Vi tar det med ro resten av dagen for å venne oss til høyden. Vi kan for eksempel anbefale middag på en av de fine peruanske restaurantene i området, flere tips om dette kommer i reiseinformasjonen dere får tilsendt før avreise.

4

Ny sightseeing
Sightseeing i Cusco hvor vi besøker byens katedral, soltempelet Korikancha og det berømte fortet Sacsaywaman, Quenco, Puca Pucara og Tambomachay. Selv om vi ikke går i fjellet, er dette en viktig akklimatiseringsdag.

5

Den hellige dalen
Omvisning i ‘Den hellige dalen’. Full dags tur til Urubamba-dalen med besøk til landsbyen Pisac, en vakker by med indiansk brukskunstmarked. Etter lunsj besøker vi fortet Ollantaytambo som under Tahuntinsuyos kongedømme var et gigantisk senter for jordbruk, administrasjon, religion og det militære. Til slutt besøker vi markedet i Chincero før vi returnerer til Cusco, ca. én times kjøretur.

6

Fridag i Cusco

Rolig dag med mulighet til å se seg om i denne fascinerende byen på egenhånd.

7

Humantay Lake

Cusco (3350 m) – Challacancha (2909 m) – Soraypampa (3850 m). Vi starter tidlig og kjører fra Cusco til Mollepata og videre til Challacancha. Kjøreturen fra Cusco tar omkring fire timer. Mollepata er en landsby i Apurimac-dalen, kjent for produksjon av sitrusfrukter. Vi fortsetter bratt oppover til Challacancha, treffer våre muldyrdrivere og starter fotturen. Stien går opp til en åsrygg med flott utsikt mot snøkledde Humantay (5917 m). Vi fortsetter innover dalen til den vakre leirplassen Soraypampa på 3850 meter. Etter lunsj har vi mulighet for akklimatiseringstur til den fantastiske innsjøen Humantay Lake (4200 m). Retur til leiren Soraypampa hvor vi overnatter.

Lengde: Ca. 10 km
Antall timer: 6 t
Høyeste punkt: 4200 m
Høyde leir: 3850 m

8

Fantastiske omgivelser

Sorayapampa (3850 m) – Pampa Japonesa (4500 m). Vi fortsetter innover dalen i fantastiske omgivelser. Flott utsikt mot Salcantay Peak på 6271 meter. Leiren Pampa Japonesa (4500m) ligger bare én liten kilometer fra dette flotte fjellet.

Lengde: Ca. 6 km
Antall timer: 4-5 t
Starthøyde: 3850 m
Høyeste punkt: 4500 m
Høyde leir: ca. 4500 m

9

Kondorer

Pampa Japonesa (4500m) – Incachiriaska Pass (4880 m) – Canal Inka (3800 m). Fra leiren er det jevn stigning opp til Incachiriaska Pass på 4880 meter. Incachiriaska betyr “Stedet hvor inkaene kjøler seg ned”. I dette området er det mulig å få se kondorer. Fra passet er det en lang bakke ned til vår leir i Canal Inka (3800 m).

Lengde: Ca. 10 km
Antall timer: 4-5 t
Starthøyde: 4500 m
Høyeste punkt: 4880 m
Høyde leir: ca. 3800 m

10

Ned i skogen

Canal Inka (3800 m) – Pampacahua – Ayapata (3300 m). Vi går videre inn til enden av dalen, snur nordover og går inn i den litt større og bredere dalen Pampacahua. Her renner det en gammel inkakanal ned gjennom spredt jordbruksbebyggelse. Vi beveger oss etter hvert inn under tregrensen og ankommer leirplassen Ayapata på 3300 meters høyde. Parkmyndighetene bestemmer hvilken leirplass som benyttes denne dagen så det er mulig det blir overnatting i Huayllabamba (3000 m) litt lenger nede i dalen.

Lengde: 10 km
Antall timer: 6 t
Starthøyde: 3800 m
Høyde leir: 3300 m

11

Lang og flott dag

Ayapata (3300 m) – Huayllabamba – Warmiwañusqa Pass (4200 m) – Chaqucocha (3600m). Dagen begynner rolig i relativt lav høyde med besøk i landsbyen Huayllabamba. I denne landsbyen sier vi farvel til hestedriverne som så langt har fraktet bagasjen vår og sier samtidig hallo til gjengen som skal ta utstyret videre. Jevn stigning opp til Warmiwañusqa-passet på 4200 meter (Dead Woman Pass). God utsikt til ruten videre. Fra passet går vi ned til leiren Chaqucocha (3600m). Parkmyndighetene bestemmer hvilken leiplass som benyttes denne dagen så det er mulig det blir overnatting i Pacaymayo (3500 m).

Lengde: 12 km
Antall timer: 8 t
Starthøyde: 3300 m
Høyeste punkt: 4200 m
Høyde leir: 3600 m

12

Turens lengste dag

Chaqucocha (3600m) – Abra da Runkurakay (3970 m) – Abra de Phuyupatamarca (3700 m) – Wiñaywayna (2650 m). Turens lengste dag er også veldig interessant da vi vil besøke en rekke arkeologiske utgravningssteder. Fra Pacaymayo klatrer vi opp til dagens første pass, Abra de Runkurakay (3970 m). Halvveis til passet besøker vi Runkurakay-ruinene (3800), en sirkulær bygning som har blitt brukt som vakttårn. Fra passet går det nedover til Yanacocha, og gjennom skogen til Sayacmarca (3624 m) som består av en rekke bygninger, trange gater, fontener og vanningskanaler. Vi fortsetter opp til pass nummer to, Abra de Phuyupatamarca (3700 m) på en fantastisk oppbygd sti. Etter passet kommer vi fram til inkabyen Phuyupatamarca, ‘Byen over skyene’. Dette er en av de best bevarte byene på Inka Trail, plassert på en fjelltopp med vakker utsikt mot Urabamba-elven og stien videre til Wiñaywayna (2650 m) der vi slår leir. Wiñaywayna er et kompleks av ruiner med et jordbrukssenter bygd i terrasseform, et religiøst område og en del med bolighus.

Lengde: 16 km
Antall timer: 8 t
Starthøyde: Ca. 3500 m
Høyeste punkt: 3970 m
Høyde leir: 2650 m

13

Fantastiske Machu Picchu!

Wiñaywayna – Machu Picchu (2400 m) – Cusco. Vi står opp 04:00 og starter turen opp til Inti Punku, ‘Solporten’, etter frokost. Vi bruker ca. én time opp til Inti Punku på en sti langs bratte fjellsider inne i skogen. Fra ‘Solporten’ fortsetter vi til et fint utsiktspunkt hvor vi i fint vær får se solen stå opp over fantastiske Machu Picchu. Vi fortsetter ned til Machu Picchu (2400 m), registrerer oss ved inngangen og legger igjen ryggsekker og annet utstyr. Deretter har vi en to-tre-timers omvisning med guide. Etter omvisningen har vi fri til å utforske dette utrolige stedet på egenhånd eller ta en tur opp på Huayna Picchu, det fjellet vi ser i enden av bildet over med utsikt mot Machu Picchu. Dette må eventuelt bestilles på forhånd. Andre interessante steder å besøke er Temple of the Moon og den flotte inka-broen.

Lengde: 4 km
Antall timer: 2 t
Starthøyde: 2650 m
Høyeste punkt: 2700 m
Høyde Machu Picchu: 2400 m

14

Hjemreise
Cusco – Lima. Vi flyr tilbake til Lima og videre til Norge.

15

Ankomst Norge

Vi ankommer i utgangspunktet Norge på formiddagen, men dette avhenger av hvilke flybilletter som er tilgengelig.

 Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Lima - Cusco
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Engelskspråklige guider på hele turen i Peru og bærere på fotturen
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost, tillegg for enkeltrom
 • På fotturen overnatter vi i telt
 • All mat på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Lima
 • Tips til guide
 • Inngangsbilletter til museer og monumenter
 • Lunsj og middag
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på turen