Machu Picchu – med tog og buss opp til inkabyen

Machu Picchu og orkide

Opplev den fantastiske inkabyen Machu Picchu med sightseeing i Cusco, Sacred Valley og Lima. Et effektivt og presist innblikk i de gamle inkaenes kultur.

Pris: Fra kroner 17 490 per person inkludert fly t/r Lima – Cusco.

Dato: Hver fredag i sesongen fra april til november, eller etter avtale.

Dag

Program

1

Avreise fra Norge

Fly Norge – Lima. Ankomst på kvelden eller formiddagen neste dag. Transport til vårt hotell i Miraflores.

2

Sightseeing

Sightseeing i Lima. Vi starter med det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass og rådhuset. Sightseeingen inkluderer også et besøk i kirken og klosteret San Francisco fra 17. århundre med sine katakomber. Dette området står på UNESCOs verdensarvliste. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre.

3

Opp i høyden

Lima – Cusco. Fly til Cusco (3300 m). Vi tar det med ro resten av dagen for å venne oss til høyden. Om kvelden spiser vi middag på en typisk peruansk restaurant.

4

Cusco

Sightseeing i Cusco hvor vi besøker byens katedral, soltempelet Korikancha og det berømte fortet Sacsaywaman , Quenco , Puca Pucara og Tambomachay.

5

Den hellige dalen

Omvisning i ‘Den hellige dalen’. Full dags tur til Urubamba-dalen med besøk til landsbyen Pisac, en vakker by med indiansk brukskunstmarked. Etter lunsj besøker vi fortet Ollantaytambo som under Tahuntinsuyos kongedømme var et gigantisk senter for jordbruk, administrasjon, religion og det militære. Til slutt besøker vi Chincero-markedet før vi tar toget inn til Aguas Calientes.

6

Tog til Machu Picchu

Tidlig avreise fra hotellet og full dag på Machu Picchu. Omvisning med engelskspråklig guide. Tog tilbake til Cusco på ettermiddagen.

Machu Picchu, inkaenes tapte by, er en førkolumbisk by i Andesfjellene over Urubambadalen i Peru. Byen ligger på omkring 2430 meter og står på UNESCOs liste over verdensarven. Ruinene er meget godt bevart og er kanskje det fremste symbolet på inkakulturen. Anlegget består av omkring 200 byggverk og er inndelt i en bydel og jordbruksdel med kunstig anlagte terrasser. Nord for ruinene rager det hellige fjellet Huayna Picchu. Hovedbygningene er bygd med den klassiske inka-byggeteknikken med steiner hogd slik at de passer perfekt med steinene rundt. Bydelen består av en rekke bygninger av religiøs betydning. Det første tempelet vi kommer til er Temple of the Sun med fantastiske steinvegger. Intihuatana er en uthugd stein som ble brukt som solur og for å observere stjernekonstellasjonene gjennom året. Liknende solur var en viktig bestanddel av alle inkaenes rituelle sentre. Steinen ligger på en sokkel med utsikt mot Sacred Plaza, Urabamba og Huayna Picchu. I tillegg ser det ut til at hovedlinjene faller sammen med retningene til fire viktige fjell i området. Veronica mot øst og solen står opp bak hovedtoppen ved vår og høstjevndøgn. Salcantay, det viktigste fjellet i denne delen av Peru, mot syd. Pumasillo mot vest og solen går ned bak fjellet ved vintersolverv, og mot nord har vi det hellige fjellet Huayna Picchu. I sentrum av byen finner vi Three-Windowed Temple som er en del av komplekset som omslutter Sacred Plaza.

Det er mulig å gå til topps på det hellige fjellet Huayna Picchu og turen tar en liten time. Vi ser denne toppen i enden av oversiktsbildet dere ser øverst i programmet. Fra toppen er det utsikt mot Machu Picchu, Urabamabadalen og fjelltoppene i området. Dette må bestilles på forhånd i god tid før avreise, det er et begrenset antall personer som får lov til å gå til topps hver dag.

7

Hjemreise

Cusco – Lima. Vi tar fly tilbake til Lima og videre til Norge.

8

Hjemme igjen 

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Lima - Cusco
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Engelskspråklige guider på hele turen i Peru
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost, tillegg for enkeltrom
 • Alle avgifter til nasjonalparker

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Lima
 • Tips til guide
 • Inngangsbilletter til museer og monumenter
 • Lunsj og middag
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på turen