Machu Picchu – og den vakre fotturen Salcantay Trek

Machu Picchu and Salcantay

Salcantay Trek er et meget bra alternativ til Inka Trail. Turen tar fire dager gjennom vakker natur og inkluderer Salcantay-passet på 4600 meter som høyeste punkt. På ettermiddagen dag tre tar vi toget til Aguas Calientes og neste dag besøker vi Machu Picchu. Salcantay kan erstatte Inka Trail på alle våre Peru-programmer.

Pris: Fra kroner 20 990 per person inkludert fly Lima – Cusco.

Dato: Hver fredag i sesongen fra februar til november, eller etter avtale.

Dag

Program

1

Avreise fra Norge
Fly Norge – Lima. Ankomst på kvelden. Transport til vårt hotell i Miraflores.

2

Sightseeing Lima.

Vi starter med det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass og rådhuset. Sightseeingen inkluderer også et besøk i kirken og klosteret San Francisco fra 17. århundre med sine katakomber. Dette området står på UNESCOs verdensarvliste. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre.

3

Opp i høyden
Fly til Cusco (3300 m). Vi tar det med ro resten av dagen for å venne oss til høyden. Vi kan for eksempel anbefale middag på en av de fine peruanske restaurantene i området, flere tips om dette kommer i reiseinformasjonen dere får tilsendt før avreise.

4

Ny sightseeing
Sightseeing i Cusco hvor vi besøker byens katedral, soltempelet Korikancha og det berømte fortet Sacsaywaman, Quenco, Puca Pucara og Tambomachay.

5

Den hellige dalen
Omvisning i ‘Den hellige dalen’. Full dags tur til Urubamba-dalen med besøk til landsbyen Pisac, en vakker by med indiansk brukskunstmarked. Etter lunsj besøker vi fortet Ollantaytambo som under Tahuntinsuyos kongedømme var et gigantisk senter for jordbruk, administrasjon, religion og det militære. Til slutt besøker vi Chincero-markedet før vi returnerer til Cusco.

6

Salkantay dag en

Cusco – Mollepata – Soraypampa. Avreise fra Cusco kl. 06:00 og ca kl 09:00 er vi framme ved Mollepata (2900 m) hvor fotturen starter. Etter frokost går vi til Cruz Pata med ankomst rundt lunsj. Etter lunsj går vi opp dalen mot majestetiske Salcantay (6264 m) til Soraypampa (3850 m). Overnatting i hytter med takvindu.

Lengde: 10 km
Antall timer: 5-6 t
Starthøyde: 2900 m
Høyeste punkt: 3850 m
Høyde leir: 3850 m

7

Salkantay dag to

Soraypampa – Salkantay – Chaullay. Etter en tidlig frokost begynner vi å gå kl. 07:00. Vi krysser pampasen under de store breene til Mt. Salcantay og fortsetter til venstre for Umantay som er nabofjellet. Rundt lunsj krysser vi passet Salkantay-Umantay (4600 m), dette er turens høyeste punkt. Fra passet har vi storslått utsikt mot breene. Vi spiser lunsj ved Huayrac Pampas. Og fortsetter om lag fire timer nedover til leiren Chaullay (2900 m). Overnatting i hytte

Antall timer: 7-8 t
Starthøyde: 3850 m
Høyeste punkt: 4600 m
Høyde leir: 2900 m

8

Salkantay dag tre

Chaullay – Playa – Hidroelectrica – Aguas Calientes. Vi starter kl. 07:00 og går gjennom frodig skog med flere fosser. Vi passerer små gårdsbruk med frukttrær og når etter hvert et sted som kalles ‘the Beach’ hvor vi stopper for lunsj. Etter lunsj kjører vi til Hidroelectrica og tar tog til Aguas Calientes. Overnatter på hotell.

Antall timer: 4-5 t til fots
Starthøyde: 2900 m
Høyde Aguas Calientes: 2200 m 

9

Machu Picchu

Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco. Tidlig avgang med buss til Macchu Pichu. Guidet omvisning på Machu Pichu (2-3 t).

 

Machu Picchu, inkaenes tapte by, er en førkolumbisk by i Andesfjellene over Urubamba-dalen i Peru. Byen ligger på omkring 2430 meter og står på UNESCOs verdensarvliste. Ruinene er meget godt bevart og er kanskje det fremste symbolet på inkakulturen. Anlegget består av omkring 200 byggverk og er inndelt i én bydel og én jordbruksdel med kunstig anlagte terrasser. Nord for ruinene rager det hellige fjellet Huayna Picchu. Hovedbygningene er bygd med den klassiske inka-byggeteknikken med steiner hogd slik at de passer perfekt med steinene rundt. Bydelen består av en rekke bygninger av religiøs betydning. Det første tempelet vi kommer til er ‘Temple of the Sun’ med fantastiske steinvegger. Intihuatana er en uthugd stein som ble brukt som solur og for å observere stjernekonstellasjonene året igjennom. Liknende solur var en viktig bestanddel av alle inkaenes rituelle sentre. Steinen ligger på en sokkel med utsikt mot Sacred Plaza, Urabamba og Huayna Picchu. I tillegg ser det ut til at hovedlinjene faller sammen med retningene til fire viktige fjell i området. Veronica mot øst hvor solen står opp rett bak hovedtoppen ved vår og høstjevndøgn. Salcantay, det viktigste fjellet i denne delen av Peru, mot syd. Pumasillo mot vest og solen går ned bak fjellet ved vintersolverv, og mot nord har vi det hellige fjellet Huayna Picchu. I sentrum av byen finner vi Three-Windowed Temple som er en del av komplekset som omslutter Sacred Plaza.

 

Det er mulig å gå til topps på det hellige fjellet Huayna Picchu (2560 m) og turen tar en liten time. Vi ser denne toppen i enden av oversiktsbildet dere ser øverst i programmet. Fra toppen er det utsikt mot Machu Picchu, Urabamabadalen og fjelltoppene i området. Dette må bestilles på forhånd i god tid før avreise, det er et begrenset antall personer som får lov til å gå til topps hver dag.

 

Etter omvisningen tar vi bussen tilbake til Aguas Calientes, tog til Ollantaytambo på ettermiddagen, og videre til Cusco med buss eller bil.

10

Hjemreise
Cusco – Lima. Vi flyr tilbake til Lima og videre til Norge.

11

Norge

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybilletter innenlands i Peru
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Engelskspråklige guider på hele turen i Peru og bærere på fotturen
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost, tillegg for enkeltrom
 • På fotturen overnatter vi i telt
 • All mat på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Lima
 • Tips til guide
 • Inngangsbilletter til museer og monumenter
 • Lunsj og middag
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på turen