Machu Picchu – og den vakre fotturen Salcantay Trek

Salcantay

Salcantay Trek er et meget bra alternativ til Inka Trail. Turen tar fire dager gjennom vakker natur og inkluderer Salcantay-passet på 4600 meter som høyeste punkt. På ettermiddagen dag tre tar vi toget til Aguas Calientes og neste dag besøker vi Machu Picchu. Salcantay kan erstatte Inka Trail på alle våre Peru-programmer.

Pris: Fra kroner 25 990 per person inkludert fly t/r Oslo – Lima – Cusco.

Dato: Hver fredag i sesongen fra februar til november, eller etter avtale.

Dag

Program

1

Avreise fra Norge
Fly Norge – Lima. Ankomst på kvelden. Transport til vårt hotell i Miraflores.

2

Sightseeing
Lima. Vi starter med det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass og rådhuset. Sightseeingen inkluderer også et besøk i kirken og klosteret San Francisco fra 17. århundre med sine katakomber. Dette området står på UNESCOs verdensarvliste. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre.

3

Opp i høyden
Fly til Cusco (3300 m). Vi tar det med ro resten av dagen for å venne oss til høyden. Om kvelden spiser vi middag på en typisk peruansk restaurant.

4

Ny sightseeing
Sightseeing i Cusco hvor vi besøker byens katedral, soltempelet Korikancha og det berømte fortet Sacsaywaman, Quenco, Puca Pucara og Tambomachay.

5

Den hellige dalen
Omvisning i ‘Den hellige dalen’. Full dags tur til Urubamba-dalen med besøk til landsbyen Pisac, en vakker by med indiansk brukskunstmarked. Etter lunsj besøker vi fortet Ollantaytambo som under Tahuntinsuyos kongedømme var et gigantisk senter for jordbruk, administrasjon, religion og det militære. Til slutt besøker vi Chincero-markedet før vi fortsetter til vårt hotell i Sacred valley.

6

Salkantay dag en

Cusco – Mollepata – Soraypampa. Avreise fra Cusco kl. 06:00 og ca kl 09:00 er vi framme ved Mollepata (2900 m) hvor fotturen starter. Etter frokost går vi til Cruz Pata med ankomst rundt lunsj. Etter lunsj går vi opp dalen mot majestetiske Salcantay (6264 m) til Soraypampa (3850 m) og slår leir.

Lengde: 10 km
Antall timer: 5-6 t
Starthøyde: 2900 m
Høyeste punkt: 3850 m
Høyde leir: 3850 m

7

Salkantay dag to

Soraypampa – Salkantay – Chaullay. Etter en tidlig frokost begynner vi å gå kl. 07:00. Vi krysser pampasen under de store breene til Mt. Salcantay og fortsetter til venstre for Umantay som er nabofjellet. Rundt lunsj krysser vi passet Salcantay-Umantay (4600 m), dette er turens høyeste punkt. Fra passet har vi storslått utsikt mot breene. Vi spiser lunsj ved Huayrac Pampas. Og fortsetter om lag fire timer nedover til leiren Chaullay (2900 m).

Antall timer: 7-8 t
Starthøyde: 3850 m
Høyeste punkt: 4600 m
Høyde leir: 2900 m

8

Salkantay dag tre

Chaullay – Playa – Hidroelectrica – Aguas Calientes. Vi starter kl. 07:00 og går gjennom frodig skog med flere fosser. Vi passerer små gårdsbruk med frukttrær og når etter hvert et sted som kalles ”the Beach” hvor vi stopper for lunsj. Etter lunsj kjører vi til Hidroelectrica og tar tog til Aguas Calientes. Overnatter på hotell.

Antall timer: 4-5 t til fots
Starthøyde: 2900 m
Høyde Aguas Calientes: 2200 m 

9

Salkantay dag fire

Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco. Tidlig avgang med buss til Macchu Pichu. Guidet omvisning på Machu Pichu (2-3 t). På ettermiddagen tar vi tog til Cusco med ankomst på kvelden.

10

Hjemreise
Cusco – Lima. Vi flyr tilbake til Lima og videre til Norge.

11

Norge

Ankomst Norge.

 

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Lima
 • Flybilletter innenlands i Peru
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Engelskspråklige guider på hele turen i Peru og bærere på fotturen
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost, tillegg for enkeltrom
 • På fotturen overnatter vi i telt
 • All mat på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide
 • Inngangsbilletter til museer og monumenter
 • Lunsj og middag
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på turen