Misti og Ampato – to fantastiske topper på en og samme reise

El Misti (5822 m)

Kombinasjon av de to fantastiske toppene El Misti (5822 m) og Ampato (6318 m) i Peru. Begge disse fjellene ligger svært tilgjengelig plassert nær byen Arequipa og kan derfor tilbys med flere akklimatiseringsalternativ. Fin mulighet til å passere 6000-meters-grensen.

Mulig å bytte de fire første akklimatiseringsdagene i programmet under med enten Inka Trail eller Salcantay.

Pris: Fra kroner 23 990 per person inkludert fly innenlands i Peru.

Dato: Hver fredag i sesongen fra februar til november, eller etter avtale.

Dag

Program

1

Avreise

Fly Norge – Lima. Ankomst på kvelden. Transport til vårt hotell i Miraflores.

2

Sightseeing

Sightseeing i Lima. Vi starter med en liten rundtur i Miraflores, før vi fortsetter til det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass, rådhuset, og avslutter sightseeingen i kirken og klosteret San Francisco, med tilhørende katakomber fra det 17-århundre. Dette området står på UNESCOs verdensarv-liste. Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre-distriktet.

3

Fly til Arequipa

Lima – Arequipa (2400 m). Blir hentet på flyplassen. Overnatting på hotell.

4

Arequipa akklimatisering – dag 1: Arequipa – Cabanaconde – llahuar

Vi plukkes opp 06:00 på hotellet og kjøres til busstasjonen, herifra tar vi buss til Cabanaconde (3300 m). Lunsj ved ankomst. Omlag klokka 14:00 starter vi vandringen med nedstigningen fra Cabanaconde til Colca-elva (2000 m, 4 t). Stien snor seg gjennom varmt ørkenterreng. Gåstaver anbefales. På turen passerer vi gamle oppdemte terrasser bygd allerede før inkaene storhetstid, vi vil kunne få et unikt innblikk i hvordan hverdagen arter seg for de lokale bøndene. Etter omkring fire timer krysser vi elven på en hengebro og rusler inn i leiren i Llahuar (2200 m, 1 t). Leiren består av bambushytter. Fasilitetene er enkle.

5

Arequipa akkl. – dag 2: LLAHUAR – FURE VILLAGE – HUARURO WATERFALL – FURE VILLAGE

Vi vekkes tidlig og spiser frokost, før vi med hjelp fra esel og muldyr frakter mat og utstyr videre opp de 700 høydemetrene til den lille landsbyen Fure (2900 m). Turen opp tar omtrent fire timer. I Fure spiser vi lunsj og hviler litt før vi går en tur til fantastiske Huaruro Waterfall (3000 m, 2-3 t). Tilbake i landsbyen spiser vi en velfortjent middag.

6

Arequipa akkl. – dag 3: FURE VILLAGE – OASIS DE SANGALLE

Etter frokost går vi ned til Oasis de Sangalle (2150 m, 5 t), dette tar oss omkring fem timer og vel fremme er det klart for lunsj. Ettermiddagen setter vi av til nyte naturen, slappe av i bassenget, eller rusle rundt i området og sammen med guiden smake på de ulike fruktene som vokser her, lucma, pacay og chirimoya. Overnatting i enkle bambushytter.

7

Arequipa akkl. – dag 4: OASIS DE SANGALLE – CABANACONDE – CRUZ DEL CONDOR – AREQUIPA

Vi starter dagen tidlig, allerede 04:00, og går opp til Cabanaconde (3300 m), her spiser vi frokost før vi begynner på turen tilbake til Arequipa. Vi har hele dagen på oss og legger ruten innom flere spennende steder, blant annet det berømte utkikkspunktet Lookout of Condor’s Cross, samt lunsj og mulighet for å bade i de varme kildene i Chivay. Ankomst og transfer til hotellet klokka 18:00.

8

Restitusjon

Fridag i Arequipa, avslapping og ordning av utstyr etc.

9

Opp i høyden

Arequipa – Misti Basecamp (4800 m). Vi blir plukket opp tidlig på hotellet og kjører 4x4 på humpete veier frem til Aguda Blanca (4050 m), og går herifra til Misti Basecamp (4800 m, 3 t).

10

Toppstøt!

Toppstøt på El Misti (5825 m, 6-7 t). På toppdagen starter vi grytidlig, med vekking i to-tiden, og etter en kjapp frokost setter vi kursen mot toppen på 5825 meter. Om vi kommer avgårde tidlig har vi god tid og forhåpentligvis får vi soloppgangen fra kraterkanten. Et fantastisk skue! Vi returnerer via en noe mer direkte rute ned til 4100 meter hvor bilene venter på oss og frakter oss tilbake til hotellet.

11

Avslapping

Fridag i Arequipa.

12

Tilbake til høyden

Kjører til Ampato Basecamp (4700 m, 6 t).

13

Opp til første camp

Går fra BC til Camp 1 (5400 m, 5t). Forsøker å få oss litt mat, drikke og god hvile.

14

Toppdag!

Starter tidlig mot toppen (6318 m, 6t), allerede rundt 03:00 om alt går som det skal. Vi er godt over 6000 meter og kjenner høyden, samtidig er vi meget godt akklimatiserte og med et rolig tempo klarer vi å nytte utsikten. Vi besøker det arkeologisk svært interessante stedet hvor mumien ‘Lady of Ampato’ ble funnet i 1995, den lille jenta som ble ofret til gudene av Inkafolket en gang på 1400-tallet. Vi returnerer til Camp 1 og tilbake til Arequipa.

15

Reservedag

Ekstradag i tilfellet dårlig vær på Ampato, eventuelt fridag i Arequipa.

16

Hjemreise

Fly til Lima og Norge.

17

Norge

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybilletter innenlands i Peru
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Engelskspråklige guider på hele turen i Peru og bærere på fjellet
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost, tillegg for enkeltrom
 • På fjellet overnatter vi i telt
 • All mat på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Lima
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellene
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom
 • Inngang på museer
 • Drikkevarer på turen