Ladakh med Kang Yatse

Kang Yatse

Velkommen til en 15-dagers tur til eksotiske Ladakh i det nordøstlige India nær grensen til Pakistan og Tibet. Vi flyr inn til Leh hvor vi kombinerer akklimatisering med sightseeing i området. Deretter går vi fem dager gjennom Marpha-dalen. Til slutt går vi til topps 6200 m høye Kang Yatse. Mulighet for besøk i Taj Mahal etter fjellturen.

Pris: Fra kroner 16 990,- per person . Tillegget for tur til Taj Mahal fra kroner 2500,- per person.

Prisen er basert på en gruppe på seks deltagere.

Dato:

2023: 14.7 

Dag

Beskrivelse

1

Avreise

Norge – Delhi. Avreise fra Norge med ankomst Delhi over midnatt. Avhenger av hvilke billetter som er tilgjengelige på bestillingstidspunkt.

2

Spennende flytur

Vi venter noen timer på flyplassen i Delhi før den spennende flyturen fra Delhi til Leh (3500 m). Maken til innflygning finnes ikke! Det er mulig å se K2 og de andre 8000-meters-toppene i Karakoram-massivet fra flyet. Det er også flott utsikt mot vårt mål, Kang Yatse. Vi ser oss rundt i Leh og tar det med ro for å venne oss til høyden. Hotell

3

Sightseeing i Leh

Vi besøker Leh palace, Namgyal Tsemo monastery, Sankar gompa, Shanti Stupa and Leh market.

4

Sightseeing

Sightseeing i dalen med besøk på klostrene Likir, Alchi, Basgo og Lamayuru.

5

Høyt pass

Tur til verdens høyeste kjørbare pass, Khardung La, på 5606 meter, for de som ønsker det. Hotell.

6

Begynner fjellturen

Leh – Chilling (3200 m, 56 km) med bil. Vi fortsetter til fots langs Marpha elven til Skiu (3000 m). 7km 2-3t. Camping.

7

Følger elven

Skiu – Penchey (3000 m) – Markha (3600 m, 20 km). Vi starter tidlig for å unngå den sterke varmen utpå dagen og følger elven oppover Markha-dalen. Vi krysser elven flere ganger og passerer den lille landsbyen Thinlespa. Lenger oppe får vi de første glimt av Kang Yatze (6400 m). Vi fortsetter til Markha Village, og overnatter her. Camping. 

8

Besøk i kloster

Markha – Tahungtse (4000 m, 12 km). Stien fortsetter østover gjennom Marpha og vi besøker klosteret. Vi passerer krysset med stien fra sør som går over Rubering La og videre til Zanskar, mens vi fortsetter videre gjennom nedre og øvre Hankar, mellom landsbyene ser vi et gammelt fort, før vi forlater Markha Valley og går opp en sidedal, Tahungtse, hvor vi overnatter. Camping.

9

Jak

Tahungtse – Kang Yatse Base Camp (5200 m, 6-7 km). Fra Tahungtse stiger stein jevnt opp til Nimaling-slettene under snøkledde Kang Yatze. Nimaling er med alle sine bekker og innsjøer et flott beitested for et stort antall jak, sauer og geiter. Vi har også mulighet for å se murmeldyr, harer og gribber om vi er heldige. Vi fortsetter til vår Base Camp. Camping.Camp.

10

Rolig akklimatisering

Vi bruker dagen til hvile og klargjøring av utstyr. Camping

11

Toppdag!

BC – Kang Yatse (6200 m) – BC. Vi starter vanligvis 02:00 da det er mye lettere å gå på frossen snø. Vi bruker mellom seks og åtte timer til toppen og blir belønnet med en fantastisk utsikt mot Himalaya og Karakoram-fjellene i Pakistan mot nord-vest. Retur til BC der vi overnatter.

12

Ekstra dag.

13

Varme kilder

Base Camp - Nimaling – Shang (20 km) – Hemis (3973 m). Stien fortsetter opp til Kongmaru La (5274 m) hvor vi får fantastisk utsikt mot fjellene. Stien går videre bratt ned til Martselang Valley. Hold utkikk etter blue-sheep på veien ned fra passet. Vi passerer de varme kildene ved Chyushkarmo og følger Martselang-elven ut til enden av veien hvor vi blir plukket opp og kjørt til Leh. På veien besøker vi klostrene Hemis, Stakna, Thiksey og Shey Hotell.

14

Transport

Leh – Delhi med fly. Videre til Norge på kvelden. De som skal til Taj Mahal, drar videre til Agra med bil. Hotell.

15

Taj Mahal

Vi besøker Taj Mahal og Agra Fort. Retur til Delhi og flyet hjem til Norge.

16

Norge

Ankomst Norge.

 

Inkludert i prisen uten Taj Mahal er følgende:

 • All overnatting i dobbeltrom
 • På fjellet overnatter vi i telt
 • All mat i fjellet
 • Kun frokost på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere eller hestedrivere på fjellet

 Følgende er ikke inkludert i prisen: 

 • Flybilletter
 • Tips til guide og bærere eller hestedrivere
 • Tur til Taj Mahal
 • Lunsj og middag på hotellene
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på turen
 • Ev. taxiutgifter opp til verdens høyest liggende kjørbare pass, Khardung La
 • Visumkostnader, ca. NOK 400