Ladakh med Stok Kangri

Stok Kangri route

Dette er en 17-dagers tur til eksotiske Ladakh i det nordøstlige India. Vi flyr inn til Leh og kombinerer akklimatisering med sightseeing i området. Deretter går vi seks dager gjennom Marpha-dalen, før vi forsøker oss på Stok Kangri (6121 m). Mulighet for besøk i Taj Mahal etter fjellturen.

Pris: Fra kroner 14 990,- per person . Tillegget for tur til Taj Mahal fra kroner 1750,- per person.

Prisen er basert på en gruppe på seks deltagere.

Dato:

2022: 16.6, 7.7 og 25.8

Stok Kangri er for tiden stengt og har blitt byttet ut med Kang Yatse.

 

Dag

Beskrivelse

1

Avreise

Norge – Delhi. Ankomst Delhi over midnatt.

2

Spennende flytur

Vi venter noen timer på flyplassen i Delhi før den spennende flyturen fra Delhi til Leh (3500 m). Maken til innflygning finnes ikke! Det er mulig å se K2 og de andre 8000-meters-toppene i Karakoram-massivet fra flyet. Det er også flott utsikt mot vårt mål, Stok Kangri. Vi ser oss rundt i Leh og tar det med ro for å venne oss til høyden. Overnatting på hotell.

3

Kloster

Sightseeing i dalen langs Indus med besøk til to av de viktigste buddhistiske klostrene i dalen. Eventuelt en tur til verdens høyeste kjørbare pass, Khardung La, på 5606 m, for de som ønsker det. Hotell.

4

Rafting

På formiddagen blir det rafting på Indus for de som ønsker det. På kvelden pakker vi utstyr til fotturen som starter neste morgen. Hotell.

5

Begynner fjellturen

Leh – Rumbak (3900 m). Vi kjører mot syd og krysser Indus til Zingchen, hvor fotturen begynner. Vi går videre i en trang dal langs Rumbak-elven oppover til Rumbak. Herifra har vi flott utsikt mot Stok-toppene. Vi overnatter et stykke opp i en sidedal i storslått natur. Dette er en del av Hemis Nasjonalpark og i området finnes snøleopard, Blue Sheep, Tibetansk ulv og en rekke andre ville dyr. Camping.

6

Flott utsikt

Rumbak – Yurutse (4120 m) – Shingo (4150 m) – Skiu (3000 m). Stien går jevnt oppover dalen til Ganda La på 4878 meter. Når vi kommer opp mot passet har vi flott utsikt mot snødekte topper og med Stok Kangri mot sydøst. Stien går videre jevnt nedover mot en liten landsby med noen få hus, før vi fortsetter ned en trang dal til Skiu, like ved Marpha-elven. Camping.

7

Følger elven

Skiu – Penchey (3000 m) – Markha (3600 m). Vi starter tidlig for å unngå den sterke varmen utpå dagen og følger elven oppover Markha-dalen. Vi krysser elven flere ganger og passerer den lille landsbyen Thinlespa. Lenger oppe får vi de første glimt av Kang Yatze (6400 m). Vi fortsetter til Markha Village, og overnatter her. Camping. 

8

Besøk i kloster

Markha – Tahungtse (4000 m). Stien fortsetter østover gjennom Marpha og vi besøker klosteret. Vi passerer krysset med stien fra sør som går over Rubering La og videre til Zanskar, mens vi fortsetter videre gjennom nedre og øvre Hankar, mellom landsbyene ser vi et gammelt fort, før vi forlater Markha Valley og går opp en sidedal, Tahungtse, hvor vi overnatter. Camping.

9

Jak

Tahungtse – Nimaling (4878 m). Fra Tahungtse stiger stein jevnt opp til Nimaling-slettene under snøkledde Kang Yatze. Nimaling er med alle sine bekker og innsjøer et flott beitested for et stort antall jak, sauer og geiter. Vi har også mulighet for å se murmeldyr, harer og gribber om vi er heldige. Camping.Camp.

10

Varme kilder

Nimaling – Hemis (3973 m). Stien fortsetter opp til Kongmaru La (5274 m) hvor vi får fantastisk utsikt mot fjellene. Stien går videre bratt ned til Martselang Valley. Hold utkikk etter blue-sheep på veien ned fra passet. Vi passerer de varme kildene ved Chyushkarmo og følger Martselang-elven ut til enden av veien hvor vi blir plukket opp og kjørt til Leh. Hotell.

11

Basecamp

Leh – Stok Kangri BC (5000 m). Vi starter tidlig og går opp til Stok Kangri basecamp som ligger i 5000 m høyde. Camping.

12

Akklimatisering

Hviledag i BC. Camping.

13

Toppdag!

BC – Stok Kangri (6121 m) – BC. Vi starter vanligvis 02:00 da det er mye lettere å gå på frossen snø. Vi bruker mellom seks og åtte timer til toppen og blir belønnet med en fantastisk utsikt mot Himalaya og Karakoram-fjellene i Pakistan mot nord-vest. Se bilde av ruten nedenfor. Etter toppen kan dere dra tilbake til Leh, de fleste gjør det i stedet for å overnatte i fjellet.

14

Ekstradag

Dagstur opp til Kardung La passet (5606 m) som er verdens høyeste kjørbare fjellpass.

15

Transport

Leh – Delhi med fly og videre til Norge
De som skal til Taj Mahal kjører videre til Agra med bil. Hotell.

16

Taj Mahal

Vi besøker Taj Mahal og Agra Fort. Retur til Delhi og flyet hjem til Norge.

17

Norge

Ankomst Norge.

 

Inkludert i prisen uten Taj Mahal er følgende:

 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • På fjellet overnatter vi i telt
 • All mat på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • Transport t/r flyplassene

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybilletter
 • Tur til Taj Mahal
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellene
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på fotturen
 • Ev. drosjekostnader til Khardung La
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, ca. kroner 400