Annapurna Basecamp

Annapurna I

Bildet viser sydveggen på Annapurna I sett fra Annapurna BC. Annapurna Basecamp er omgitt av en rekke topper på over 7000 meter med Annapurna I på 8091 meter som den høyeste. Dette er et av de mest imponerende panoramaene i hele Himalaya. Turen tar 18 dager tur-retur Norge og vi har to hele dager i eksotiske Katmandu og ti dager til fots i Annapurna-området.

Pris: Fra kroner 16 990,- per person inkludert fly Pokhara Katmandu.

Dato:

2024: 21.3 og 10.10 og ellers etter avtale

Dag

Beskrivelse

1

Avreise

Norge – Katmandu.

2

Ankomst

Ankomst Katmandu. Transport til hotellet.

3

Sightseeing

Sightseeing i Kathmandu med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar Square med sine fargerike templer, den 2000 år gamle Swayambunath stupa også kjent som Monkey Temple, Boudhnath og Pashupatinath, det mest berømte av Nepals mange templer. På ettermiddagen blir det tid til å utforske byen på egenhånd.

4

Busstur

Katmandu – Pokhara (915 m). Bussturen tar det meste av dagen. Vi overnatter i Pokhara.

5

Fjellturen begynner

Pokhara – Naya Pul – Bierethan (1140 m) – Ulleri (1960 m). Vi følger den grønne Modi-elven til Tikhedhunga (1480 m), her krysser vi elven og klatrer opp omkring 3500 trappetrinn og 500 høydemeter til Ulleri (1960 m) hvor vi overnatter. Fra Ulleri har vi utsikt mot Annapurna South og Hiunchuli. Denne delen av turen går gjennom områder med banantrær og rismarker. Området domineres av folkegruppen Gurung som sammen med Magar- og Chetrie-folket har vært rekrutteringsgrunnlaget for Gurkha-regimentet til den britiske hæren.

6

Frodig dag

Ulleri – Ghorepani (2860 m). Dagens etappe går gjennom frodig skog av eik og rhododendron. Om våren er fjellsidene røde av rhododendronblomster. Etappen er forholdsvis kort så det blir god tid til å nyte utsikten fra Ghorepani og ta en titt på byen om ettermiddagen.

7

Storslått utsikt

Ghorepani – Tadapani (2630 m). Purring en time før soloppgang for å gå opp til Poon Hill (3193 m). Utsikten er storslått med hele Annapurna-massivet pluss Dhaulagiri. Mellom de to 8000-meterstoppene ligger Kali Gandaki, verdens dypeste kløft med dalbunnen over 6000 meter under toppene. Etter frokost fortsetter vi til Tatapani som ligger på en åsrygg under Annapurna South med utsikt mot Machhapucchre.

8

Nedover til Modi-dalen

Tadapani – Chomrong (2040 m). Dagen starter med frokost utendørs og vakker utsikt mot fjellene. Stien går ned ca. 700 høydemeter før vi starter klatringen opp til Chumrung. Chumrung ligger ved inngangen til den trange Modi-dalen som fører opp til Annapurna BC.

9

Utsikt

Chomrong – Himalaya Hotel (2920 m).  Vi følger elven Modi Khola innover dalen med Machhapuccre på den ene siden og Annapurna South på andre siden og kan nå skimte fjellene oppe i Annapurna Sanctuary. Vi går gjennom bambus og rhododendrunskog og overnatter i Himalaya Hotel.

10

Morener og store isbreer

Himalaya Hotel – Machhapuccre Base camp (3700 m). Flere områder på dagens etappe er rasutsatte så vi starter tidlig. Landskapet domineres av morener og store isbreer som flyter nedover fjellsidene fra fjellene som er mellom 6000 og 8000 meter høye. Vel framme i MBC blir vi belønnet med et utrolig panorama dominert av Machhapuchhre, Annapurna III og Gangapurna.

11

Annapurna Basecamp

Machhapuchhre BC – Annapurna BC (4130 m). Vi starter tidlig for å få med oss soloppgangen fra ABC, syd for Annapurna South-breen.  Det tar omlag en time opp til ABC langs en god sti og utsikten blir bare bedre og bedre etter hvert som vi nærmer oss ABC. Annapurna South og Annapurna I kommer til syne og vi er i tillegg omgitt av sju andre topper på over 7000 meter og en rekke 6000 meters topper. Dette er kanskje det flotteste utsiktspunktet i Himalaya! Vi tilbringer hele dagen her oppe og overnatter på ett av de utmerkede tehusene.

12

Soloppgang

ABC – Dovan (2600 m). Vi nyter nok engang soloppgangen fra ABC før vi spiser frokost og returnerer ned dalen til Dovan.

13

Nedover dalen

Dovan – Ghandruk (1939 m). Vi følger dalen nedover og spiser lunsj i Chomrong. Deretter fortsetter vi til Ghandruk hvor vi overnatter. Storslått utsikt mot Fishtail Mountain og Annapurna-massivet.

14

Pokhara

Ghandruk – Pokhara. Vi følger Modi Khola ut til Naya Pul herifra tar vi buss tilbake til Pokhara.

15

Fridag

Pokhara. Fridag med muligheter for shopping eller en båttur på Phewa Tal. Middag på en av byens mange utmerkede restauranter.

16

Flott flytur

Pokhara – Katmandu. Vi tar fly til Katmandu og ankommer litt etter lunsj. Transport til hotellet.

17

Avreise

Katmandu. Shopping eller sightseeing. Avreise fra Katmandu på kvelden.

18

Tilbake i Norge

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Transport innenlands i Nepal, inkl. fly Pokhara – Katmandu
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • SIghtseeing i Katmandu

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Katmandu
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag i Katmandu
 • Lunsj og middag på fotturen, 15-20 USD per dag
 • Drikkevarer på fotturen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader og flyplassavgifter