Everest Basecamp

Ama Dablam

Dette er den velkjente turen til Everest BC (5150 m) og Kala Pattar (5600 m). Turen tar 20 dager t/r Norge, inkludert to hele dager i eksotiske Katmandu og to uker til fots i Everest-området. Vi får oppleve den fargerike sherpakulturen og får se Mount Everest (8848 m) fra Kala Pattar. Bildet viser Ama Dablam, tatt fra stien.

Pris: Fra kroner 17 990,- per person inkludert fly t/r Katmandu  Lukla.

Dato:

2023: 30.3 og 5.10 og ellers etter avtale

2024: 21.3 og 10.10 og ellers etter avtale

Dag

Program

1

Avreise fra Norge

Norge – Katmandu.

2

Katmandu

Ankomst Katmandu og transfer til hotell i Katmandu sentrum med resten av dagen fri til å se seg om rundt i byen.

3

Sjekk av utstyr og sightseeing

Katmandu med sightseeing og eventuelle innkjøp. Om formiddagen drar vi på sightseeing i Katmandu med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar Square med sine fargerike templer, den 2000 år gamle Swayambunath stupa, kjent som Monkey Temple, Boudhnath og Pashupatinath, det mest berømte av Nepals templer. På ettermiddagen blir det tid til å utforske byen på egenhånd eller gjøre innkjøp for fotturen. Vi spiser middag på en av Thamels mange utmerkede restauranter.

4

Spektakulær flytur

Katmandu – Lukla (2800 m) – Jorsale (2850 m). Fly til Lukla. Den spektakulære flyturen tar 45 minutter og vi lander på en 600 meter lang rullebane plassert på en hylle over Dhude Khosi-elven. Etter en kjapp matbit setter vi kursen oppover Khumbu-dalen. Vi passerer små landsbyer og skog av rododendron og gran og ankommer Monjo (2800 m) etter et par timer. Monjo er inngangen til Sagarmatha National park og vi må registreres og vise fram parktillatelsen. Deretter går vi til Phakding (2800 m) og videre til Jorsale (2850 m) hvor vi overnatter.  

5

Inngangen til nasjonalparken

Jorsale – Namche Bazaar (3440 m). Vi spiser frokost og kommer oss av gårde i rett tid. Etappen starter med ei kryssing av Dudhe Kosi på en meget luftig hengebro. Den siste biten opp til Namche Bazaar er bratt og vi tar oss god tid. Vi bruker omkring fem timer på etappen. Vel fremme i Namche, sjekker vi inn på te-huset, skifter til tørre klær, spiser, går en tur i byen eller slapper av etter dagens strabaser. Middag på te-huset til kvelds.

6

Akklimatisering og hvile i Namche

Akklimatiserings dag i Namche som vi bruker til å utforske den fargerike byen, sherpaenes hovedstad og den største høyfjells-bazaar i Nepal. På programmet står også besøk i Sherpa Museum og Sagarmatha National Park Center hvor vi blant annet har flott utsikt mot Everest og Tengboche.

7

Tengboche Monestary og utsikt mot Ama Dablam

Namche – Tengboche (3867 m). Vi følger fjellsiden innover dalen mot Ama Dablam og ser Everest stikke opp over Lhotse-veggen. Etter et par timer krysser vi Dudh Kosi-elven i en høyde av 3250 meter. Fra elven er det en bratt stigning til Tengboche, med ankomst etter omlag 5-6 timer. Fra Tengboches grønne gressslette har vi fantastisk utsikt mot Ama Dablam og Everest. Vi har også satt av tid til et besøk i Tengboche Monestary som er det viktigste klosteret i Khumbu.

8

Kort dag i utrolige omgivelser

Tengboche – Pangboche (3830 m) Kort dag opp til Pangboche rett over dalen for fantastiske Ama Dablam.

9

Spektakulær akklimatisering

Pangboche – Ama Dablam BC (4570 m) – Pangboche. Flott tur opp til Ama Dablam BC som ligger ved foten av Ama Dablam. Dette er en glimrende akklimatiseringsdag!

10

Opp i høyden

Pangboche – Periche (4240 m). Vi fortsetter oppover dalen mot Lhotse og har Ama Dablam på høyre side. Periche ligger i begynnelsen av dalen som går opp til Imja Tse (6182 m), også kjent som Island Peak, og Chukkung. Periche er berømt som senter for forskning innen høydemedisin og det er mulighet for besøk på det lokale høydemedisinske senteret.

11

Innover dalen

Periche – Lobuche (4910 m). Vi fortsetter innover dalen fra Periche, stien stiger bratt opp til Doughla og flater litt ut før vi passerer Thokla Pass (4620 m). På passet er det en rekke minnesmerker etter omkomne på Everest. Vi fortsetter opp til Lobuche med Khumbu-breen på høyre side.

12

Utsikt fra Kala Pattar!

Lobuche – Gorak Shep (5140 m). Kort dag opp til Gorak Shep. Mulighet for ettermiddagstur inn til Everest BC (5300 m) eller kveldstur opp på Kala Pattar (5600 m) for å se på den fantastiske utsikten mot Everest og Lhotse. Det er også mulig å besøke Kala Pattar neste morgen, men utsikten og muligheten for flotte bilder er klart best om kvelden, solen står opp rett bak Everest og om morgenen er det kraftig motlys.

13

Everest Basecamp!

Gorak Shep – Everest Basecamp (5300 m) – Gorak Shep – Dingboche (4350 m). Om morgenen går vi inn til Everest Basecamp, med retur ned dalen til Dingboche (4350 m). På høsten er det liten, eller vanligvis ingen aktivitet i Everest BC da de alle fleste ekspedisjonene er om våren. Derfor vil de fleste prioriterer Kala Pattar på denne tiden av året. På våren er det en liten by der inne med masse aktivitet oppe på Everest og da er dette et meget interessant besøk.

14

Motsatt side av dalen

Dingboche – Phortse (3810 m). Vi returnerer ned til til Pangboche. Her tar vi en interessant rute på motsatt side av dalen fra Tengpoche til Phortse som ligger ved inngangen til Gokyo-dalen.

15

Sherpaenes hovedstad

Phortse – Namche Bazar (3440 m). Vi ankommer Namche rundt lunsj og har god tid til å se oss om i byen som ligger flott til på 3440 meter.

16

Lang dag ut mot Lukla

Namche Bazar – Lukla. Dette er en lang dagstur nedover langs Dudh Kosi til flyplassen i Lukla.

17

Ut av fjellet

Fly Lukla – Katmandu om morgenen. Ordning av utstyr og avslapping til kvelds.

18

Eget opplegg

Katmandu. Sightseeing og handling i denne spennende byen, Nepals hovedstad, med nesten én million innbyggere.

19

Hjemreise

Avreise fra Katmandu.

20

Tilbake i Norge

Ankomst Norge.

 Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Katmandu – Lukla
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • Transport t/r flyplassene
 • SIghtseeing i Katmandu

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo - Katmandu
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag i Katmandu
 • Lunsj og middag på fotturen, 15-20 USD per dag
 • Drikkevarer på fotturen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader og flyplassavgifter