Everest BC komprimert

Tengboche - Everest og Ama Dablam

Dette er en komprimert utgave av den klassiske turen til Everest BC (5150 m) og Kala Pattar (5600 m). Turen tar 15 dager tur-retur Norge. Vennligst merk at dette programmet presser akklimatiseringen ganske hardt og passer best for de som har noe erfaring fra høyde.

Pris: Fra kroner 16 990,- per person inkludert fly t/r Katmandu Lukla.

Dato:

2023: 30.3 og 5.10 og ellers etter avtale

2024: 21.3 og 10.10 og ellers etter avtale

Dag

Program

1

Avreise

Norge – Katmandu.

2

Katmandu

Ankomst Katmandu og transfer til hotell i Katmandu sentrum med resten av dagen fri til å se seg om rundt i byen.

3

Spektakulær flytur

Katmandu – Lukla (2800 m) – Jorsale (2850 m). Fly til Lukla. Den spektakulære flyturen tar 45 minutter og vi lander på en 600 meter lang rullebane plassert på en hylle over Dhude Khosi-elven. Etter en kjapp matbit setter vi kursen oppover Khumbu-dalen. Vi passerer små landsbyer og skog av rododendron og gran og ankommer Monjo (2800 m) etter et par timer. Monjo er inngangen til Sagarmatha National park og vi må registreres og vise fram parktillatelsen. Deretter går vi til Phakding (2800 m) og videre til Jorsale (2850 m) hvor vi overnatter.

4

Lunsj i Namche Bazaar

Jorsale – Namche Bazaar (3440 m) – Kyanjuma (3550 m)/ Sanasa (3500 m)/ (Phunki Tenga (3250 m)). Vi spiser frokost og kommer oss av gårde i rett tid. Etappen starter med ei kryssing av Dudhe Kosi på en meget luftig hengebro. Den siste biten opp til Namche Bazaar er bratt og vi tar oss god tid. Vel fremme i Namche, spiser vi lunsj, drikker mye vann (cola) og slapper av litt, før vi fortsetter videre noen timer til avhengig av form, vær og forhold. Mulig å ta en ‘snarvei’ nedenfor Namche om dere ikke ønsker å gå innom. Må avklares med guiden. 

5

Tengboche Monestary og utsikt mot Ama Dablam

Kyanjuma/ Sansa/ (Phunki Tenga)* – Tengboche (3870 m) – Pangboche (3830 m). Om vi kommer helt til Phunki Tenga dagen før, starter vi dagen nede ved elven og forserer en forholdsvis bratt stigning helt opp til Tengboche, med ankomst etter omlag fem timer. Fra Tengboches grønne gressslette har vi fantastisk utsikt mot Ama Dablam og Everest. Her passerer vi Tengboche Monestary, det viktigste klosteret i Khumbu. Etter en hvil og mat i Tengboche, fortsetter vi frem til Pangboche, rett over dalen for fantastiske Ama Dablam.

6

Spektakulær akklimatisering

Pangboche – Ama Dablam BC (4570 m) – Pangboche. Flott tur opp til Ama Dablam BC som ligger ved foten av Ama Dablam. Dette er en glimrende akklimatiseringsdag!

7

Opp i høyden

Pangboche – Periche (4240 m). Vi fortsetter oppover dalen mot Lhotse og har Ama Dablam på høyre side. Periche ligger i begynnelsen av dalen som går opp til Imja Tse (6182 m), også kjent som Island Peak, og Chukkung. Periche er berømt som senter for forskning innen høydemedisin og det er mulighet for besøk på det lokale høydemedisinske senteret.

8

Innover dalen

Periche – Lobuche (4910 m). Vi fortsetter innover dalen fra Periche, stien stiger bratt opp til Doughla og flater litt ut før vi passerer Thokla Pass (4620 m). På passet er det en rekke minnesmerker etter omkomne på Everest. Vi fortsetter opp til Lobuche med Khumbu-breen på høyre side.

9

Utsikt fra Kala Pattar!

Lobuche – Gorak Shep (5140 m). Kort dag opp til Gorak Shep. Mulighet for ettermiddagstur inn til Everest BC (5300 m) eller kveldstur opp på Kala Pattar (5600 m) for å se på den fantastiske utsikten mot Everest og Lhotse. Det er også mulig å besøke Kala Pattar neste morgen, men utsikten og muligheten for flotte bilder er klart best om kvelden, solen står opp rett bak Everest og om morgenen er det kraftig motlys. Det er mulig å droppe natten i Gorak Shep, og heller ta to netter i Lobuche. Dette er et komprimert program og vi reagerer alle litt forskjellig på akklimatiseringen. To overnattinger i Lobuche kan diskuteres med guiden.

10

Everest Basecamp!

Gorak Shep – Everest Basecamp (5300 m) – Gorak Shep – Dingboche (4350 m). Om morgenen går vi inn til Everest Basecamp, med retur ned dalen til Dingboche (4350 m). På høsten er det liten, eller vanligvis ingen aktivitet i Everest BC da de aller fleste ekspedisjonene er om våren. Derfor vil de fleste prioriterer Kala Pattar på denne tiden av året. På våren er det en liten by der inne med masse aktivitet oppe på Everest og da er dette et meget interessant besøk.

11

Motsatt side av dalen

Dingboche – Phortse (3810 m) – Namche Bazaar (3440 m). Vi returnerer ned til Pangboche. Her tar vi en interessant rute på motsatt side av dalen for Tengpoche, til en landsby som heter Phortse og som ligger ved inngangen til Gokyo-dalen. Etter litt mat fortsetter vi noen timer til og når Namche på ettermiddagen eller kvelden. 

12

Sherpaenes hovedstad

Namche Bazaar (3440 m) – Lukla (2800 m). Turen fra Namche og ned til Lukla går relativt radig og vi kan bruke litt tid på formiddagen til å se oss om i byen. Fint å besøke Sagarmatha National Park Center hvor vi blant annet har flott utsikt mot Everest og Tengboche, og evt. Sherpa Museum om vi får tid.

13

Ut av fjellet

Fly Lukla – Katmandu om morgenen. Ordning av utstyr og avslapping til kvelds.

14

Hjemreise

Avreise fra Katmandu

15

Tilbake i Norge

Ankomst Norge.

* På dag fem er vi litt usikre både på hvor langt vi rekker å gå og på hvor det kan være best å innkvartere seg. Dette avhenger også en god del av gruppestørrelsen. Te-huset i Phunki Tenga har trolig ikke kapasitet til å ta imot så veldig mange. Dette vil uansett ikke få så stor betydning. Terrenget ned til elven er lett og vi gjør det unna på kort tid dagen etter om nødvendig. Det vi mister i distanse tar vi igjen på akklimatiseringen om vi sover høyere, vel og merke så lenge alle er i form og ikke har presset for hardt dagen før.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Katmandu – Lukla
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • Transport t/r flyplassene

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Katmandu
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag i Katmandu
 • Lunsj og middag på fotturen, 15-20 USD per dag
 • Drikkevarer på fotturen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader og flyplassavgifter