Gokyo Valley

Gokyo Ri

Bildet viser utsikten fra Gokyo Ri. En krevende og spektakulær, men overkommelig tur i vakker natur i Khumbu-regionen ved Mount Everest. Turen inkluderer Gokyo Ri og Renjo La, i tillegg til sightseeing i Katmandu.

Pris: Fra kroner 17 990,- per person inkludert fly t/r Katmandu  Lukla.

Dato:

2023: 30.3 og 5.10 og ellers etter avtale

2024: 21.3 og 10.10 og ellers etter avtale

Dag

Program

1

Avreise

Norge – Katmandu. Avreise fra Norge. Tidspunkt avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunkt.

2

Ankomst Katmandu

Transfer til hotell Samsara Resort i Katmandu sentrum. Resten av dagen fri. Vi anbefaler middag på en av Thamels utmerkede restauranter.

3

Flott flytur

Katmandu – Lukla (2800 m) – Phakding (2800 m)/ Jorsale (2850 m). Fly til Lukla. Den spektakulære flyturen tar 45 min og vi lander på en 600 meter lang rullebane plassert på et platå over Dhude Khosi-elven. Etter lunsj går vi til Phakding eller inn til Jorsale, avhenger av hvilken flygning vi kommer med fra Katmandu. Kommer vi helt til Jorsale blir det en litt kortere etappe dagen etter.

4

Namche Bazaar

Phakding/ Jorsale – Namche Bazaar (3440 m). Vi passerer små landsbyer og skog av rododenrdon og gran og ankommer Monjo (2800 m) etter et par timer. Monjo er inngangen til Sagarmatha National park og vi må registreres og vise fram Park Permit. Deretter passerer vi Jorsale (2850 m) før vi krysser Dudhe Kosi på en meget luftig hengebro før vi starter stigningen opp mot Namche Bazaar, 5-6 timer.

5

Akklimatiseringsdag

Akklimatiseringsdag i Namche, sherpaenes hovedstad, utforsker den fargerike byen og den største høyfjells bazaaren i Nepal. På programmet står også et besøk i museum og Sagarmatha Nationalpark Center med flott utsikt mot Everest og Tengboche.

6

Khumjung

Namche – Khumjung (3790 m). En kort dag opp til Khumjung (3790 m) hvor vi får utrolig utsikt mot Ama Dablam og Thamserku. Vi besøker Khumjung Gompa. (Her oppbevares det en hodeskalle som etter sigende kommer fra en Yeti, hodeskallen har blitt analysert i USA og de antydet at den kanskje stammet fra en hjort.) Enkelte Everest-ekspedisjoner stopper i dette klosteret før de starter klatringen. Tenzing Norgay utførte dette ritualet før han besteg Everest med Hillary i 1953.

7

Sidedal

Khumjung – Dole (4040 m). Vi går opp en sidedal mot Gokyo og passerer Mong (3970 m) før vi går ned til bredden av Dudh Kosi på 3500 meters høyde. Stien klatrer videre opp til Dole hvor vi overnatter. Utsikten domineres av Tawachee (6542 m).

8

Flott dag

Dole – Machhermo (4410 m). Vi fortsetter oppover dalen mot Cho Oyu (8201 m), verdens sjette høyeste fjell. Vi passerer flere kharkas, gressletter der sherpaene finner beitemark for jakflokkene sine.

9

Gokyo

Machhermo – Gokyo (4750 m). Vi fortsetter innover dalen som domineres av den enorme sydveggen av Cho Oyu. Vi klatrer opp endemorenen til Ngozumpa-breen og kommer opp til den første av sjøene som ligger ved Gokyo. Vi passerer Longpova-sjøen (4690 m) og kommer fram til Gokyo, ved bredden av Dudh Pokhari, den største av de tre Gokyo-sjøene.

10

Fantastisk utsikt

Gokyo Ri (5350 m). Vi står opp tidlig for å bestige Gokyo Ri. Vi bruker to-tre timer opp og blir belønnet med en utrolig utsikt. Panoramaet består blant annet av Cho Oyu, Gyachung, Kang, Everest, Lhotse, Makalu, Cholatse og Tawachee. Under oss ligger de turkise innsjøene ved Gokyo.

11

Renjo La

Gokyo – Renjo La (5360 m) – Lungden (4350 m). Vi går vestover langs innsjøen ved Gokyo, krysser den nedre delen av Gokyo Ri før stien stiger opp til Renjo La. Vi når passet etter ca. fire timer og blir belønnet med fantastisk utsikt mot Everest, Lhotse, Cholatse og Tobache.. Fra passet går stien bratt nedover til innsjøen Angladumba La og videre ut dalen til Lungden.

12

Langs gammel handelsrute

Lungden – Thame (3750 m). Vi forsetter nedover dalen til Marulung som ligger ved elven Bhote Kosi. Vil følger nå en gammel handelsrute mellom Nepal og Tibet nedover dalen til Thame.

13

Tilbake i Namche

Thame – Namche Bazar. Vi følger elven Bhote Kosi ned til Namche,.  

14

Lang dag til Lukla

Namche Bazaar – Lukla. Dette er en lang dagstur nedover langs Dudh Kosi til flyplassen i Lukla.

15

Ut av fjellet

Fly fra Lukla til Katmandu om morgenen.

16

Eget opplegg

Katmandu. Sightseeing og handling i denne spennende byen, Nepals hovedstad, med nesten én million innbyggere.

17

Hjemreise

Avreise fra Katmandu med ankomst Norge samme dag. Avreise kan også legges til kvelden dagen før om dere ønsker det.  

 

Inkludert i prisen er følgende:  

 • Fly t/r Katmandu – Lukla
 • Tur iht. program
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • Sightseeing i Katmandu
 • Parkavgifter
 • Utgifter til guide og bærere

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo – Katmandu
 • Eventuell overnatting for flytilslutning i Norge
 • Vaksinasjoner og forsikringer
 • Visum
 • Lunsj og middag på fotturen, ca. 30-40 USD per dag
 • Lunsj og middag i Katmandu
 • Drikkevarer på fotturen
 • Tips til guider og bærere
 • Eventuelle ekstra hotellovernattinger i Katmandu på grunn av flyforsinkelser eller endring av program på grunn av sykdom, reiseforsikring dekker normalt dette