Langtang

Yala Peak summit

Nepal er et land med fantastisk natur og vi gleder oss over å kunne tilby enda en utrolig fjelltur i de majestetiske omgivelsene. Denne turen går til Langtang-området og målet er Yala Peak (5732 m). Totalt bruker vi 18 dager tur-retur Norge. Turen kan utvides med Naya Kanga (5844 m).

Pris: Fra kroner 17 590,- per person.

Dato:

2023: 30.3 og 5.10 og ellers etter avtale

2024: 21.3 og 10.10 og ellers etter avtale 

Dag

Program

1

Avreise

Norge – Katmandu.

2

Katmandu

Ankomst Katmandu. Transfer til vårt hotell. Avslapping og tid til å se seg om.

3

Sightseeing

Katmandu med sightseeing og eventuelle innkjøp. Om formiddagen drar vi på sightseeing i Katmandu med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar Square med sine fargerike templer, den 2000 år gamle Swayambunath stupa, kjent som Monkey Temple, Boudhnath og Pashupatinath, det mest berømte av Nepals templer. På ettermiddagen blir det tid til å utforske byen på egenhånd eller gjøre innkjøp for fotturen. Vi spiser middag på en av Thamels mange utmerkede restauranter.

4

4WD

Katmandu – Syabru Besi (1460 m). Vi kjører nordover fra Katmandu til Dhunche (1966 m) og videre til Syabru Besi (1460 m) med 4WD. Veien går gjennom et landskap med dype daler og flott utsikt mot de høye fjellene på grensen til Tibet. Etter Trishuli Bazaar er det slutt på asfalten og i dette området er det ofte veiutfordringer i forbindelse med større og mindre jordskred, særlig i regnsesongen. Vi overnatter på lokalt hotell.

5

Begynner fotturen

Syabru Besi – Lama Hotel (2340 m). Fotturen starter i Syabru Besi og vi bruker omkring fem timer opp til Lama Hotel (2340 m). Relativt lett dag i flott terreng gjennom skog og jordbruksområde med terrasser. Vi passerer Syabru (2120m) som ligger på en åsrygg mellom elvene Trisuli og Langtang. Flott utsikt mot Lantang Lirung (7245 m) og Tibetan Himal-kjeden. Vi fortsetter opp dalen til Lama Hotel og i bambusskogen er det mulig å se apekatter og med litt flaks rød panda og bjørn.

6

Akklimatiseringsdag

Dagstur i området rundt Lama Hotel (2340 m).

7

Opp i høyden

Lama Hotel – Langtang (3500 m). Vi følger Langtang-elven oppover dalen, det blir etter hvert brattere og vi passerer Ghora Tabela med sine frodige beitemarker. Flott utsikt mot Langtang Lirung (7246 m) og når vi nærmer oss Langtang åpner dalen seg og vi passerer flere små landsbyer med vanndrevne møller og bønnehjul. Langtang ligger på 3500 meters høyde og er senteret i dette området hvor de aller fleste livnærer seg med husdyrhold og dyrking av hvete, poteter, turnips og havre.

8

Fantastisk landskap

Langtang – Kyangjin Gompa (3870 m). Kort etappe på rundt tre timer opp til Kyangjin Gompa. Vi passerer små landsbyer og beitemarker for jak på veien. Vi krysser flere bekker og morener før vi går inn i en åpen dal omkranset av snødekte fjell. I Kyangjin er det et kloster og et statsdrevet ysteri. Vi er framme til lunsj og har resten av dagen fri til å se oss om i fantastisk natur.

9

Akklimatiseringsdag på 3870 meter

Kyangjin Gompa (3870 m) – Kyangjin Ri (4350 m) – Kyangjin Gompa. Dagen er satt av til hvile og akklimatisering. Vi besøker klosteret og ysteriet og de som ønsker det kan ta en fin liten akklimatiseringstur opp til Kyangjin Ri (4350 m) for å nyte fantastisk utsikt mot fjellene som omkranser dalen.

10

Toppstøtet nærmer seg

Kyangjin Gompa – Yak Kharka (4160 m). Vi går på god sti opp til Yak Kharka hvor vi overnatter i telt. De som ikke ønsker å prøve seg på toppen kan bli med klatregruppen opp til Yak Kharka. Det er veldig god sti opp hit. De vil kan følge morenene helt opp til toppleieren på 4600 meter. Vi ønsker klatregruppen lykke til og returnerer til Kyangjin Gompa.

11

Det blir kaldere

Yak Kharka – Toppleiren (4600 m). Klatregruppa følger en morene opp til toppleiren på 4600 meter. Etappen tar omkring fire timer. Denne strekningen har ofte en del snø og fottøy må tilpasses forholdene. Vi som eventuelt ikke skal på toppen kan enten la knær og hofter hvile en dag, eller bil med på en dagstur til Naya Kanga BC (4400 m). Turen tar mellom fem og seks timer. De aller sprekeste kan fortsette helt opp til toppleiren på 5000 meter. Husk bra med klær, og nok vann og mat. 

12

Toppdag Yala Peak!

Toppdagen tar normalt pluss-minus åtte timer. Vi går i tau med isøks og stegjern de siste 700 høydemetrene. Det aller siste stykket går på den smale toppryggen. Fra toppen av Yala Peak på 5732 meter har vi fantastisk utsikt mot Shishapangma, Dorje Lakpa, Ganchenpo, Naya Kanga, Tserko Ri, Langtang Lirung og mange andre tibetanske topper. Retur til Yak Kharka og videre til Kyangjin Gompa hvor vi overnatter i tehus. Trekkinggruppa har enten hviledag eller en lokal dagstur.

13

Ekstradag

Ekstradag i tilfelle dårlig vær eller vanskelige forhold.

14-17

Retur

Retur ned dalen via Lama Hotel og Syabru. 4WD til Katmandu.

18

Hjemreise

Hjemreise, med ankomst Norge på kvelden, natten eller neste dag avhengig av flybillettene. 

 

Tilleggstopp Naya Kanga (5844 m):

 

Dag

Program

13

Opp i fjellet

Kyangjin Gompa (3870 m) – Basecamp Naya Kanga (4400 m). Dette er en fin tur på mellom tre og fire timer. På ettermiddagen slapper vi av, spiser godt og rusler kanskje en tur over leiren til kvelds eller repeterer stegjern og isøksteknikk med guiden.

14

Basecamp

Basecamp – Highcamp Naya Kanga (5000 m). En ny fin dag i spektakulære omgivelser. Samme lengde som dagen før. Slapper av og ordner med utstyr.

15

Toppdag Naya Kanga!

Highcamp – Naya Kanga (5844 m) – Basecamp. Dette er en lang dag på opp mot 15 timer. Alpin start med vekking noe over midnatt. Går med hodelykter til lyset kommer på morgenen. Den første utfordringen er et bratt parti opp på breen hvor vi må klatre på faste tau med jumar opp og rappellere ned igjen på returen. Videre fortsetter den rolige anmarsjen til vi står ved bunnen av den siste veggen, en mellom 40 og 50 grader bratt helling hvor snøen ofte er dyp og tung. V belønnes for den harde jobbinga oppe på toppryggen, en kvass og luftig snødekt egg og en utsikt som er fullt på høyde med Yala Peak.

16

Ekstradag

Ekstradag i tilfelle dårlig vær eller vanskelige forhold.

17-20

Retur

Retur ned dalen via Lama Hotel og Syabru. 4WD til Katmandu.

21

Hjemreise

Hjemreise, med ankomst Norge på kvelden, natten eller neste dag avhengig av flybillettene.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Transport innenlands i Nepal
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • SIghtseeing i Katmandu

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Katmandu
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag i Katmandu
 • Lunsj og middag på fotturen, 15-20 USD per dag
 • Drikkevarer på fotturen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader og flyplassavgifter