Mera Peak

Mera Peak (6476 m) er en av de høyeste trekking toppene i Nepal og fra toppen har vi utsikt mot fem av verdens 8000 meter topper - Kangchenjunga, Makalu, Lhotse, Everest og Cho Oyu. Dette er en den ultimate Himalaya vandre- og klatretur.  Vi begynner med grundig akklimatisering gjennom jordbrukslandet og skog i Nepals "Middle Hills", bebodd av det hardføre Sherpa folket. Deretter krysser vi 3000 meter høye pass inn i den stort sett ubebodde Hinku-dalen. Vi etablerer base camp øverst i Hinku dalen der vi forbereder oss på toppstøtet. Turen er fysisk svært krevende på grunn av høyden men klatringen på Mera Peak er ikke teknisk vanskelig. Toppdagen består av snø og is som sjelden er brattere enn 30 grader. Det er lagt ut faste tau der det er nødvendig på en kort bratt del av ruten. På turen til basecamp bor vi i enkle tehus eller hytter. Over Khare vil vi overnatte i telt. Vi returnerer via en annen rute over den høye pass av Zatwra La (4600m) til Lukla der vi tar fly tilbake til Kathmandu. Mera Peak er det perfekte valget for de som liker å gå i fjellet og være med på en ekte Himalaya klatreekspedisjon.

Pris: Fra kroner 24 990,- per person inkludert fly t/r Katmandu  Lukla.

Dato:

2023: 30.3 og 5.10 og ellers etter avtale

2024: 21.3 og 10.10 og ellers etter avtale

Dag

Program

1

Avreise fra Norge

Norge – Katmandu. Flyreise avhenger av hvilke billetter som er tilgjengelige. Kan tilpasses den enkeltes ønsker og behov.

2

Katmandu

Ankomst Katmandu og transfer til hotell i Katmandu sentrum med resten av dagen fri til å se seg om rundt i byen.

3

Fly til Lukla. Videre til Paiya (2730 m) 3-4 timer.

Fly til Lukla. Den spektakulære flyturen tar 45 minutter og vi lander på en 600 meter lang rullebane plassert på et platå over Dhude Khosi-elven. Fra Lukla går vi mot sydover gjennom flere landsbyer og jordbruksområder med flott utsikt over åser og daler fram til Paiya som ligger omkranset av vakre furu- og rhododendrontrær. Overnatting i Paiya.

4

Paiya til Panggom (2850 m) 5-6 timer.

Etter frokost går vi ned dalesiden og krysser tømmerbroen over elven Paiya Khola. Fra elven er det jevn stigning opp til passet Kari La (3145m). Stien videre går gjennom rhododendron- og bambusskog gjennom med vakker utsikt mot Dudh Koshi-dalen og Kusum Kanguru (6367m) før vi når landsbyen Panggom der vi overnatter.

5

Panggom til Ningsow (2 745 m) 4-5 timer.

Vi starter dagen med en bratt stigning til Panggom La (3174m) og fortsetter ned til Sibuje. Stien går gjennom rhododendronskog og små Sherpa-landsbyer fram til Ningsow. Spektakulær utsikt mot sørsiden av Mera Peak (6,476m). Overnatting i Ningsow.

6

Nigsow til Chhetra Khola (3150 m) 7-8 timer.

Etter frokost går vi opp em bratt skråning gjennom rhododendron- og bambusskog til Ramailo Danda.  Fantastisk utsikt mot Mera Peak (6 476 m) og Kusum Kanguru (6 367 m). Fra Ramailo Danda går stien nedover gjennom skogen. Hvis vi er heldige kan vi se den sjeldne røde pandaen i dette området. Vi passerer en hule i fjellet ved Inkhu før vi ankommer Chhetra Khola der vi overnatter.

7

Chhetra Khola til Kothe (3600m) 6-7 timer

Vi går opp på fjellryggen ovenfor Kothe med flott utsikt innover den vakre og ville Hinku-dalen. Stien går gjennom bambus- og furuskog på smale stier med utsikt mot Mera Peak (6476m) og Hinku-dalen. Vi fortsetter langs fjellryggen og krysser til slutt Inkhu-elven til Kothe. Overnatting i Kothe.

8

Kothe til Tangnag (4350 m): 3-4 timer.

Dagen starter med stigning opp på fjellryggen over Inkhu Khola i skyggen ab sydveggen til Mera Peak (6,476m). Vi passerer Gondishungsom er en seter på vestbredden av Inkhu. Et lite stykke nord for Gondishung passerer vi den 200 år gamle Lungsumgba Gompa. En kort stigning fra Gompa og vi er framme i den lille landsbyen Tangnag. Overnatting i Tangnag.

9

Tangnag til Khare (5045 m) 2-3 timer.

I dag forlater vi engene og går mot Khare på en steinete sti. Vi følger morenen til Dig Kharkader vi har spektakulær utsikt over Charpate Himal. Stien går videre opp moreneryggen til leiren i Khare. Utsikten fra Khare er fantastisk med utsikt mot Mera Range, Kangtega (6685m), og flere andre snøkledde topper. Overnatting i Khare.

10

Akklimatisering og trening i Khare (5000m).

Dagen benyttes til hvile og gjennomgang av grunnleggende teknikker som vil bli brukt på breen.

11

Khare til Mera Base Camp (5416m).
På formiddagen går vi opp til Mera Base camp som ligger nær Mera La passet. Fra leiren har vi flott utsikt opp til High Camp og Mera Peak. Ettermiddagen brukes til hvile og påfyll av mat og drikke. Overnatting i telt.

12

Mera Base Camp til High Camp (5850m).
Fra passet er det en lang motbakke med jevn stigning opp til High Camp på 5850 m. Fra leiren har vi fantastis utsikt mot en lang rekke snøkledde topper. Ettermiddagen benyttes til hvile og viktig påfyll av mat og drikke. Overnatting i telt.

13

Mera High camp til Mera Peak (6,476m) med retur Mera Base Camp og Khare (5000m)

Toppdag! Det er jevn stigning opp mot toppen. Våre Sherpaer har allerede lagt ut faste tau der det er nødvendig. Turen opp er krevende men teknisk enkerl. Fra toppen av Mera Peak (6476m) blie vi belønnet med et imponerende panorama. Mt. Everest (8 848m), Mt. Lhotse (8,414m), Mt. Makalu (8,463m), Mt. Cho Oyu (8,188m), og mange andre snødekte fjell i Khumbu og Makalu-regionene kan sees fra toppen av Mera Peak (6,476m). Vi returnerer til Base Camp der vi spiser og drikker litt før vi går videre til Khare.

14

Ekstra dag. Brukes i Katmandu hvis denne dagen ikke brukes i fjellet.

15

Khare til Kothe (3600 m) 4-5 timer.

Etter uforglemmige dager på Mera returnerer vi til Kothe via Tangnag. Overnatting i Kothe.

16

Kothe til Thuli Kharka: 5-6 Timer.

Fra Kothe til Thuli Kharka går gjennom skogkledde områdene med furutrær og rhododendroner. Deretter krysser vi beiteområder og går opp til Thuli Kharka. Overnatting i Thuli Kharka.

17

Thuli Kharka til Lukla: 6-7 timer.

Vi starter dagen med en bratt stigning til Zatrwa La (4610m) og følger deretter ryggen ned til Lukla. Vi har tid til å utforske Lukla på ettermiddagen. Overnatting i Lukla

18

Fly til Katmandu

Fly Lukla – Katmandu om morgenen. Felles middag på kvelden. Hotell

19

Sightseeing

Katmandu med sightseeing og eventuelle innkjøp. Om formiddagen drar vi på sightseeing i Katmandu med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar Square med sine fargerike templer, den 2000 år gamle Swayambunath stupa, kjent som Monkey Temple, Boudhnath og Pashupatinath, det mest berømte av Nepals templer. På ettermiddagen blir det tid til å utforske byen på egenhånd eller gjøre innkjøp for fotturen. Vi anbefaler å spise middag på en av Thamels mange utmerkede restauranter.

20

Hjemreise

Avreise fra Katmandu. Avreise kan også legges til kvelden før om dere ønsker det. 

21

Tilbake i Norge

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:  

 • Fly t/r Katmandu – Lukla
 • Tur iht. program
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • I fjellet overnatting i te-hus og telt
 • Parkavgifter
 • Utgifter til guide og bærere
 • 15 kilo bagasje per deltaker i fjellet

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo – Kathmandu
 • Eventuell overnatting for fly tilslutning i Norge
 • Vaksinasjoner og forsikringer
 • Visum
 • Lunsj og middag på te-husene, ca. 30-40 USD per dag
 • Lunsj og middag i Katmandu
 • Drikkevarer på fotturen
 • Personlige forsikringer og vaksinasjoner
 • Tips til guider og bærere
 • Eventuelle ekstra hotellovernattinger i Katmandu på grunn av flyforsinkelser eller endring av program på grunn av sykdom (reiseforsikring dekker normalt dette)