Ultimate Everest

Gokyo and Dudh Pokhari from Gokyo Ri

Vi er veldig glade for å igjen kunne tilby denne utvidede turen via Gokyo Ri til Everest BC. Turen tar 22 dager tur-retur Norge. Kan om ønskelig også utvides med Island Peak. Bildet viser Gokyo og Dudh Pokhari sett fra Gokyo Ri.

Pris: Fra kroner 18 990,- per person inkludert fly t/r Katmandu Lukla.

Dato:

2023: 30.3 og 5.10 og ellers etter avtale

2024: 21.3 og 10.10 og ellers etter avtale

Dag

Program

1

Avreise

Norge – Katmandu. Avreise fra Norge. Tidspunkt avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunkt.

2

Ankomst Katmandu

Transfer til hotell Samsara Resort i Katmandu sentrum. Resten av dagen fri. Felles middag

3

Katmandu

Sightseeing og eventuelle innkjøp. Om formiddagen drar vi på sightseeing i Kathmandu med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar Square med sine fargerike templer, Boudhnath og Pashupatinath, det mest berømte av Nepals templer, og den 2000 år gamle Swayambunath stupa, kjent som Monkey temple. På ettermiddagen blir det tid til å utforske byen på egenhånd eller gjøre innkjøp for fotturen. Vi spiser middag på en av Thamels mange utmerkede restauranter.

4

Flott flytur

Katmandu – Lukla (2800 m) – Phakding (2800 m)/ Jorsale (2850 m). Fly til Lukla. Den spektakulære flyturen tar 45 min og vi lander på en 600 meter lang rullebane plassert på et platå over Dhude Khosi-elven. Etter lunsj går vi til Phakding eller inn til Jorsale, avhenger av hvilken flygning vi kommer med fra Katmandu. Kommer vi helt til Jorsale blir det en litt kortere etappe dagen etter.

5

Namche Bazaar

Phakding/ Jorsale – Namche Bazaar (3440 m). Vi passerer små landsbyer og skog av rododenrdon og gran og ankommer Monjo (2800 m) etter et par timer. Monjo er inngangen til Sagarmatha National park og vi må registreres og vise fram Park Permit. Deretter passerer vi Jorsale (2850 m) før vi krysser Dudhe Kosi på en meget luftig hengebro før vi starter stigningen opp mot Namche Bazaar, 5-6 timer.

6

Akklimatiseringsdag

Akklimatiseringsdag i Namche, sherpaenes hovedstad, utforsker den fargerike byen og den største høyfjells bazaaren i Nepal. På programmet står også et besøk i museum og Sagarmatha Nationalpark Center med flott utsikt mot Everest og Tengboche.

7

Khumjung

Namche – Khumjung (3790 m). En kort dag opp til Khumjung (3790 m) hvor vi får utrolig utsikt mot Ama Dablam og Thamserku. Vi besøker Khumjung Gompa. (Her oppbevares det en hodeskalle som etter sigende kommer fra en Yeti, hodeskallen har blitt analysert i USA og de antydet at den kanskje stammet fra en hjort.) Enkelte Everest-ekspedisjoner stopper i dette klosteret før de starter klatringen. Tenzing Norgay utførte dette ritualet før han besteg Everest med Hillary i 1953.

8

Sidedal

Khumjung – Dole (4040 m). Vi går opp en sidedal mot Gokyo og passerer Mong (3970 m) før vi går ned til bredden av Dudh Kosi på 3500 meters høyde. Stien klatrer videre opp til Dole hvor vi overnatter. Utsikten domineres av Tawachee (6542 m).

9

Flott dag

Dole – Machhermo (4410 m). Vi fortsetter oppover dalen mot Cho Oyu (8201 m), verdens sjette høyeste fjell. Vi passerer flere kharkas, gressletter der sherpaene finner beitemark for jakflokkene sine.

10

Gokyo

Machhermo – Gokyo (4750 m). Vi fortsetter innover dalen som domineres av den enorme sydveggen av Cho Oyu. Vi klatrer opp endemorenen til Ngozumpa-breen og kommer opp til den første av sjøene som ligger ved Gokyo. Vi passerer Longpova-sjøen (4690 m) og kommer fram til Gokyo, ved bredden av Dudh Pokhari, den største av de tre Gokyo-sjøene.

11

Fantastisk utsikt

Gokyo Ri (5350 m). Vi står opp tidlig for å bestige Gokyo Ri. Vi bruker to-tre timer opp og blir belønnet med en utrolig utsikt. Panoramaet består blant annet av Cho Oyu, Gyachung, Kang, Everest, Lhotse, Makalu, Cholatse og Tawachee. Under oss ligger de turkise innsjøene ved Gokyo. Vi går ned til Tauna om ettermiddagen.

12

Cho La

Tauna – Cho La (5340 m) – Dzongla (4830 m). Vi følger en dal østover fra Tauna og bruker ca. tre timer i enkelt terreng før vi starter klatringen opp til Cho La. Stien går opp en bratt fjellside, omlag 300 høydemeter, og kommer opp på en bre som vi følger et par kilometer før vi begynner nedstigningen til Dzongla. På vei ned går vi rett mot Lhotse-veggen og Ama Dablam. Hele turen tar rundt åtte timer. Vi har hatt to harde dager på rad nå så vi legger inn korte etapper de par neste dagene.

13

Rolig dag

Dzongla – Lobuche (4930 m). Enkel dag på gode stier og vi bruker ca. tre timer opp til Lobuche. Vi kommer inn på normalruten til Everest BC ovenfor Dughla og omgivelsene er overveldende. Vi ser blant andre Nuptse, Lhotse-veggen, Ama Dablam og Pumori. Hvis vi får plass tar vi inn på komfortable Eco Lodge i Lobuche, holder høy standard med blant annet dusj og dobbeltrom.

14

Kala Pattar

Lobuche – Gorak Shep (5160 m). Avreisetidspunkt avtales med guiden. Mulig å slappe av på formiddagen og spise lunsj før vi går opp til Gorak Shep. Ønsker dere å rusle av gårde allerede etter frokost er det selvsagt også mulig. Omgivelsene er fantastiske med Everest og Nuptse mot nord og Pumori mot vest. Vi overnatter på et av tehusene i Gorak Shep. Hvis været er bra kan de som ønsker ta den to-tre timer lange turen opp til Kala Pattar (5600 m). Utsikten mot Everest er uten sammenlikning best ved solnedgang hvis været er klart.

15

Everest Basecamp!

Gorak Shep – Everest Basecamp (5300 m) – Gorak Shep – Dingboche (4350 m). Om morgenen går vi inn til Everest Basecamp, med retur ned dalen til Dingboche (4350 m). På høsten er det liten, eller vanligvis ingen aktivitet i Everest BC da de aller fleste ekspedisjonene er om våren. Derfor vil de fleste prioritere Kala Pattar på denne tiden av året. På våren er det en liten by der inne med masse aktivitet oppe på Everest og da er dette et meget interessant besøk.

16

Grønne gressletter

Dingboche – Tengboche (3867 m). Vi fortsetter nedover dalen og er framme i Tengboche til middag. Fra Tengboches grønne gressletter har vi fantastisk utsikt mot Ama Dablam og Everest. Vi har også satt av tid til et besøk i Tengboche Monestary, det viktigste klosteret i Khumbu.

17

Tilbake i Namche

Tengboche – Namche Bazar. Vi går ned en bratt fjellside til Dudh Kosi og krysser elven på 3250 meters høyde. Fra elven er det en bratt stigning til Namche, fem timer.  

18

Lang dag til Lukla

Namche Bazaar – Lukla. Dette er en lang dagstur nedover langs Dudh Kosi til flyplassen i Lukla.

19

Ut av fjellet

Fly fra Lukla til Katmandu om morgenen.

20

Eget opplegg

Katmandu. Sightseeing og handling i denne spennende byen, Nepals hovedstad, med nesten én million innbyggere.

21

Hjemreise

Avreise fra Katmandu. Avreise kan også legges til kvelden dagen før om dere ønsker det.  

22

Tilbake i Norge

Ankomst Norge, tidspunkt avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige ved bestilling.  

 Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Katmandu – Lukla
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • Transport t/r flyplassene
 • SIghtseeing i Katmandu

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Katmandu
 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag i Katmandu
 • Lunsj og middag på fotturen, 15-20 USD per dag
 • Drikkevarer på fotturen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader og flyplassavgifter