Silkeveiens arkitektoniske mesterverk.

Registan, Samarkand

Bli med til silkeveiens oaser og se Sentral-Asias arkitektoniske mesterverk i Samarkand, Bukhara og Khiva. Byene var sentre for handel, kultur og vitenskap og har viktige knutepunkt mellom Østen og Europa i over 2000 år. Vi besøker praktfulle madrasa og moskéer med turkise kupler og utsmykket med fantastiske mosaikker. Byene har også fargerike markeder og basarområder med håndarbeid av ypperste kvalitet.

Pris: Fra kroner 9 990,- per person. Fly t/r Norge – Tashkent kommer i tillegg.

Om ikke annet er avtalt baseres prisen en gruppe på seks deltagere. Det er garantert tur uansett antall deltagere men for grupper med færre enn sekd seltagere blir det tillegg i prisen.

Best tid april - juni og september - november men turene kan arrangeres hele året. 

Datoer 2023

09.07, 30.07 og 11.08 2023 

Dag

Program

1

Avreise

Norge – Tashkent. Vi flyr fra Norge til Usbekistans hovedstad Tashkent. Med sine 2,5 millioner innbyggere er dette landets overlegent største by.

2

Tashkent
Ankomst Tashkent over midnatt. Transport til hotell. Ca kl 10 blir det sightseeing i Tashkent. Vi besøker Khast-Imam Square, Barak-Khan Madrasah, Kafal-al-Shashi Mausoleum, Kukeldash Madrasah og den eldste bazaar i Tashkent, Chorsu. På ettermiddagen besøker vi Museum of Applied Arts, Independence Square og Amir Temur Square.

3

Samarkand 
Tog til Samarkand (ca 2t). Rett etter ankomst starter vi sightseeing i Samarkand med et besøk i vakre Registan. Her finner vi tre fantastiske byggverk; Ulugbek, Sher Dor og til slutt Tillya Kari Madrasah med Golden Mosque som et av flere høydepunkt. Vi forsetter til imponerende Gur-Emir Mausoleum, gravene til Tamerlane og hans etterkommere. Etter lunsj drar vi til den storslåtte Bibi-Khonym Mosque og til Samarkands største marked Siab Bazaar. Til slutt besøker vi Shakh-i-Zinda, en rikt utsmykket aveny av mausoleer, blant de aller vakreste i den muslimske verden. Dagen avsluttes med et besøk til Ulugbeks astronomiske observatorium fra 1420.

4

Lyab-i Hauz Architectural Ensemble

Tog Samarkand – Bukhara (300 km, 1 t 30 m). Tidlig frokost og avreise til Bukhara. Bukhara var hovedstaden i det mektige Bukhara-emiratet og har en over 2300 år gammel historie. Byen er som et eneste stort museum med mer enn 140 arkitektoniske monumenter. Mange av monumentene ligger i gamlebyen sammen med flotte markeder og restauranter. Etter en kjapp lunsj starter vi sightseeing med besøk til Lyab-i Hauz Architectural Ensemble, ved en av de få gjenværende dammene i byen. Vi besøker Kukeldash Madrasah, Nadir Divan-Begi Madrasah, og en gammel innendørs bazaar. I bazaar-området ser vi innom en gull-broderings-fabrikk og ‘Karakul workshop’ hvor de produserer gjenstander av skinn eller ull.

5

Bukhara
Full dag i Bukhara. Vi starter med en tur til Samanids Mausoleum og Chashma Ayub Mausoleum fra 900-tallet. Vi fortsetter til flotte Bolo-Khauz Complex, bestående av moske og minaret som fremdeles er i bruk. Deretter er det duket for omvisning på det enorme fortet Ark Citadel. Neste stopp er vakre Po-i-Kalyan Complex med blant annet Kalyan Minaret, Ulugbek og Abdulazizkhan Madrasah. Vi spiser lunsj, før vi kjører ut av byen. Her tar vi en titt på Sitorai Mohi Khosa, sommerbostedet til den siste emiren av Bukhara, og avslutter dagens sightseeing med Bakhautdin Naqshbandi Complex, bygd på 1300-tallet, med navn etter grunnleggeren av den sufi-muslimske ordenen Naqshbandi. Dette er et viktig sted for muslimer og besøkes hvert år av et stort antall pilgrimer. Retur til hotellet i Bukhara.

6

Khiva

Bukhara – Khiva (440 km, 8-9 t). Etter frokost kjører vi gjennom ørkenene Kara-Kum som betyr ‘sort sand’, og Kyzyl-Kum som betyr ‘rød sand’, til Khiva. Vi holder oss langs Amudarya-elven, eller Oxus-elven som den er kjent som for oss i vesten. På ettermiddagen er det tid til å se seg litt om i byen.

7

Ichon-Qala/ Ichan Kala/ Itchan Kala

Klokka 09:00 starter vi sightseeing i den fantastiske gamlebyen Itchan Kala, liggende innenfor Khivas gamle bymurer. Gamlebyen har rundt 60 historiske monumenter og 250 gamle hus, disse bolighusene stammer hovedsakelig fra 1700- og 1800-tallet. Vi besøker mausoleet til Mahmoud Pakhlavan, en berømt kriger og poet på 1400-tallet. Vi fortsetter til Kunya-Ark Fort fra 1600-tallet, brukt av khanen og hans familie. Deretter besøker vi Islam Khoja Madrasah med sin 44 meter høye Minaret, Tash Khauli Alakuli Khan Palace, brukt som sommerbolig av khanene i Khiva, Juma-moskeen som fremdeles er i bruk, Muhammad Amin-khan Madrasah, den største i Sentral-Asia, og til slutt Avesta Museum.

8

Khiva – Urgench – Tashkent

Fly tilbake til Tashkent. Resten av dagen fri med mulighet for sightseeing eller shopping. Hjemreise på kveld eller natt avhengig av hvilke flybilletter som er tilgjengelige.

9

Norge

Ankomst Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

  • Fly Urgench - Tashkent
  • Tur ihht programmet ovenfor.
  • All overnatting i dobbeltrom med frokost

Følgende er ikke inkludert i prisen:

  • Flybillett t/r Oslo –Tashkent
  • Tips
  • Lunch og middag
  • Drikkevarer på turen.