Silkeveiens arkitektoniske mesterverk.

Registan, Samarkand

Bli med til silkeveiens oaser og se Sentral-Asias arkitektoniske mesterverk i Samarkand, Bukhara og Khiva. Byene var sentre for handel, kultur og vitenskap og har viktige knutepunkt mellom Østen og Europa i over 2000 år. Vi besøker praktfulle madrasa og moskéer med turkise kupler og utsmykket med fantastiske mosaikker. Byene har også fargerike markeder og basarområder med håndarbeid av ypperste kvalitet.

Pris: Fra kroner 16 490,- per person inkludert fly t/r Norge – Tashkent

Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser.   

Turen kan arrangeres hele året. Best tid april - juni og september - november men turene kan arrangeres hele året. 

Datoer 2022

09.07, 30.07 og 13.08 2022

Dag

Program

1

Norge –Tashkent

2

Tashkent
Ankomst Tashkent over midnatt. Transport til hotell.

3

Etter frokost kl 09:00 sjekker vi ut og møtes i resepsjonen.. 

Sightseeing i Tashkent med besøk til Khast-Imam Square, Barak-Khan Madrasah, Kafal-al-Shashi Mausoleum, Kukeldash Madrasah, den eldste bazaar i Tashkent “Chorsu”. Etter lunsj besøker vi museum of Applied Arts, Independence Square og Amir Temur Square.

Kl 15:00 kjører vi til Samarkand der vi overnatter. Tashkent – Samarkand (330 km, 4-5 t)

4

Samarkand 
Kl 10:00 starter vi sightseeing i Samarkand med besøk til vakre Registan med tre fantastiske byggverk; Ulugbek, Sher Dor og Tillya Kari Madrasah's. Et av mange høydepunkt er Golden Mosque som er en del av Tillya Kari Madrasah, Vi forsetter til imponerende Gur-Emir Mausoleum (gravene til Tamerlane og hans etterkommere). Etter lunsj besøker vi den storslåtte Bibi-Khonym Mosque og Samarkands største marked Siab bazaar. Til slutt besøker vi Shakh-i-Zinda, en rikt utsmykket aveny av mausoleer blant de aller vakreste i den muslimske verden. Dagen avsluttes med et besøk til Ulugbek astronomiske observatorium fra 1420.

5

Samarkand – Bukhara.
Etter frokost kl 08:00 kjører vi til Bukhara. Bukhara var hovedstaden i det mektige Bukhara emiratet og har en over 2300 år gammel historie. Byen er et stort museum med mer enn 140 arkitektoniske monumenter. Mange av monumentene ligger i gamlebyen sammen med flotte markeder og restauranter.
Etter lunsj starter vi sightseeing med besøk til Lyab-i Hauz Architectural Ensemble som ligger ved en av de få gjenværende dammene i byen. Vi besøker Kukeldash Madrasah, Nadir Divan-Begi Madrasah, og en gammel innendørs bazaar. I bazaar området besøker vi en gull broderings fabrikk og Karakul workshop der de produserer gjenstander av skinn eller ull.
Samarkand – Bukhara (300 km, 4-5 hours)

6

Bukhara
Full dag i Bukhara. Vi starter med et besøk til Samanids Mausoleum og Chashma Ayub Mausoleum fra 900 tallet. Vi fortsetter til flotte Bolo-Khauz Complex som består av moske og minaret som fremdeles er i bruk. Deretter besøker vi det enorme fortet Ark Citadel der vi får en omvisning. Neste stopp er vakre Po-i-Kalyan Complex som består av blant annet Kalyan Minaret, Ulugbek og Abdulazizkhan Madrasah.

Etter lunsj besøker vi to steder utenfor Bukhara: Sitorai Mohi Khosa som var sommer bosted til den siste emiren av Bukhara. Til slutt besøker vi Bakhautdin Naqshbandi complex fra 1300 tallet som har navn etter grunnleggeren av den sufi-muslimske ordren Naqshbandi. Dette er et viktig sted for muslimer som besøkes av stort antall pilgrimer.

Retur til Bukhara. Overnight at the hotel.

7

Bukhara – Khiva

Etter frokost kjører vi mellom Kara-Kum (sort sand) og Kyzyl-Kum (rød sand) ørkenene til Khiva langs Amudarya elven eller Oxus som den er kjent som i vesten. På ettermiddagen er det tid til å se seg litt om i byen.

Bukhara - Khiva (440 km, 8-9 hours)

8

Khiva – Urgench – Tashkent

Kl 09 starter vi sightseeing i den historiske gamlebyen Ichan-Kala som ligger innenfor de gamle bymurene i Khiva. Gamlebyen har rundt 60 historiske monumenter og 250 gamle hus, som hovedsakelig stammer fra det attende eller det nittende århundre. Vi besøker mausoleet til Mahmoud Pakhlavan som var en berømt kriger og poet på 1400 tallet.  Vi fortsetter til Kunya-Ark fortet fra 1600 tallet som ble brukt av khanen og hans familie. Deretter besøker vi Islam Khoja Madrasah med sin 44m høye Minaret, Tash Khauli Alakuli Khan Palace som ble brukt som sommerbolig av khanene i Khiva, Juma moskeen som fremdeles er i bruk, Muhammad Amin-khan Madrasah som er størst i Sentralasia og Avesta Museum

På kvelden tar vi fly tilbake til Tashkent. Hotell.

9

Tashkent
Fridag med mulighet for sightseeing eller shopping.
Hjemreise på kveld eller natt.

10

Ankomst Norge.

Pris: Fra kroner 14 490,- per person inkludert fly t/r Norge – Tashkent

Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser.   

Turen kan arrangeres hele året. Best tid april - juni og september - november men turene kan arrangeres hele året. 

Datoer 2022

09.07, 30.07 og 13.08 2022

Inkludert i prisen er følgende:

  • Flybillett t/r Oslo –Tashkent.
  • Tur ihht programmet ovenfor.
  • All overnatting i dobbeltrom med frokost

Følgende er ikke inkludert i prisen:

  • Tips
  • Lunch og middag
  • Drikkevarer på turen.