Cho Oyu

Cho Oyu

Cho Oyu (8201 m) er verdens sjette høyeste fjell og et av de lettest tilgjengelige av våre fjorten topper over 8000 meter. Vi bestiger fjellet fra Tibet og Det tibetanske platå, et område som i tillegg til Cho Oyu også huser Shishapangma og Mount Everest.

Pris fra kr 295 900,- pr prs.

Dag

Program 

1

Avreise

Avreise Norge.

2

Katmandu

Ankomst Katmandu (1300 m). Transfer til vårt hotell i Katmandu sentrum. Resten av dagen fri. Felles middag. Hotell.

3

Sightseeing

Katmandu. Levere inn passene på Den kinesiske ambassaden. Sightseeing og eventuelle innkjøp. Før lunsj drar vi på sightseeing i Katmandu med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar square med sine fargerike templer, den 2000 år gamle Swayambunath (Monkey temple), Boudhnath og det som kanskje er Nepals mest berømte tempel, Pashupatinath. Etter mat blir det tid til å utforske byen på egenhånd eller gjøre noen siste innkjøp. Til kvelds spiser vi middag på en av Thamels mange utmerkede restauranter. Hotell.

4

Brief

Katmandu. Brifing om turen. Henter passene på ambassaden. Resten av dagen brukes til pakking og handling. Mulighet for sightseeing. Hotell.

5

Busstur

Buss til Nyalam (3750 m) i Tibet. Vi starter fra Katmandu tidlig om morgenen og kjører til grensbyen Kodari (1770 m). Vi passerer Nepals grensekontroll og krysser Bota Kosi-elven over Friendship Bridge til Zhangmu, grensebyen til Tibet. Her møter vi vår liaison offiser og går gjennom toll og passkontrollen. Vi tar en kinesisk buss videre opp til Nyalam (3750 m). Vi overnatter i byens beste, men veldig enkle hotell. Vi er nå i en overgangssone mellom det Tibetanske platå og Himalaya. Vi tilbringer to netter her for å akklimatisere oss til høyden. Hotell.

6

Hviledag

Hvile i Nyalam (3750 m). Akklimatiseringsdagen i Nyalam kan brukes til å slappe av I Tashi Amdo-teashop eller til en kort fottur opp mot et av de Buddhistiske gompas eller tempel i de omliggende høydedragene. Hotell.

7

Utsikt

Buss til Tingri (4342 m). Veien videre går innover Det tibetanske platå til Tingri. Vi har fantastisk utsikt mot Shishapangma, Cho-Oyu og Everest på veien.  Byen er liten med kun en gate omringet av teltene til de Tibetanske nomadene. Halvparten av de etniske Tibetanerne er nomader og bor i telt det meste av året.  Vårt enkle hotell har en liten restaurant men høyden gjør at de fleste sliter litt med appetitten. Det er ruiner av et gammelt fort på en høyde utenfor byen med utsikt mot Everest, Lhotse, Cho-Oyu og Shishapangma.

8

Akklimatisering

Hvile og akklimatisering i Tingri.

9

Basecamp

Tingri – Cho Oyu basecamp (4900 m). Neste morgen kjører vi til Cho Oyu BC. Turen inn, 44 km på grus, følger Ra Chu-dalen med fantastisk utsikt mot Himalaya. BC ligger nedenfor Jabula-breen, også kalt Kyetrag- eller Gyabrag-breen. Camp.

10

Organisering

Hvile i BC. Organisere utstyr og forsyninger.

11

Mellomleir

Gå halvveis til Advanced basecamp (5600 m). Vi tar oss god tid og bruker to dager opp til ABC. Natten tilbringer vi i en mellomleir (5100 m). ABC blir i realiteten BC fra nå av.

12

Rolig dag

Hvile og akklimatisering i mellomleir.

13

ABC

Gå til ABC (5600 m).

14

Puster ut i ABC

Hvile og organisering av utstyr i ABC. Terrenget på Cho Oyu er spennende og varierende, stort sett mellom ti og femti grader bratt, men med enkelte nær vertikale seksjoner med is, snø eller fjell. Alle disse blir klatret med faste tau for maksimal sikkerhet. 

15

Grus

Dagstur til Camp 1 (6400 m). C1 ligger på en sadel i bunnen av North-west ridge. Stien til C1 er en miks av løs grus, stein, is og snø. Stien har fått tilnavnet "Horrible hill" og de fleste går opp i fjellstøvler. På dette tidspunktet vil deltakerne etter hvert får individuelle planner for akklimatisering og videre fremdrift. Gjengen vil bli delt opp i flere små grupper. Dagene vil i grove trekk se omtrent ut som under, men justeringer etter vær, snøforhold og akklimatisering vil forekomme: 

16

Hvile i ABC.

17

Gå til C1 for overnatting.

18

Tur opp mot Camp 2 (6700 m). North-west-ridge går opp til North-west-face og på veien passerer vi en enkel seks meter høy teknisk seksjon av is og snø. C2 ligger i en skråning rett ovenfor. Retur til ABC.

19

Hvile i ABC.

20

Hvile i ABC.

21

Går til C1 for overnatting.

22

Går til C2 for overnatting.

23

Tur opp mot C3 (7400 m). C3 ligger på North-west-face. Toppforsøket starter her i fra. Retur til ABC.

24

Hvile i ABC.

25

Hvile i ABC.

26

Hvile i ABC.

27

Går til C1, overnatting.

28

Går til C2, overnatting.

29

Går til C3, overnatting.

30

Toppforsøk hvis været er bra. På toppdagen passerer vi en del enkle steinete opptak. Oppe på selve topp-platået foretar vi en lang travers over det brede platået bort til en liten høyde som markerer toppen (8201 m). Fra toppen kan vi se Everest, Lhotse, Nuptse, Makalu og hele Khumbu-dalen.

31

Toppforsøk.

32

Toppforsøk.

33

Toppforsøk.

34

Toppforsøk. Retur til C2.

35

Retur til ABC.

36

Pakking

Etter toppen pakker vi ned alt utstyr og alt søppel og går ned til BC. Fra BC blir vi kjørt til Tingri der vi har en liten fest i den lokale restauranten og overnatter på hotell.

37

Retur

Retur til Katmandu, varm dusj og et herlig måltid på en av de glimrende restaurantene I Thamel.

38

Siste dag i Katmandu

Pakking og shopping i Katmandu. Avskjedsmiddag.

39

Hjemreise.

40

Ankomst Norge.

 

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser og mindre grupper.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Katmandu
 • Tur iht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Katmandu med frokost
 • Transport og overnatting og mat mellom Katmandu og BC
 • På fjellet overnatter vi i telt, hver deltager har eget telt i BC
 • All mat, samt kaffe, te og renset eller kokt vann på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Alle nødvendige klatretillatelser og liaison offiser
 • Kjøkkentelt med bord og stoler i BC
 • Bruk av felles utstyr som fastetau, radio, etc.
 • Klatresherpa for gruppen, en sherpa per 2-3 deltakere 
 • Sightseeing Katmandu
 • Førstehjelpsutstyr som oksygen, gamowbag, etc.
 • Transport fra og tilbake til flyplassene i Katmandu

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Katmandu
 • Eventuelle ekstra overnattinger på hotell i Katmandu
 • Drikkevarer som Cola og flaskevann på turen
 • Private forsikringer og vaksinasjoner
 • Visumkostnader, USD 50
 • Flyplassavgift, ca. USD 10
 • Privat bruk av satelittelefon
 • Oksygen