Baruntse

Baruntse summit ridge

Bli med til topps på det fjellet i verden med den flotteste utsikten fra toppen. Om vær og forhold spiller på lag vil vi kunne nyte Lhotse, Mount Everest, Kangchenjunga, Makalu fra toppen. Baruntse (7129 m) er en teknisk overkommelig 7000 m topp med faste tau på de bratteste partiene. 

Pris fra kr 89 900,- pr prs.

Dag

Program 

1

Avreise

Avreise fra Norge.

2

Ankomst Katmandu

Transfer til hotell i Katmandu sentrum. Resten av dagen fri. Felles middag.

3

Katmandu

Orientering om turen, avslapping, eventuelle innkjøp og pakking. Mulighet til å se seg om i byen på egenhånd. Til kvelds spiser vi middag på en av Thamels mange utmerkede restauranter. Hotell.

4

Spektakulær flytur

Fly til Lukla (2800 m). Den spektakulære flyturen tar 45 min og vi lander på en 600 meter lang rullebane som ligger på en hylle over Dhude Khosi-elven. Etter lunsj går vi til Phakding (2800 m) hvor vi overnatter.

5

 

Sherpaenes hovedstad

Phakding – Namche Bazaar (3440 m). Vi passerer små landsbyer og skog av rododendron og gran og ankommer Monjo (2800 m) etter et par timer. Monjo er inngangen til Sagarmatha-nasjonalpark og vi må registreres og vise fram 'Park permit'. Deretter passerer vi Jorsale (2850 m) før vi krysser Dudhe Kosi på en meget luftig hengebro før vi starter stigningen opp mot Namche Bazaar. Turen tar fem-seks timer, ofte også mer.

6

Hviledag

Akklimatiseringsdagen i Namche bruker vi til å utforske den fargerike byen, Sherpaenes hovedstad, og den største høyfjellsbazaar i Nepal. På programmet står også besøk i Sherpa-museum og Sagarmatha-nasjonalpark-senter, her er det flott utsikt mot Everest og Tengboche.

7

Oppover Khumbu

Namche – Pangboche (3860 m). Vi går ned til Dudhe Kosi, krysser en ny hengebro og klatrer opp til Tengboche. I Tengboche ligger det viktigste klosteret i regionen. Hele dagen har vi fantastisk utsikt mot Ama Dablam om været spiller på lag. Vi overnatter i Pangboche.

8

Khumbu på sitt beste

Pangboche – Dingboche (4410 m). En flott og relativt lettgått etappe opp til Dingboche. Vi kommer tett på de lokale forholdene og har i klart vær fantastisk utsikt mot de hvite fjellene.   

9

Inn mot Island Peak

Pangboche – Chukhung (4730 m). Sammen med de trofaste bærerne våre går vi fra Pangboche til Chukhung som ligger nær Island Peak. Turen opp til Baruntse Basecamp gir oss muligheten til å komme tett på lokalbefolkningen og kulturen deres her oppe i fjellregionen under verdens høyeste fjell. Flott utsikt mot Ama Dablam og Lhotse.

10

Mot Amphu Labtsa-passet

Chukhung – Amphu Labtsa Highcamp (5213 m). Fra Chukhung bryter vi av mot høyre og trekker opp med Ama Dablam på den ene siden og Island Peak på den andre siden.  Ankomst BC

11

Hviledag

Vi slapper av og beveger oss rolig rundt i Amphu Labtsa Highcamp. Bruker dagen til å sjekke utstyr, spise godt og akklimatisere som best vi kan.

12

Over passet

Amphu Labtsa Highcamp – Amphu Labtsa Pass (5845 m) – Panch Pokhari (5274 m). Dette er en fantastisk dag både med tanke på omgivelsene og fot turen, og med tanke på akklimatiseringsgevinsten. Vi passerer passet på 5845 meter og går ned til Panch Pokhari på 5274 meter.

13

Til Baruntse Basecamp

Panch Pokhari – Baruntse BC (5300 m). Vi etablerer BC på ca. 5300 meters høyde. Hver deltaker får eget telt og vi samarbeider med resten av teamet med å få opp spisetelt. Det er viktig at vi finner oss til rette i campen og organiserer oss godt. BC er flott plassert i den brede dalen på morenen ved foten av fjellet. Vi har et nydelig lite vann rett i nærheten av campen.

14

Hvile og akklimatisering.

15

Vi forbereder oss med litt trening på is og bruk av tau på en isvegg nær leiren.

16

Til Camp 1

Baruntse BC – Camp 1 (6120 m). Fra BC følger vi den høyre delen av Barun Glacier og beveger som mot fjellet i retning West Col. Først krysser vi en relativt flat og vid morene og et oppsprukket parti med is til en snørenne opp til West Col. Det siste partiet er ganske bratt, opp mot 50 grader, og sikret med faste tau. På toppen flater terrenget ut og vi kommer opp på et platå. Her oppe på platået etablerer vi C1.     

17

Camp 2

C1 – C2 (6400 m) – C1 – BC. Vi utforsker ruten oppover til C2. Etappen er ganske kort, men vi er i kommet skikkelig opp i høyden og det er veldig normalt at kroppen føles relativt tung. Vi følger breen oppover i ganske slakt terreng, vi passerer både åpne og skjulte bresprekker og sikrer oss med faste tau der det er nødvendig. Etter hvert blir det brattere før det igjen flater ut og vi setter opp C2 på ca. 6400 meter.

18

Toppdag!

C2 (6400 m) – Baruntse (7129 m). Alpin start med hodelykter fra C2 litt over midnatt. Første del går opp et bratt isfelt før vi beveger oss inn på et slakere område på 6500 meter. Terrenget vider seg ut og vi fortsetter oppover en snødekt skulder på omtrent 45 grader opp til 6700 meter. Herifra går vi inn på den relativt skarpe toppeggen opp til toppkjeglen og topper ut på 7129 meter over havet. Fantastisk utsikt fra toppen mot Lhotse, Everest, Kangchenjunga, Makalu og Khumbu Himal!   

19

Ekstradag

Reservedag for toppstøt og dagsform, værforhold eller andre variabler ikke spiller på lag. Eventuelt retur til BC, ordning av utstyr og avslapping.

20

Ekstradag

Reservedag. Alternativt nedpakking av BC.

21

Retur

Flott tur gjennom Panc Pokari dalen til Ampu Laptsa BC (5450 m).   

22

Ampu Laptsa

Ny kryssing av det spektakulære Ampu Laptsa passet (5845 m) og videre til Chukhung der vi overnatter.

23

Lett i steget

Chukhung – Panhboche (3985 m). Fin og lett etappe mot til Pangboche på Everest BC ruten.

24

Til Namche Bazaar (3450 m)

Vi passerer Tengboche og går videre til Namche.

25

Namche til Lukla og flyplassen.

26

Ny spektakulær flygning

Vi flyr fra Lukla til Katmandu.

27

Avrunding

Katmandu. Avskjedsmiddag. Mulighet for sightseeing med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar square med sine fargerike templer, den 2000 år gamle Swayambunath (Monkey temple), Boudhnath og det som kanskje er Nepals mest berømte tempel, Pashupatinath. Eventuelt hjemreise her for de som ønsker det, men i utgangspunktet er det greit å ha en ekstra dag i Katmandu før hjemreisen i tilfelle det blir forsinkelser i fjellet eller i forbindelse med flygningen fra Lukla. 

28

Hjemreise

Fly tilbake til Norge.

29

Norge

Ankomst Norge

Inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Katmandu – Lukla
 • Hotell i Katmandu med frokost
 • Sightseeing i Katmandu
 • Alle nødvendige klatretillatelser og liaison offiser
 • Transport fra Katmandu til BC inkludert mat og overnatting
 • Transport av utstyr til BC
 • Tre måltider per dag i fjellet
 • Kjøkkentelt med bord og stoler i BC
 • Kokk i BC
 • Telt, hver deltager har eget telt i BC
 • Bruk av felles utstyr som faste tau, radio, etc.
 • Klatresherpaer for gruppen, en klatresherpa for hver 2-3 deltager
 • Førstehjelpsutstyr som oksygen, gamowbag, etc. 

Ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Katmandu
 • Tilslutningsbillett til Oslo og eventuell overnatting
 • Ekstra netter på hotell i Katmandu
 • Lunsj og middag i Katmandu
 • Visum til Nepal, kjøpes på flyplassen ved ankomst Katmandu, ca. 50 USD
 • Privat bruk av satellittelefon
 • Drikkevarer
 • Tips