Gjennom tre land rundt Mt Blanc massivet. En av verdens mest spektakulære fotturer.

Chamonix og Mont Blanc

Vi har samlet de fineste etappene av Tour du Mont Blanc i en pakke. I løpet av åtte dager tur-retur Norge rekker vi fantastiske fjellturer i både Frankrike, Sveits og Italia.  

Dag

Program

1

Avreise

Norge – Genève – Chamonix. Fly fra Norge til Genève i Sveits. Denne byen med knappe 200 000 innbyggere ligger sørvest i landet nær grensen til Frankrike. Fra Genève til Chamonix er det en drøy time i bil eller minibuss. Vel fremme i Chamonix sjekker vi inn på hotellet og gjør oss klar til middag med en kort briefing om dagene som kommer. Ankomsttidspunkt avhenger av hvilke flyalternativer som til enhver tid er de mest gunstige. 

2

Col de Tricot

Chamonix – Les Houches – Bellevue (1800 m) – Col de Tricot (2120 m) – Les Contamines (1200 m). Gondol opp til Bellevue og videre til fots til Col de Tricot. Vi går ned til Les Contamines via Chalet de Miage. Vi kjører opp til Les Houches og tar gondolen opp til Bellevue. Vi går gjennom granskog med fantastisk utsikt mot Bionassay Glacier og Aiguille de Bionassay på motsatt side av dalen. Stien krysser elven Bionassay på en hengebro og fortsetter opp til Col de Tricot på 2120 meter. Foran oss ser vi mot Dome de Miage (3673 m) og nede i dalen kan vi se den idylliske landsbyen Chalet de Miage, omlag 45 minutters gange unna. Deretter fortsetter vi opp til et pass ovenfor Chalet de Miage. Fra passet er det nedover til Le Truc (1720 m), et fint sted for en liten pause, før vi rusler gjennom skogen ned til landsbyen Les Contamines (1200 m) og videre langs elven til vårt hotell.

Lengde: 14 km/ 7-8 t

Stigning: + 680 m, – 1300 m

Høyde overnatting: 1200 m

3

2469 meter over havet

Les Contamines (1200 m) – Refuge La Balme (1706 m) – Col de Bonhomme (2469 m) – Les Chapieux (1554 m). Rolig start langs elven til Notre Dame de la Gorge. Fra elven går stien bratt oppover og vi følger den steinsatte romerske veien som antas brukt av Hannibal. Vi stopper på hytten Le Balme og forbereder oss på etappen til Col de Bonhomme. Dette er en lang, jevn stigning og på passet ligger det ofte snø tidlig i sesongen. Passet finner vi 2469 meter over havet, en kjente høyde for nordmenn, og er dagens høyeste punkt. Vi traverserer til Croix de Bonhomme, før vi vi går ned til Les Chapieux (1554 m).

Lengde: 19 km/ 8-9 t

Stigning: + 1340 m, – 940 m

Høyde overnatting: 1554 m

4

Inn i Italia

Les Chapieux (1554 m) – Refuge Les Mottets (1864 m) – Col de la Seigne (2513 m) – Courmayeur (1224 m) – Val Ferret (ca. 1660 m). Vi går innover dalen fra Les Chapieux mot Refuge Le Mottets (1864 m). Herfra er det jevn stigning til Col de la Seigne (2513 m). Passet ligger på grensen mellom Frankrike og Italia med fantastisk utsikt mot Brenva-siden av Mont Blanc. Stien går nedover i Italia og passerer det restaurerte tollhuset, La Casermetta, der det er ulike utstillinger om økosystemet i Mont Blanc-regionen. Lenger nede passerer vi Elizabetta Refuge og videre til starten av Val Veni langs imponerende Aiguille Noire de Peuterey (3373 m). Vi fortsetter nedover dalen og passerer en av Alpenes mange klassiske morene-innsjøer og kommer til slutt til veien ved La Visaille. Her tar vi buss eller bil til den berømte klatre- og ski-byen Courmayeur. Vi rekker en liten titt på byen før vi drar videre til vårt hotell i Val Ferret (ca. 1660 m).

Lengde: 21 km/ 7 t

Stigning: + 780 m, – 920 m

Høyde overnatting: Ca. 1660 m

5

Col du Grand Ferret

Val Ferret (ca. 1660 m) – Col du Grand Ferret (2530 m) – La Fouly (1600 m) – Champex (1470 m). Vi starter å gå fra hotellet og foran oss ligger en lang stigning opp til Col du Grand Ferret (2530 m). Etter 20 minutter kan vi ta et raskt stopp for en ekte italiensk cappuccino på Rifugio Elena (2061 m). Fra hytta tar det omkring to timer til toppen av passet hvor vi har utsikt mot snødekte Grand Combin (4090 m) og Mont Dolent (3749 m), sist nevnte deles av Frankrike, Sveits og Italia. Vi krysser passet og er nå i Sveits der terrenget er flatere med beitemark og små støler. Vi går ned til fjellhytten La Peule (2071 m). Etter en kort stopp tar vi en alternativ rute videre, og går langs den bratte åssiden på en smal sti i kupert terreng før den går bratt ned til elven. Vi fortsetter ned dalen til La Fouly. Herifra kjører vi til Champex (1470 m), landsbyen ligger flott til ved en vakker innsjø høyt oppe i fjellet.

Lengde: 15 km/ 7-8 t

Stigning: + 900 m, – 1050 m

Høyde overnatting: 1470 m

6

Tilbake til Chamonix

Champex (1470 m) – Bovine Trail (2040 m) – Col de la Forclaz (1527 m) – Chamonix. I dag tar vi den vakre Bovine Trail gjennom enger hvor de berømte sveitsiske kampkyrne tilbringer sommermånedene. Fra hotellet er det bratt stigning opp til gresslettene og muligheten for en kaffepause på en av gårdene blir godt tatt imot. Dette er en behagelig spasertur med spektakulær utsikt over den øvre Rhône-dalen, dagens høyeste punkt er på 2040 meter over havet. Vi har flott utsikt mot over Lac Leman og vi avslutter fotturen ved veien på passet Col de la Forclaz (1527 m) mellom Martigny og Chamonix. Transfer til vårt hotell.

Lengde: 15 km/ 6-7 t

Stigning: + 825 m, – 770 m

Høyde overnatting: 1000 m

7

Lac Blanc

Dagstur til vakre Lac Blanc med utsikt over Mont Blanc. Tilbake til Charmonix.

Dagens tur har spektakulær utsikt over dalen til Mont Blanc massivet. Vi går opp gjennom Aiguilles Rouges naturreservat og følger en åskam til Lac Blanc. Er vi heldige får vi se både fjellgeiter og murmeldyr på veien. Ved Lac Blanc går vi innom ei fjellhytte og her kan vi kjøpe oss lunsj eller noe å drikke.  Etter lunsj går vi ned til midtstasjonen på La Flegere og tar gondolen ned til dalen. Mulighet for å ta en titt på Charmonix før vi returnerer til hotellet.

Lengde: 11 km/ 6-7 t

Stigning: + 1140 m, – 630 m

Høyde overnatting: 1000 m

8

Hjemreise

Chamonix – Genève – Norge. Transport til flyplassen for hjemreise, tidspunkt avhenger av hvilke flygninger som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur I henhold til programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom i Chamonix
 • Overnatting i flersengsrom på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide
 • Transport t/r Genève - Chamonix

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Genève
 • Tilslutnings fly til Oslo
 • Tips til guide
 • Lunsj og middag
 • Ekstra overnatting i Chamonix
 • Drikkevarer
 • Forsikringer