Kazbegi – flotte dagsturer som passer alle aldre

chaukhebi_kazbegi

Åtte dager med flotte fjellturer og god mat i fantastiske omgivelser. Georgia byr på alt en fjellturist kan ønske seg. Mellom dagsturene i pittoresk natur bor vi på et hyggelige lite vertshus i Kazbegi. Fotturene er godt tilrettelagt og passer for alle. Mulig å legge inn en eller to netter på luksuriøse ROOMS Hotel Kazbegi for de som ønsker det mot slutten av turen.


Turen kan utvides med noen dager badeferie ved Svartehavet eller med en bestigning av Mt. Kazbek (5047 m).

Pris: Fra kroner 12 990,- per person inkludert fly t/r Norge – Tbilisi.

Dato: Hver uke hele sesongen

2019

Juni: 14, 21, 28.6
Juli: 5,12,19,26.7
August: 2, 9, 16,23, 30.8
September: 6, 13, 20, 27.9
Oktober: 4, 11, 18.10

Dag

Program

1

Avreise

Avreise fra Norge.

2

Tbilisi

Vi ankommer Tbilisi om morgenen, møtes på flyplassen og blir fraktet til hotellet. Ankomsttidspunktet avhenger av hvilke fly vi kommer med. De som er sultne etter flyturen får seg en matbit, før vi setter kursen mot gamlebyen – The Old Town – for sightseeing. Gamlebyen byr på et rikt utvalg severdigheter innenfor et relativt lite område, etter flyturen er det godt å strekke litt på seg og vi går de få minuttene mellom høydepunktene. Vi begynner med Metekh Church, kirken er bygd på slutten av 1200-tallet og ligger veldig fint til på en klippe rett ved elven Mtkvari. Vi besøker Narikala Fortresssom med flott utsikt over byen. Vi avslutter sightseeingen med et besøk på Sulphur Bath. Overnatting på hotell i Tbilisi.    

3

Opp mot fjellene

Etter frokost på hotellet setter vi kursen opp i fjellene mot Kazbegi. På turen kjører vi innom Georgias tidligere hovedstad, Mtskheta, for en kjapp omvisning i den 3000 år gamle byen. Her, som i Tbilisis eldre bydel, finnes arkitektur fra så tidlig som på 500-tallet. Både Jvari Church og Svetitskhoveli Cathedral er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Fra Mtskheta går turen videre opp den vakre og stadig omtalte Georgian Military Highway, som strekker seg helt fra Tiblisi og til den russiske grensen der vi besøker Gveleti fossene. Overnatting på gjestehus i Kazbegi. Som har rundt 2000 innbyggere og er det administrative senteret i regionen. (4 km til fots/ 300 m høydeforskjell)

4

Dagstur

Kazbegi (1750 m) – Gergeti (2170 m) – Sabertse Pass (3150 m) – Kazbegi. Etter frokost pakker vi lunsjen, tar på gode sko og går til fjells. Fra Kazbegi tar det i overkant av tre timer opp mellom frodige dalsider og skogsterreng til Gergeti Trinity Church på 2170 meters høyde. Kirken er bygd på 1300-tallet og ligger utsøkt til på en gresskledt høyde over elven Chkheri med utsikt mot breene på Mt. Kazbek (5047 m). Fra Gergeti Trinity Church er det to muligheter, de som ønsker det kan fortsette oppover mot Sabertse Pas på 3150 meter, herifra er utsikten mot Mt. Kazbegi virkelig spektakulær. De som synes de har fått nok høydemeter kan rusle ned til den smale dalen Dariali Gorge som strekker seg helt til den russiske grensen. Gruppen samles igjen på gjestehuset i Kazbegi. Dusj, middag og kanskje et godt glass vin til kvelds. (14 km/ 1200 m)

5

Fottur i Juta

Kazbegi – Juta (2200 m) – Kazbegi. Dagen begynner vi med en kjøretur gjennom spektakulære Sno Valley til den lille landsbyen Juta (2200 m). Turen på den relativt smale veien tar langt inn i fjellheimen og vi forstår etter hvert hvorfor landsbyen er avskåret fra resten av landet hele vinteren. Det å komme til Juta kan oppleves som en liten tidsreise, landsbyen og innbyggerne har holdt på mange av de gamle tradisjonene og det er naturlig å sammenlikne det vi ser med hvordan vi hadde det i Norge for ganske mange tiår siden. Fra Juta tar vi beina fatt på fint tilrettelagt sti opp til omkring 2600 meter over havet og foten av Mt. Chaukhebi (3842 m), vandringen tar totalt pluss minus fire timer. (9 km/ 500 m)

6

Truso Gorge

Kazbegi – Truso Gorge – Kazbegi. Etter en god frokost kjører vi til den vakre dalen Truso Gorge, kjent som et av Kaukasus’ flotteste områder. Vi passerer isolerte landsbyer med sine gamle tårn. Truso Gorge er ca. 25 km lang og er dannet av elven Tergi. I dalen finner vi unike geologiske formasjoner i flotte farger. På ettermiddagen kjører vi tilbake til gjestehuset i Kazbegi. (20 km/ 400 m)

7

Khada-dalen

Stefantsminda – Khada Gorge – Tbilisi. Vi kjører til Gudari og går innover Khada-dalen. Vakker natur med grønne gressbakker og masse fargerike blomster. Vi besøker Khada Fortress, bygd utover på 1500-, 1600-, og 1700-tallet, før vi ankommer landsbyen Quesheti hvor bilene venter på oss. Vi fortsetter tilbake til Tbilisi. Hotell. (12 km/ 850 m)

8

Hjemreise

Retur til Norge tidlig på morgenkvisten, med ankomst tidlig formiddag.

 

Prisen avhenger av hvilke flybilletter som er tilgjengelige på bestillingstidspunktet. Om ikke annet er avtalt baseres prisen på billigste billett t/r Oslo og seks deltagere, men det er mulig å be om pris også fra andre flyplasser.   

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Tbilisi
 • Tur iht. programmet over
 • Transport t/r flyplassen i Tbilisi
 • Overnatting i dobbeltrom
 • All mat, samt te, kaffe og kokt eller renset vann på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bagasjetransport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Visumkostnader
 • Tillegg for enkeltrom
 • Ev. oppgradering til ROOMS i Kazbegi
 • Middag og lunsj på hotellet i Tiblisi og under transport
 • Billetter til severdigheter
 • Drikkevarer som vin, cola og flaskevann på turen 
 • Private forsikringer
 • Tips