Kazbegi – flotte dagsturer som passer alle aldre

Stepantsminda view of Kazbek and Trinity

Åtte dager med flotte fjellturer og god mat i fantastiske omgivelser. Georgia byr på alt en fjellturist kan ønske seg. Mellom dagsturene i pittoresk natur bor vi på et hyggelige lite vertshus i Kazbegi. Fotturene er godt tilrettelagt og passer for alle. Mulig å legge inn en eller to netter på luksuriøse ROOMS Hotel Kazbegi for de som ønsker det mot slutten av turen.

Turen kan utvides med noen dager badeferie ved Svartehavet, vintur eller med en bestigning av Mt. Kazbek (5047 m).

Pris: Fra kroner 12 990,- per person.

Datoer 2024: 7-15.6, 28.6-7,7, 5-13.7, 19 - 27.7, 2-10.8, 23.8 -31.8, 6 - 14.9, 20-28.9 . Eller etter avtale, fleksible datoer hele sesongen fra slutten av mai og ut i oktober.

Dag

Program

1

Avreise

Avreise fra Norge.

2

Tbilisi

Vi ankommer Tbilisi om morgenen, møtes på flyplassen og blir fraktet til hotellet. Ankomsttidspunktet avhenger av hvilke fly vi kommer med. De som er sultne etter flyturen får seg en matbit, før vi setter kursen mot gamlebyen – The Old Town – for sightseeing. Gamlebyen byr på et rikt utvalg severdigheter innenfor et relativt lite område, etter flyturen er det godt å strekke litt på seg og vi går de få minuttene mellom høydepunktene. Vi begynner med Metekh Church, kirken er bygd på slutten av 1200-tallet og ligger veldig fint til på en klippe rett ved elven Mtkvari. Vi besøker Narikala Fortress med flott utsikt over byen. Vi avslutter sightseeingen med et besøk på Sulphur Bath. Overnatting på hotell i Tbilisi, frokost inkludert.    

3

Kazbegi

Tbilisi – Mtskheta – Georgian Military Highway – Gveleti Waterfalls – Kazbegi. Etter frokost på hotellet setter vi kursen opp i fjellene mot Kazbegi. På turen kjører vi innom Georgias tidligere hovedstad, Mtskheta, for en kjapp omvisning i den 3000 år gamle byen. Her, som i Tbilisis eldre bydel, finnes arkitektur fra så tidlig som på 500-tallet. Både Jvari Church og Svetitskhoveli Cathedral er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Fra Mtskheta går turen videre opp den vakre Georgian Military Highway, som strekker seg helt fra Tbilisi og til den russiske grensen hvor vi besøker de flotte fossene i Gveleti Waterfalls. Overnatting på gjestehus i Kazbegi. Kazbegi har rundt 2000 innbyggere og er det administrative senteret i regionen. Ca. fire kilometer gåing og 300 høydemeter.

4

Dagstur

Kazbegi (1750 m) – Gergeti (2170 m) – Sabertse Pass (2900 m) – Kazbegi. Etter frokost pakker vi lunsjen og gjør oss klar for fjelltur. Vi kjører opp Gergeti Trinity Church på 2170 meters høyde. Kirken er bygd på 1300-tallet og ligger utsøkt til på en gresskledt høyde over elven Chkheri med utsikt mot breene på Mt. Kazbek (5047 m). Fra Gergeti Trinity Church går vi opp til Sabertse Pas på 2900 meter og herfra er utsikten mot Mt. Kazbegi virkelig spektakulær. Etter fjellturen kjører vi til Dariali Gorge nær den den russiske grensen. Dagens etappe til fots er på ca. 8-9 kilometer og 730 høydemeter. Gruppen samles igjen på gjestehuset i Kazbegi. Dusj, middag og kanskje et godt glass vin til kvelds.

5

Fottur i Juta

Kazbegi – Juta (2200 m) – Kazbegi. Dagen begynner vi med en kjøretur gjennom spektakulære Sno Valley til den lille landsbyen Juta (2200 m). Turen på den relativt smale veien tar langt inn i fjellheimen og vi forstår etter hvert hvorfor landsbyen er avskåret fra resten av landet hele vinteren. Det å komme til Juta kan oppleves som en liten tidsreise, landsbyen og innbyggerne har holdt på mange av de gamle tradisjonene og det er naturlig å sammenlikne det vi ser med hvordan vi hadde det i Norge for ganske mange tiår siden. Fra Juta tar vi beina fatt på fint tilrettelagt sti opp til omkring 2600 meter over havet og foten av Mt. Chaukhebi (3842 m). Vandringen er på ca. 500 høydemeter, ni kilometer og tar totalt pluss minus fire timer.

6

Truso Gorge

Kazbegi – Truso Gorge – Gudauri. Etter en god frokost kjører tar vi med oss bagasjen og kjører til den vakre dalen Truso Gorge, kjent som et av Kaukasus’ flotteste områder. Vi passerer isolerte landsbyer med sine gamle tårn. Truso Gorge er ca. 25 km lang og er dannet av elven Tergi. I dalen finner vi unike geologiske formasjoner i flotte farger. Etter en tur på ca. 20 kilometer og 400 høydemeter kjører vi videre til vårt hotell på skistedet Gudauri som vi passerte på vei inn i fjellet dag 3. 

7

Khada-dalen

Gudauri – Khada Gorge – Tbilisi. Vi går innover Khada-dalen. Vakker natur med grønne gressbakker og masse fargerike blomster. Vi besøker Khada Fortress bydg på 1500-, 1600-, og 1700-tallet, og ankommer landsbyen Quesheti hvor bilene venter på oss etter tolv kilometer og totalt 850 høydemeter. Vi fortsetter tilbake til Tbilisi. Hotell. 

8

Fridag

Fridag i Tbilisi.

9

Hjemreise

Retur til Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur iht. programmet over
 • Transport t/r flyplassen i Tbilisi
 • Overnatting i dobbeltrom
 • All mat, samt te, kaffe og kokt eller renset vann på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bagasjetransport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Norge – Tbilisi
 • Visumkostnader
 • Tillegg for enkeltrom
 • Ev. oppgradering til ROOMS i Kazbegi
 • Middag og lunsj på hotellet i Tiblisi og under transport
 • Billetter til severdigheter
 • Drikkevarer som vin, cola og flaskevann på turen 
 • Private forsikringer
 • Tips