Island

Laugavegar

Dette er en tur med store kontraster. Vi starter i den moderne byen Reykjavik og går en spennende fottur blant vulkaner, isbreer og lavaformasjoner. Turen går gjennom Islands spektakulære vulkanske landskap i det sørlige høylandet. Laugavegar stien går gjennom dramatisk vulkanske landskap i Fjallabak. Etter fotturen kjører vi den populære Golden Circle.

Dag

Program

1

Norge – Reykjavik. Transfer til hotell. På kvelden blir det briefing og middag.

Mulighet for å ta en titt på byen hvis flyet ankommer tidlig på dagen. Reykjavik har 190.000 innbygger (Island har totalt ca 280.000 innbyggere) og er en spennende moderne by sentrum er kompakt og lett å utforske.

2

Reykjavik via Hekla til Landmannalaugar.

Dagens etappe går gjennom juv og og forbi varme kilder til Hrafntinnusker.

Etter en tidlig frokost kjører vi til Landmannalaugar. Kjøreturen tar litt under 4 timer, gjennom et av de mest naturskjønne områdene på Island. Vi kjører østover, krysser det høye myrområdet Hellisheidi og passerer sør for den dampende vulkanen Hengill. På veien passerer vi også drivhusene i Hveragerdi, hvor varmt vann er billigere enn kaldt vann. Nedkjøling av bygninger er et større problem enn oppvarming! Øst for Thjorsa-elven fortsetter vi innover landet nord for Hekla som en av Islands aktive vulkaner med site utbrudd i februar 2000. Vi går nå inn i Domadalur (Dommedagsdalen) som er porten til Fjallabak naturreservat. Dette er er en villmark som stadig endres av vulkansk aktivitet og eroderes av isbreer, elver og vind. Vi spiser lunsj i Landmannalaugar før vi starter på første etappe til til Hrafntinnusker. Stien går sydover og krysser vi den 500 år gamle lavastrømmen Laugahraun der det er flere varme kilder. Stien stiger jevnt og vi passerer mange dampventiler og krysser en rekke bølgende ryolitt-åser før vi går ned til de varme kildene ved Storihver. Dette er et mystisk landskap som tatt ut fra Ringenes Herre-filmene. Her får vi et godt inntrykk av de store kreftene som har skapt dette landskapet. Fjell har blitt skapt og omformet over tusenvis av år med vulkansk aktivitet og isbreerosjon. Oppe på platået stiger dampen i alle retninger fra spekker i bakken og vi er framme ved Hrafntinnusker fjellhytte sent på ettermiddagen. Vår bagasje er på plass på hytten og dagen avsluttes med felles middag.

Lengde: 11 km / 4-5 t

Stigning: +500 m, -50 m

3

Gjennom kaotisk canyon område til den vakre innsjøen Alftavatn (svanesjøen).

Vi fortsetter sydover inn i canyon området sør for Hrafntinnusker. Stien går gjennom  kløftene ved Jokultungur og passerer hundrevis av dampende varme kilder og gjørme bassenger. Ruten går i kupert terreng over snøflekker og vi har utsikt til de mørke vulkanske slettene ved Alftavatn og breene Myrdalsjokull og Eyjafjallajokull. Vi krysser den sørlige kanten av Torfajokull og går ned en lang skråning til den svarte sanden og palagonitt rygger rundt Alftavatn. Vi overnatter på Alftavatn hytten.

Lengde: 12 km / 4-5 t

Stigning: +80 m, -600 m

4

Elvekryssninger og via den svarte sandsletten i Maelifellssandur til Emstrur.

I dag må vi krysse flere elver på vei sydover og mot Myrdalsjokull breen. Noen av breelvene har bro men noen må vi vasse over. Etter en lang jevn stigning går vi ned til den grønne oasen Hvanngil der det ligger en fjellhytte. Vi fortsetter over et par elver til den surrealistiske 5 kilometer brede, svarte sandsletten i Maelifellssandur som ligger under toppen av Storasula. Vi går mot den gamle vulkanen Hattfell og kommer fram til Emstrur-regionen hvor bøndene pleide å ha sauene på beite om sommeren. Før vi ankommer Botnar fjellhytte besøker vi den praktfulle 200 m dype Markarfljot kløften sør for Hattfell. Overnatting på Botnar fjellhytte

Lengde: 16 km / 6-7 t

Stigning: +130 m, -160 m

5

Gjennom Markarfljot kløftene til den spektakulære Thorsmork-dalen.

Dagens etappe starter med å krysse broen over elven Emstrur. Deretter gårvi gjennom den praktfulle Markarfljot kløften spm ble dannet av smeltevann fra et vulkanutbrudd under isbreen. Effektene av erosjon er tydelige i Thorsmork-dalen. For første gang i løpet av turen går vi inn i en grønn og frodig dal som strekker seg fram til Thorsmork. Den siste delen går gjennom tykk bjørkeskog, hvor lavaryggene er dekket med krattskog og vakre arktiske blomstene. Thorsmork betyr Thors skog og dalen er omgitt av breelver og bratte isbreer. Dette er et av de vakreste stedene på Island og og populært utfartsmål for Reykjaviks turgåere. Vi overnatter på en av Thorsmork-hyttene.

Lengde: 17 km / 6-7 t

Stigning: +200 m, -450 m

6

Retur fra Thorsmork til Reykjavik via sørkysten.

Vi tilbringer formiddagen i Thorsmork der vi kan gå noen av de mange korte fotturene i området. Et alternativ er å besøke Songhellir hulen og det er også muligh til å gå opp til utsiktspunktet valahnukur med utsikt mot breene Myrdalsjokull (1460m) og Eyjafjallajokull (1666m). Etter lunsj kjører vi til Reykjavik der vi overnatter

Lengde: 6 km / 2-3 t

Stigning: +100 m, -100 m

7

I dag kjører vi Islands berømte Golden Circle som er en populær rute mellom 3 av Islands mest besøkte attraksjoner. Vi starter i Reykjavik og kjører en rundtur i de sørlige fjellene (230 km). Vi besøker blant annet  Thingvellir nasjonalpark, Geysir geotermisk område, og Gullfoss.

8

Hjemreise

Hjemreise med mulighet for besøk til de varme kildene Blue Lagoon

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur i henhold til programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom på hotellene
 • Overnatting på sovesal på fjellhyttene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide
 • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Reykjavik
 • Tilslutnings fly til Oslo
 • Tips til guide
 • Lunsj og middag
 • Drikkevarer
 • Forsikringer