Den populære Laugavegar stien med svømmetur mellom to kontinenter og Golden Circle.

Laugavegar og Silfra

Dette er en tur med store kontraster. Vi starter i den moderne byen Reykjavik og går deretter Laugavegar stien blant vulkaner, isbreer og lavaformasjoner i det sørlige høylandet. Etter fotturen kjører vi til Tingvellir og svømmer mellom to kontinenter i Silfra riften. Til slutt kjører den populære Golden Circle.

Mulighet for besøk til den aktive Fagradalsfjall vulkanen.

Dag

Program

1

Norge – Reykjavik. Transfer til hotell. På kvelden blir det briefing og middag.

Mulighet for å ta en titt på byen hvis flyet ankommer tidlig på dagen. Reykjavik har 190.000 innbygger (Island har totalt ca 280.000 innbyggere) og er en spennende moderne by sentrum er kompakt og lett å utforske.

2

Reykjavik via Hekla til Landmannalaugar.

Etter en tidlig frokost kjører vi til Landmannalaugar. Kjøreturen tar litt under 4 timer, gjennom et av de mest naturskjønne områdene på Island. Vi kjører østover, krysser det høye myrområdet Hellisheidi og passerer sør vulkanen Hengill. Vi passerer også drivhusene i Hveragerdi Village, hvor varmt vann er billigere enn kaldt vann. Nedkjøling av bygninger er et større problem enn oppvarming! Øst for Thjorsa-elven fortsetter vi innover landet nord for Hekla som en av Islands aktive vulkaner med site utbrudd i februar 2000. Vi går nå inn i Domadalur (Dommedagsdalen) som er porten til Fjallabak naturreservat. Dette er er en villmark som stadig endres av vulkansk aktivitet og eroderes av isbreer, elver og vind. Vi spiser lunsj i Landmannalaugar før vi tar en ettermiddagstur i området. Dette er et fasinerende landskap med sort lava og fjellsider med grønt, rødt, gult og hvite. Før middag har vi mulighet for et bad i de vatrme kildene. Overnatting på hytte.

 https://www.fi.is/en/mountain-huts/all-mountain-huts/landmannalaugar

3

Landmannalaugar – Hrafntinnusker – Álftavatn (24 km)

Vi går sydover og krysser vi den 500 år gamle lavastrømmen Laugahraun der det er flere kilder. Stien stiger jevnt og vi passerer mange dampventiler og over en rekke bølgende ryolitt-åser før vi går ned til de varme kildene ved Storihver. Dette er et mystisk landskap som tatt ut fra Ringenes Herre-filmene. Her får vi et godt inntrykk av de store kreftene som har skapt dette landskapet. Fjell har blitt skapt og omformet tusenvis av år med vulkansk aktivitet og isbreerosjon. Oppe på platået stiger dampen i alle retninger fra spekker i bakken og vi er framme ved Hrafntinnusker fjellhytte til lunsj. Vi fortsetter sydover inn i canyon området sør for Hrafntinnusker. Vi går gjennom  kløftene ved Jokultungur og passerer hundrevis av dampende varme kilder og gjørme bassenger. Ruten går i kupert terreng over snøflekker vi har utsikt til de mørke vulkanske slettene ved Alftavatn og breene Myrdalsjokull og Eyjafjallajokull. Vi krysser den sørlige kanten av Torfajokull og går ned en lang skråning til den svarte sanden og palagonitt rygger rundt Alftavatn. Vi overnatter på Alftavatn hytten.

https://www.fi.is/en/mountain-huts/all-mountain-huts/alftavatn

Lengde: 24 km / 8 t
Stigning: +580 m, -650 m

4

Elvekryssninger og via den svarte sandsletten i Maelifellssandur til Emstrur.

I dag må vi krysse flere elver på vei sydover og mot Myrdalsjokull breen. Noen av breelvene har bro men noen må vi vasse over. Etter en lang jevn stigning går vi ned til den grønne oasen Hvanngil der det ligger en fjellhytte. Vi fortsetter over et par elver til den surrealistiske 5 kilometer brede, svarte sandsletten i Maelifellssandur som ligger under toppen av Storasula. Vi går mot den gamle vulkanen Hattfell og kommer fram til Emstrur-regionen hvor bøndene pleide å ha sauene på beite om sommeren.

 https://www.fi.is/en/mountain-huts/all-mountain-huts/emstrur

Lengde: 16 km / 6-7 t
Stigning: +130 m, -160 m

5

Emstrur – Thorsmork - Reykjavík

Dagens etappe starter med å krysse broen over elven Emstrur. Deretter gårvi gjennom den praktfulle Markarfljot kløften spm ble dannet av smeltevann fra et vulkanutbrudd under isbreen. Effektene av erosjon er tydelige i Thorsmork-dalen. For første gang i løpet av turen går vi inn i en grønn og frodig dal som strekker seg fram til Thorsmork. Den siste delen går gjennom tykk bjørkeskog, hvor lavaryggene er dekket med krattskog og vakre arktiske blomstene. Thorsmork betyr Thors skog på hver side av dalen er det breelver og bratte isbreer. Dette er et av de vakreste stedene på Island og og populært utfartsmål for Reykjaviks turgåere. Retur til Reykjavik på kvelden. Hotell.

Lengde: 17 km / 6-7 t
Stigning: +200 m, -450 m

6

Snorkeling mellom to kontinenter i Silfra og «Golden Circle»

Vi kjører til Thingvellir der vi har mulighet for en rundtur før svømmeturen i Silfra.   for Iført tørrdrakt svømmer vi gjennom krystallklart vann i riften mellom den nordamerikanske og den europeiske kontinentalplaten. Fantastiske formasjoner og utrolig klart vann gjør dette til en uforglemmelig opplevelse. Etter svømmeturen forsetter vi til Gullfoss og Kerid krateret før vi returnerer til Reykjavik.

7

Hjemreise

Hjemreise med mulighet for besøk til de varme kildene Blue Lagoon

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur i henhold til programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom på hotellene
 • Overnatting på sovesal på fjellhyttene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide
 • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Reykjavik
 • Tilslutnings fly til Oslo
 • Tips til guide
 • Lunsj og middag
 • Drikkevarer
 • Forsikringer