De beste dagsturene i Dolomittene.

Dolomites

Dolomittene byr på noen av de ypperste fotturene i verden. De karakteristiske høye grå klippene er omgitt av glitrende innsjøer, krystallklart vann og frodige enger dekket av markblomster. Denne vakre delen av de italienske Alpene er det en av de beste stedene i Europa for fotturer, med utmerket transportinfrastruktur, mange steder å bo, og mange ting for besøkende å se og gjøre.

Dag

Program

1

Norge – Cortina. Transfer til hotell. Briefing og middag.

2

Den fantastiske blå innsjøen Sorapiss

Etter frokost kjører vi ca 15 min opp til Paso tre Croci der vi starter fotturen. Første del går gjennom skogen og etter ca 4,5 km går vi opp to trapper som er sikret med kabler. Vi passerer fjellhytten Rifugio Vandelli al Monte Sorapis og fortsetter ned til innsjøen De som ønsker kan gå til motsatt ende av sjøen for nok et flott utsiktspunkt. Vi returnerer samme vei vi kom og stopper på fjellhytten for en matbit. Retur til passet og videre tilbake til Cortina med bil.

Lengde: 13,5 km / 3-4,5 t

Stigning: +/163 m

3

Tre Cime di Lavaredo Circuit

Etter frokost kjører vi 45 min opp til Rifugio Auronzo (2330 m) ved foten av de karakteristiske klippene Tre Cime di Lavaredo. Etter 2 km passerer vi Rifugio Lavaredo og følger stien som går nærmest klippene. Vi forsetter opp til sadelen Forcella Lavarado og videre til fjellhytten Rifugio Locatelli med fantastisk utsikt. Stien fortsetter rundt Tre Cime di Lavaredo og på veien kan vi se en rekke huler fra første verdenskrig da dette var et strategisk viktig område. Stien passerer passet Forcella Col og vi stopper på fjellhytten Malga Langalm før vi fortsetter forbi noen flotte små vann og opp til et lite pass før siste biten tilbake til Rifugio Auronzo. Tilbake til Cortina med bil.

Lengde: 10,2 km / 3-4,5 t

Stigning: +/190 m

4

Rundturen Alpe di Sennes

I dag vil vi gå den flotte rundturen Alpe di Sennes som byr på variert terreng med skog, grønne beitemarker, innsjøer og spektakulært fjellandskap. Vi kjører ca 20 minutter til Rifugio Ra Stua der fotturen starter. Ruten vil gå igjennom de to nasjonalparkene Parco Naturale delle Dolomite D’Ampezzo og Naturpark Fanes-Sennes-Prags. Første del går oppover gjennom skogen og etter ca 3,8 km går vi ut av skogen og kommer fram til fjellhytten Rifugio Fodara Vedla. Vi går videre i en time til Sennes hutte gjennom kupert terreng med utsikt mot flotte fjell i alle retninger. På Rifugio Biella stopper vi for en matbit og noe kaldt å drikke. Fra hytten har vi dagens flotteste utsikt! Stien fortsetter nedover dalen og etter 45 min kommer vi fram til vakre Lago Gran de Foses. Fra innsjøen er det ca tre km tilbake til parkeringsplassen der vi tar bil tilbake til hotellet. Vi henter bagasjen og kjører til Canazei (1,5t)

Lengde: 17,1 km / 5-7 t

Stigning: +/- 368 m

5

Viel del Pan Marmolada

Dagens tur følger en historisk rute brukt av handelsmenn til transport av mel mellom dalene. Dette er en tur med det ypperste i Dolomittene kan tilby av naturopplevelser. Vi tar kabelbanen opp til Bellavista og møter fatnastisk utsikt mot toppene Sassolungo massivet, Marmolada, Sella Towers, Pordoi og Catinaccio. Stien går gjennom kupert terreng med fantastisk utsikt fram til Rifugio Belvedere di Canazei og videre til Rifugio Viel del Pan. Herfra kan vi se målet for dagens tur Lago di Fedaia som ligger i storslåtte omgivelser ved foten av Marmolada. Vi stopper på Rifugio Castiglioni Marmolada der vi har god tid til lunsj og nyte utsikten før vi kjører tilbake til Canazei.

Lengde: 9,4 km / 2-3 t

Stigning: - 175 m

6

Rundt Sassopiatto og Sassolungo

Dagens tur vil være krevende, men belønningen er fantastisk natur. Vi kjører ca 30 min fra Canazei til Passo Sella. Fra hotellet går det bratt oppover til Rifugio Friedrich August. Vi går mot Passo Pordoi og høyre for stien har vi Sassolungo massivet og til venstre Marmolada. Litt høyere opp får vi øye på toppen Col Rodella. Vi passerer Rifugio Sasso Piatto med utsikt mot Catinaccio og Sciliar massivene før vi går inn I område med barskog, runder Sassopiatto og får øye på Odle fjellene. Stien fortsetter østover og vi runder Sassolungo og fortsetter sydover tilbake til Passo Sella. Bil tilbake til hotellet i Canazei.

Lengde: 16,4 km / 5-6 t

Stigning: +480/- 220 m

7

Rundt Nuvolau

Etter frokost kjører vi opp til Passo Falzarego der fotturen starter. Stien går bratt oppover og bak oss domineres utsikten av Le Tofane massivet med La Tofana di Rozes. Stien følger foten av fjellet Averau med utsikt mot Mount Civetta og Marmolada. Vi tar en pause på fjellhytten Rifugio Averau før vi fortsetter opp til toppen av Nuvolau 2575m med fantastisk utsikt. Fra toppen returnerer vi til Rifugio Averau og fortsetter til Rifugio Scoiattoli. Stien går bratt nedover til Bain de Cable Car og videre gjennom skogen til Passo Falzarego. Retur til hotellet med bil.

Lengde: 13,5 km / 3,5-5 t

Stigning: +/- 350 m

8

Transfer til flyplass for hjemreise

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur i henhold til programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide
 • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Venezia
 • Tilslutnings fly til Oslo
 • Tips til guide
 • Lunsj og middag
 • Drikkevarer
 • Forsikringer