De beste fotturene i Lofoten

Reine

Bli med til fantastiske Lofoten! En uke med flotte fotturer i et av verdens vakreste landskap. Høydepunktene står i kø med toppturer til Reinebringen, Munken, Ryten, Himmeltinden og Festvågtinden. I tillegg besøker vi Bunes stranda og går den flotte kyststien mellom Unstad og Eggum. Overnatting i komfortable rorbuer.

Dag

Program

1

Reise til Bodø. Hotell
Gruppen møtes på hotellet i Bodø. På kvelden blir det orientering om programmet.

2

Ferje til Moskenes. Ettermiddagstur til Reinebringen (448m). Overnatting i Reine

Tidlig avreise til Moskenes med båt og turen tar ca 3,5 t. Vi kjører innom Å for en kort sightseeing før vi fortsetter til vår Rorbu i Reine. På ettermiddagen går vi opp til Reinebringen (448 meter) og får se den mest berømte utsikten i Lofoten.

Lengde: 6 km / 3 t

Stigning: +448 m, -448 m

3

Dagstur til Munkebu (410 m) og til topps på Munken (769 m)

Vi går langs bredden av Sørvågvatnet og starter stigningen mot Munkebu. På enkelte bratte partier er det montert  kjettinger som er til stor hjelp ved regn og glatt fjell. Vi passerer små vann og et par områder med myr før vi kommer fram til Djupfjordheia og går ned till Munkebu. De som ønsker blir med videre til Munken (775m) der vi har fantastisk utsikt. Vi returnerer samme vei men tar motsatt side av Sørvågvatnet tilbake til Sørvågen.

Lengde: 12 km / 7-8 t

Stigning: +900 m, -900 m

4

Båt over Reinefjorden til Vindstad og fottur til Bunesstranda. Retur til Reine

Etter frokost tar vi med matpakke og tar vi lokalbåten til den lille grenda Vindstad. Båtturen tar rundt 15 minutter i fantastisk natur. Vi fortsetter til Bunesstranda på utsiden av Lofoten. Dette er en av øyas isolerte strender med kritthvis sand og turkis vann. Turen tar rundt tre timer. Stranden er omgitt av høye klipper med den 600 m høye veggen av Helvetestinden (602 m) som den mest imponerende. Vi returnerer til Kjerkfjord og tar båten tilbake til Reine der vi overnatter

Lengde: 7 km / 3 t

Stigning: +90 m, -90 m

5

Dagstur til Kvalvika og Ryten (543m). Transfer til Ballstad.

Etter frokost kjører vi ca 45 min til Fredvang der vi starter fotturen. Dagens mål er den vakre stranden i Kvalvika og fjellet Ryten (543 meter). Først del går over myrlendt område som raskt går over i en steinete sti oppover fjellsiden. Vi passerer to små vann før stien gåt ned til Kvalvika. En vakker hvit strand omgitt av bratte grønne fjellsider og krystallklart turkis vann. Vi returnerer samme vei og mellom de to vannene tar vi stien mot vest til toppen av Ryten. Retur samme vei vi gikk opp og derfra kjører vi til Ballstad der vi overnatter.

Lengde: 10 km / 5-6 t

Stigning: +800 m, -800 m

6

Dagstur til Himmeltinden (930m) som er den høyeste toppen på Vestvågøy.

Etter frokost kjører vi til ca 30 min Haukland der vi starter fotturen.  Vi følger den gamle veien til Uttakleiv et lite stykke før stien stiger bratt opp til ca 800m høyde. Vi følger stien til høyre for åskammen og opp på toppen. Utsikten ut mot havet og Lofoten fantastisk. Vi returnerer samme vei vi gikk opp og kjører vi tilbake til Ballstad der vi overnatter.

Lengde: 8 km / 5-6 t

Stigning: +930 m, -930 m

7

Dagstur fra Unstad til Eggum. Transfer til Svolvær.

Etter frokost pakker vi med oss bagasjen og kjører til Unstad. Unstad er en populær surfestrand og vi har mulighet til å se noen surfere i aksjon. Stien mellom Unstad og Eggum er en av de mest populære turene i Lofoten og går langs stranden i småkupert terreng. På veien vil vi se mye sjøfugl og det er gode sjanser for å se havørn! Når vi kommer til Eggum passerer vi en rekke skulpturene i det internasjonale kunstprosjektet Artscape Nordland. Dette prosjektet tar sikte på å bringe kunst til folk som bor på avsidesliggende steder. Vi kjører videre i ca 1 time til Svolvær der vi overnatter.

Lengde: 14 km / 5 t

Stigning: +160 m, -160 m

8

Besøk til Henningsvær med topptur til Festvågtinden (541m). Retur til Svolvær.

Etter frokost kjører vi ca 30 minutter til Henningsvær. Vi tar en liten rundtur i dette sjarmerende firskværet. Deretter kjører vi 10 min tilbake til hovedøya Austvågøya der vi starter dagens fottur. Stien går gjennom en stor steinrøys før vi går over på fjell med enkelte bratte partier. Fra toppen er det panoramautsikt mot Henningsvær, Vestfjorden og Steigen-området på den andre siden av fjorden. Vi returnerer samme vei og kjører tibake til Svolvær der vi feirer med avskjedsmiddag.

Lengde: 3 km / 3-4 t

Stigning: +530 m, -530 m

9

Transfer til Evenes og fly hjem.

Kjøreturen tar 3 timer gjennom fantastisk natur!

Inkludert i prisen:

  • Overnatting med frokost
  • Transport med båt og bil
  • Guide

Ikke inkludert i prisen

  • Transport t/r hjemsted – Bodø/Evenes
  • Flyplass transfer i Bodø
  • Tips
  • Lunsj og middag