Tatra fjellene med Polens høyeste fjell Rysy (2499 m) og Slovakias høyeste fjell Gerlachovsky (2655 m).

High Tatras

Bli med på flotte fotturer i Tara fjellene i Polen og Slovakia. Turen inkluderer fotturer i vakker natur med to toppturer til Polens høyeste fjell Rysy (2499 m) og Slovakias høyeste fjell Gerlachovsky (2655 m). All overnatting i komfortable hotell.

Dag

Program

1

Norge – Krakow. Transfer til Zakopane. Hotell.

2

Zakopane (750m) – Kasprowy Wierch – Swinicka Pass – Black Gasienica Lake – Dalen med 5 polske innsjøer – Roztoka-dalen – Lysa Polana

Transport fra hotellet i Zakopane til gondol som tar oss opp til Kasprowy Wierch. Fra toppen av gondolen går vi i vakker høyfjellsnatur til dalen med de fem polske innsjøene. Videre ned til ned til Lysa Polana der vi tar buss til hotellet i Tatranska Javorina

Tid: 9-10 h., 680 m opp, 1780 m ned

Hotell i Tatranska Javorina

3

Tatranska Javorina – Ticha Dolina – Hladke Sedlo– Ticha Dolina – Strbske Pleso

Transport fra Tatranska Javorina til Ticha Dolina (65 km) der vi sykler opp Ticha Dolina dalen (ca 15 km; høyde 950m-1260m). Deretter går vi opp til til Hladke Sedlo Pass (1993m). Retur samme vei vi gikk opp med sykkel siste 15 km.. Transport til hotell i Strebske Pleso.

Tid: sykling opp dalen – 45 min. Fottur ca 4 t.

Hotell i Strbske Pleso

4

Strbske Pleso –  Bystra lavka pass  - Strbske Pleso

Fra Strbske Pleso går vi opp Mlynicka-dalen gjennom skogen. Den øvre delen av stien går langs en bekk opp til en innsjø med en flott foss.  Enkelte bratte partier det det er montert kjetting for sikkerhet.. Vi fortsetter opp mot Bystra lavka med fin utsikt til toppene i Tatra fjellene, dalen nedenfor og de laveere Tatra fjellene. Nær passet er det lagt ut kjetting på de bratteste partiene på begge sider av passet. Etter en bratt nedstigning er vi nede i dalen. Videre til Strbske Pleso.

Tid: 7-8 timer, 1150 m opp/ned; 16,5 km

Hotell i Strbske Pleso

5

Strbske Pleso – Rysy and back down the same way (no other alternative)

Fra Strbske Pleso går vi til Popradske pleso gjennom skogen. Høteere oppe kommer vi inn i et område med dverg furu og har nå flott usikt mot fjellene.. Vi krysser bekken Zabi potok og er nå oppe over tregrensen i steinete terreng. Etter ca 1,5 timer går stien bratt terreng der det er montert kjetting i de bratteste partiene. Vi tar en liet pause ved fjellhytten Chata pod Rysmi. Fra hytta er det ca 45 minutter til toppen av Rysy. Hvis været er fint kan vi se se de polske innsjøene i dalen på den andre siden av Rysy.

Tid: 8,5-9,5 timer; 1440 m opp/ned; 21.5 km

Hotell i Strbske Pleso

6

Strbske Pleso – Popradske pleso – pass Ostrva – hotel Sliezsky dom

Fra Strbske Pleso følger vi den stien Tatra magistrala gjennomi skogen. Kjennom åpninger i skogen har vi flott utsikt til dalen nedenfor og de lave Tatrafjellene. Etter 1,5 time kommer den flotte innsjøen Popradske pleso. Derfra går stien bratt opp til til Ostrva passet der vi kan nyte vakker utsikt mot fjellene og lablandet. Vi fortsetter til hotellet Sliezky Dom og på veien passerer vi Batizovske pleso innsjøen.

Tid: 6 timer, 1046 m opp, 700 m ned. 15,5 km

Hotell Sliezsky Dom

7

Hotel Sliezskly dom - Gerlach peak – Stary Smokovec 

I dag gr vi til topps på Gerlach (2655 m) som det høyeste fjellet i Tatra fjellene og Slovakia (2655 m). I dag er det påbudt med sertifisert fjellguide (2-3 kunder / guide). Dette er en relativt krevende tur i bratt terreng. Det er montert kjetting på de mest eksponerte partiene.

Sliezsky dom-Gerlach topp -Sliezsky dom: 8 timer, 980 m opp/ned

Sliezsky dom – Stary Smokovec hotell: 2 timer, 700m ned, 6,5 km

Hotel in Stary Smokovec

8

Ekstra dag i tilfelle dårlig vær. Hvis dagen ikke brukes vil vi arrangere en flott dagstur fra hotellet i Stary Smokovec 

9

Tranfer to the Krakow airport og hjemreise.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur i henhold til programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide
 • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Krakow
 • Tilslutnings fly til Oslo
 • Tips til guide
 • Lunsj og middag
 • Drikkevarer
 • Forsikringer