Azorene, med besøk på øyene San Miguel og Pico med Portugals høyeste fjell Pico (2351m)

 Ponta Delgado and Pico

Azorene består av ni små øyer midt i Atlanterhavet med vakker vulkansk natur og en historie med store oppdagelsesreisende. Turen gir mulighet til å oppleve den fantastiske Sao Miguel, kjent som «den grønne øyen». I tillegg besøker vi øyen Pico  og bestiger Portugals høyeste fjell Pico (2351 m). I løpet av uken vil vi besøke fantastiske Sete Cidades Caldeira med sine blå og grønne innsjøer; naturreservatet Fogo Lake med rikt dyreliv og fugler og den frodige Furnas dalen med den forlatte landsbyen Sanguinho. Vi flyr til Pico som der vi har sightseeing, bestiger det høyeste fjellet i Portugal og  har mulighet for å bli med på hvalsafari.

Dag

Program

1

Norge – Ponta Delgada. Transfer til hotell. På kvelden blir det briefing og middag.

Ponta Delgada var en gang en enkel fiskerlandsby som ble den viktigste havnen for øya og er i dag en kosmopolitisk by med 5 århundrer med historie.

Inngangen til sentrum består av tre buede byporter og det historiske sentrum består av brosteinsbelagte gater, museer og velstelte hager. Typisk for byen erhvite bygningene innrammet med svart vulkansk stein og innbydende kafeene. Vi anbefaler et besøk til Convento de Nossa Senhora da Esperanca som er et kloster fra år 1545. Dette er et av de viktigste klosteret i Portugal på grunn av statuen av Santo Cristo dos Milagres som ble gitt i gave av pave Paul på 1500-tallet. Statuen er midtpunktet i Santo Cristo festivalen der statuen bæres rundt kirkene i byen opplyst av tusenvis av lys.

SANTO CRISTO FESTIVAL: Festivalen startet på 1700 tallet arrangeres femte søndagen etter påske og er vel verdt å se om du besøker Azorene på dette tidspunktet.

2

Mystiske Fogo-sjøen med en rekke turstier.

Første turen går til det mystiske naturreservatet Lagoa do Fogo som betyr "ildsjøen". Vi kjører gjennom flott landskap og framme ved sjøen kan vi velge mellom to turstier for å utforske kratersjøen som er omgitt av bratte klipper. Det første alternativet gir en flott introduksjon til øyens praktfulle flora og fauna. Det andre er en lengre tur som viser mer av området.

Lengde: 7/12 km / 2/3 t

Stigning: +200/500 m, -200/500 m

3

De to kratersjøene Sete Cidades.

Etter en kort kjøretur er vi framme ved praktfulle Sete Cidades Caldeira og de to kraterinnsjøer. Ene sjøen er blå og den andre er grønn adskilt av en steinbro med syv buer som representerer de 7 byene til tapte Atlantis. I følge legenden ble innsjøene dannet av tårer til en gjeter og en prinsesse på øya delte forbudt kjærlighet.

På vei hjem tar vi en liten omvei langs den nordlige kystveien. Her finner vi fredelige landsbyer med tradisjonelle hvite hus, sjarmerende havner og bortgjemte strender. Tilbake i Ponta Delgada kan vi nyte øyas kulinariske herligheter i en av de mange restaurantene.

Lengde: 15 km / 4 t

Stigning: +400 m, -400 m

4

Fottur i Ribeiro do Faial da Terra og den forlatte landsbyen Sanguinho.

I dag besøker vi den sørøstlige delen av øya hvor vi går gjennom gjennom den frodige vegetasjonen i Ribeira do Faial da Terra. Vi går gjennom dalen og passerer gamle møller og dramatiske fosser fram til den forlatte landsbyen Sanguinho. De tradisjonelle steinhusene i Sanguinho var hadde velstående inbyggere i over et århundre. Masseutvandring til Amerika på seksti- og syttitallet resulterte i at landsbyen ble forlatt. Sanguinho har flott beliggenhet og vi har mulighet til å utforske landsbyen..

Tilbake på hotellet kan vi ta en dukkert i bassenget eller besøke Parque Terre Nostra igjen for slappe av i de innbydende varme kildene. Om kvelden kan vi nyte velsmakende lokal mat i en av de nærliggende restaurantene.

Lengde: 5 km / 1-2 t

Stigning: +400 m, -400 m

5

Fly til Pico. Sightseeing på ettermiddagen. Vi får sett oss om på øyen og besøker vin museum og hvalfangst museum.  Pico har en spesiell vin produksjon der bøndene dyrket vindruer i midten av små firkanter med vegger av vulkansk stein. Da kunne de utnytte det lille de hadde av fruktbar jord samtidig som at veggen gir beskyttelse mot vær og vind.

6

Bestigning av Pico (2351 m)

Pico er det høyeste fjellet I Portugal og den tredje høyeste vulkanen I Atlanterhavet. Vi kjører til fjellhytten på 1230 m tidlig om morgenen der vi starter den 4 km lange turen til toppen. Terrenget er variert og på veien kan vi se en del planter og fugler som er unike for dette området. Vi har lagt inn en del stopp på veien og turen er middels krevende. Vi spiser medbragt lunsj på toppen før vi returnerer samme veien vi gikk opp.

Lengde: 8 km / 7-8 t

Stigning: +1120 m, -1120 m

7

Mulighet for hval- og delfin safari eller vintur.

Pico er beste stedet fo hval og delfinsafari på Azorene. Det er mulig å se 27 forskjellige arter på Azorene men hvilke arter som er mulige å se vil variere med sesongene. Delfiner blir observert på de aller fleste turene.

Retur til Ponta Delgada på kvelden

8

Fottur på krateret til Azorenes aktiv vulkan Furnas og slappe av i de varme kildene i Terra Nostra Garden.

I dag vil vi utforske krateret til Furnas som er omgitt av frodig vegetasjon som trives i fruktbare jordsmonnet. Det er vulkanen gir varme til de herlige varme kildene som denne delen av øya har blitt så kjent for. Varmen fra vulkanen påvirker mange deler av øykulturen. I tillegg til å slappe av i de varme kildenehar de også brukt varmen til  å tilberede den berømte cozido. Retten likner en gryterett og er et solid måltid for enhver turgåer.

Etter turen bader vi i de varme kildene i Parque Terre Nostra. Stillheten i dette området med kilder, skog og hager er en unik opplevelse og en perfekt avslutniung på dagens tur.

Lengde: 11 km / 4-5 t

Stigning: +150 m, -150 m

9

Transfer til flyplass for hjemreise

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur i henhold til programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide
 • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Azorene
 • Flybilletter t/r Ponta Delgada - Pico
 • Tilslutnings fly til Oslo
 • Tips til guide
 • Lunsj og middag
 • Ekstra overnatting på Azorene
 • Drikkevarer
 • Forsikringer