Eksotiske Madeira er et paradis for fotturer

Pico Ruvio and Paul do Mar

Madeira byr på vill kystnatur, storslåtte vulkanske fjell og frodige levadastier (stier langs vanningskanaler) og er et paradis for fotturer og en drøm botanikere. I løpet av turen bor vi i forskjellige landsbyer på Madeira med vakker havutsikt og har tilgang til en rekke spennende dagsturer. Vi går på eldgamle stier, langs Madeiras fantastiske nettverk av vanningskanaler kjent som levadas, gjennom terrasse jordbruksland, gjennom laurbærskog og levadatunneler og krysser taggete grønne rygger for å finne de beste utsiktspunktene. Naturen er langt mer variert enn du kan forestille deg og mangfoldet av blomster er unikt. Blant mange høydepunkt kan vi nevne den vakre grønne dalen Riberio do Poco, den dramatiske fjellutsikten fra Encumeada og den spektakulære stien som forbinder Madeiras høyeste topper, Pico Ruivo (1862m) og Pico do Arieiro (1810m). Dagsturene er mellom 4 og 6 timer og dette gir oss god tid til å slappe av på komfortable hoteller på Madeiras vakre kyst. 

Dag

Program

1

Norge – Madeira. Transfer til hotell i Funchal. På kvelden blir det briefing og middag.

Mulighet for et besøk til Mercado dos Lavradores eller bare myte sjøutsikten fra hotellet.

2

Curral das Freiras, via Boca do Cerro (1300m) til Boca da Encumeada (1007m). Transfer til Paul do Mar.

Etter frokost tar vi med oss niste og kjører ca 35 min til Curral das Freiras (650m) som ligger dypt inne i bratt sided dal. Stien går siksakk oppover i skyggen av kastanje, eukalyptus og furu trær. Vi kommer inn i krattskog og følger en sti hugget ut i fjellet før vi når et utsiktspunkt mot Pico Ruivo og Pico do Arieiro. Litt lenger oppe kommer vi fram til dagens høyeste punkt Boca do Cerro (1300m). Fra stien har vi panorama utsikt mot det sentrale massivet og Paul da Serra-platået. Vi fortsetter i nordlig retning langs ryggen og krysser en steinbro over kløften dannet av elven Ribeiro do Poco og fortsetter til Curral Jangao. Veien videre passerer fler mindre topper før vi kommer inn i skyggen av laurbærtrær og eukalyptus og vi krysser bekken ved Poco. Vi fortsetter med fin utsikt over Pico Grande før vi ankommer Boca da Encumeada (1007m).  Transfer med bil 35-40 minutter til Paul do Mar.

Lengde: 14 km / 6 t

Stigning: +870 m, -570 m

3

Langs Levada fra Prazeres (650m) til landsbyen Faja da Ovelha. Ned til Paul do Mar.

Vi starter fra hotellet og går langs sjøen til Paul do Mar havn. Herfra går vi bratt oppover "Camino Real" (den gamle brosteinsbelagte stien) som krysser Ribeira Seca nede i en kløft og fortsetter oppover forbi fikentrær og kaktus til landsbyen Prazeres på 650m. Vi fortsetter vestover Langs levada Calheta/Nova, en av Maderia klassiske stier gjennom jordbruksland og furuskog. Vi passerer sjarmerende små landsbyer og elver mens stien går nedover dalen. I landsbyen Faja da Ovelha stopper vi for en kaffe eller noe kaldt å drikke før vi forsetter ned til Paul do Mar. Spektakulær utsikt mot havet og klippene. Overnatting i Paul do Mar.

Lengde: 18 km / 5 t

Stigning: +870 m, -870 m

4

Langs Levada Ribeira da Janela fra Fonte do Bispo (1230m) til Lamaceiros. Transfer til Porto Moniz.

Vi kjører fra Paul do Mar (ca 45min) til Fonte do Bispo (1230m) på toppen av levada nær Galhano hvor vi starter turen langs Levada Ribeira da Janela ned til Lamaceiros. Dette er virkelig en perle av en spasertur gjennom en rekke spennende tunneler, gjennom skog og over steinbuer. På veien har vi storslått utsikt over dalen og elven Ribeira da Janela. Vi passerer vakre fosser med steinbassenger og går ned i Janela-dalen med sine tett skogkledde sider før vi avslutter dagens etappe omgitt av hortensiaer og epletrær i Lamaceiros like over Porto Moniz. Kort transfer til hotellet vårt i Porto Moniz på nordvestspissen av øya dom kjent for sine naturlige basseng der vi nyter et fortjent glass vin.

Lengde: 16 km / 6 t

Stigning: +200 m, -950 m

5

Achadas da Cruz kystvandring. Transfer til Santana.

Etter frokost kjører vi ca 15 minutter til det nordligste punktet på Madeira der vi starter vår tur langs Achadas da Cruz. I dag får vi oppleve Madeiras vakre kystlandskap. Vi går på en smal sti som starter ved taubanestasjonen som brukes til å transportere vin og andre produkter til og fra den fruktbare jorda i fjellsidene nær sjøen som kalles faja. Vi passerer i nærheten av der oppdagelsesreisende Joao Goncalves Zarco og Tristao Vaz Teixeira forankret sine skip i 1419. Vi følger elven Vereda de Tristao opp til et utsiktspunkt hvor vi har fantastisk utsikt over havet, klipper og landsbyen Santa. Veien videre går langs en gammel asfaltert sti til Porto Moniz. Transfer med bil til den vakre byen Santana som består av klassiske Madeira hus med stråtak. 

Lengde: 10 km / 6 t

Stigning: +780 m, -1040 m

6

Langs Levada Caldeirao via Caldeirao Verde fossene til Ilha (350m). Retur til Santana.

Vi starter med en 15 minutters kjøretur til Queimadas (880m) ved foten av Pico das Pedras. Omgitt av vakre hus med stråtak starter vi dagens etappe langs en sti med fantastisk utsikt mot fjellene og havet. Vi kommer inn på Levada Caldeirao som går igjennom område med bregner og frodig regnskog. De som ønsker kan ta en liten avstikker til Caldeirao Verde fossene. Stien går deretter bratt nedover en tretrapp gjennom lyng og inn i skogen før vi ankommer jordbruksland ved landsbyen Ilha (350m). Her har vi tid til en kaffe eller et glass vin før vi en 15 minutters kjøretur tilbake til hotellet i Santana.

Lengde: 15 km / 6-7 t

Stigning: +170 m, -643 m

7

Til topps på Pic Ruivo (1862m) og Pico do Arieiro (1810m). Transfer til Funchal.

I dag går vi til topps på Madeiras høyeste fjell Pico Ruivo (1862m). Etter frokost kjører vi i 30 minutter til Achadas do Teixeira (1592m). Vi går opp på en åskam med flott utsikt mot fjellene og nedover dalene til sjøen. Foran ligger toppene i Torres og stien går mellom steinblokker og over bart fjell. Vi passerer en fjellhytte der vi kan stoppe for noe å drikke før vi går siste stykket over de lyngkledde bakkene til toppen av Pico Ruivo, Madeiras høyeste punkt. Fantastisk utsikt mot frodige daler og blått hav. Veien ned fra toppen går på en sti som er delvis hugget ut i fjellsiden. Vi går igjennom en tunnel til Pico do Gato før en bratt stigning til Pico Do Cidrao. Vi går videre med fantastisk utsikt fram til Pico do Arieiro (1810m). Transfer med bil 35 minuttene til vårt hotell i Funchal.

Lengde: 9 km / 5-6 t

Stigning: +890 m, -690 m

8

Transfer til flyplass for hjemreise

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur i henhold til programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide
 • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Madeira
 • Tilslutnings fly til Oslo
 • Tips til guide
 • Lunsj og middag
 • Ekstra overnatting på Madeira
 • Drikkevarer
 • Forsikringer