Storslåtte fjell i Transilvania

Transivania

Bli med til de fantastiske fjellene i Transylvania. Storslått natur, dramatiske slott og sjarmerende små middelalder landsbyer. Vi går turer i Fagaras fjellene med topptur til Romanias høyeste fjell Moldoveanu (2544 meter). Deretter tilbringer vi noen dager i de flotte Buchegi fjellene. Vi har også lagt inn et besøk til Bran slottet (Kalles også Dracula slottet) og sightseeing i Bucuresti.

Pris: Fra kr 10 590,- pr prs

Datoer: 30.6, 4.8 og 8.9 2022

Dag

Program

1

Oslo-Bucuresti. Hotell

2

Bucuresti - Curtea de Arges – Balea Lake.

Etter frokost kjører vi 2 timer med buss til Curtea de Arges, en av de eldste byene i Romania. Byen er hovedstaden i Wallachia og er fra i 1200-tallet. Kort stopp med et besøk til Curtea de Arges kloster, gravstedet for den rumenske kongefamilien. Vi fortsetter langs Transfagarasan Highway som er 151 km lang og krysser Fagaras fjellene som har de høyeste fjellene i Romania. Transfagarasan er en spektakulær motorvei som forbinder den historiske regionen Wallachia og Transylvania. Veien ble bygget mellom 1970 og 1974. Kort fottur til Balea fossen på ettermiddagen. Overnatting på Balea Lake Chalet som ligger ved bredden av Balea Lake som er en bresjø som ligger i 2034 m høyde

3

Baleasjøen – Podragu Hut.

Dagens etappe starter med en stigning til Saua Caprei og vi fortsetter langs Fagaras ryggen. Stien går rundt Capra Peak og deretter ned til Caldea Fundul Caprei før vi når den berømte Dragon's Window, et hull dannet av vinden. Vakker utsikt mot Store Arpas ( 2468 m), Lille Arpas (2456 m) og spisse Podragu Peak (2456 m ). Vi fortsetter gjennom alpint terreng til Podragu Hut som ligger i en bredal i 2136 m høyde.

Varighet: 6-7 timer

4

Podragu Hut - Moldoveanu peak - Valea Sambetei hytte.

Dagen starter med 400 m stigningopp til Moldoveanu Peak (2544 meter) - den høyeste toppen i Romania. På veien passerer vi Muchia Taratamed fantastisk utsikt mot Mircii Peak (2461 m) og Vistea Mare Peak (2527 m) før vi står på toppen av  Moldoveanu (2544 m). Etter vi har vært på toppen fortsetter vi langs Fagaras ryggen før vi går ned i Sambata-dalen ( 1401 m ) på nordsiden av fjellene. Overnatting i Sambata Valley Cabin.

Varighet: 6-7 timer

5

Valea Sambetei hytte - Predal

Etter frokost fortsetter vi nedover Sambata-dalen gjennom skogen langs Sambata-elven. Vi krysser flere gamle trebroer og passerer en rekke fosser. Nederst i dalen besøker vi Brancoveanu-klosteret som ligger i 600 m høyde. Dette er et rumensk ortodoks kloster som ble bygget på midten av 1600-tallet. Vi fortsetter i buss til Predal der vi overnatter på hotell.

6

Predeal-Cabana Padina-Strunga ryggen-Moeciu-Predeal

Vi tar bussen til Cabana Padina (1525m) hvor vi starter med å gå vestover opp til Strunga-ryggen (1909m) og krysser over til den vestlige skråningen av massivet. Stien går over enger og gjennom skog ned til Moieciu de Sus hvor bussen venter på oss og tar oss til Bran Castle. Bran Castle ble opprinnelig bygget som festning i 1377, og ble en kongelig residens i 1920. Slottet er utenfor Romania kjent som Draculas slott (ref Bram Stokers roman Dracula) men skal ikke ha noen forbindelse til slottet beskrevet i romanen. Retur til Predeal.

Varighet: 5 - 6 timer

Stigning: + 440m / - 930m

7

Predeal-Piatra Arsa-Babele - Omu-Valea Crbului-Busteni-Predeal

Vi tar bussen ca en halv time til Piatra Arsä og fortsetter til høyden Babele (The Old Women) med sine forvitrte fjellformasjoner. Deretter passerer vi Caraiman-toppen med metallkors på toppen og går til topps på Omu (2507m) der det ligger en fjellhytte. Vi returnerer via Valea Cerbului til Busteni.

Varighet: 7-8 timer

Stigning: + 250m / - 1600 m

Alternativt går vi 1000 høydemeter ned til Cabana Padina eller tilbake til Piatra Arsä. Retur til Predal.

8

Predeal- Bucuresti -Oslo

Retur til Bucuresti og fly hjem til Norge

Pris: Fra kr 10 590,- pr prs

Datoer: 30.6, 4.8 og 8.9 2022

Inkludert i prisen er følgende:

  • Tur iht. programmet ovenfor
  • Overnatting i dobbeltrom på hotellene
  • Overnatting i flersengsrom I fjellhyttene
  • Alle avgifter til nasjonalparker
  • Guide
  • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

  • Flybillett t/r Oslo – Bucuresti
  • Tilslutnings fly til Oslo
  • Tips til guide
  • Lunsj og middag I byene